Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem az a velemenyem a...

Csak nekem az a velemenyem a hazassagi-szerzodesrol, hogy bizalmatlansag?

Figyelt kérdés

Tegnap lattam kiirva egy ilyensmi kerdest, szamomra a hazassag bizalmat jelent, huseget. Nem szerzodeseket, holmi penzrol, vagyonrol. Ha szeretek valakit nema penze miatt szeretem vagy sem. es ha valakivel orok huseget eskuszom akkor miert gondolok mar elore hogy "majd mi lesz, ha..."

A parommal egy velemenyen vagyunk ezzel (o orvos lesz), es valoszinuleg ketszereset keresi majd mint en, megis kijelentette szo sem lehet hazasagi szerzodesrol. es en is sertesnek vennem, nem mert a majdani penzere faj a fogam, hanem mert bizalmatlansagnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel?

2009. aug. 6. 12:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
97%
Nem tiltakoztam volna ellene, ha a párom kérte volna, de nem tette, ahogy én sem, pedig mindkettőnknek lett volna vagyona, amit védhetett volna. Én személy szerint bizalmatlanságnak tartom és nem hiszem, hogy arra kellene alapozni, hogy majd elválunk...persze megértem, aki köt ilyen szerződést, szóval nem ítélem el, de én nem kötöttem ilyet és nem bántam meg. Nagyon fontosnak tartom egy kapcsolatban, hogy mindent megosszanak a felek, tehát nincs olyan, hogy ez az enyém, ez meg a tiéd. Minden a miénk, tehát közös. Ha mégis válásra kerülne a sor, sosem követelnék olyat, ami nem az enyém, amibe én nem adtam bele vagy nem fektettem bele munkát, mert tudom, hogy az nem nekem jár. A férjem is ugyanígy van ezzel. Meggondolt emberek ált. meg tudnak egyezni eleve, mert nem cél, hogy egy válásban a két fél tönkre menjen. Többen válnak békésen, mint gondolnánk, mert csak a botrányos válásokról hallunk.
2009. aug. 6. 13:45
 22/34 anonim ***** válasza:
75%
Bizalmatlanság vagy nem, valljuk be ha válásra kerül a sor nem azon fogsz gondolkodni, hogy mennyire szerettem azt az embert akivel együtt voltam, hanem arra, hogy minél jobban kerülj ki a dologból és ne érjen anyagi veszteség. Ha váltok, már nem szeretitek egymást.Az egyik fél már biztosan nem, és ő mindent elfog követni annak érdekében, hogy neki jó legyen és ne szenvedjen hiányt. Fűt fát szórtok egymásra akár mekkora szerelem volt köztetek 20 évvel azelőtt. Akkor úgy gondoltátok, hogy ennek soha nem lehet vége, ami az enyém az a tied is, közös számlát nyittok megegyeztek hogy a lakást mindkettőtök nevére íratjátok. aztán jön mondjuk a férfi részéről a kapuzárási pánik, félrekefél, te megtudod, ő könyörög, te megalázva érzed magad, mivel nő vagy makacs vagy, nem nézed el a férjed félrelépését és elváltok. Ott a vagyon. annak idején neked volt 100Ft-od amit belevittél a házasságba, a férfinak meg volt 2 Ft-ja amit belevitt a házasságba. Neked volt mellette sok mindened, neki semmije. megcsalt, vagy szerelmes másba, vagy kihűlt a kapcsolat elakarsz vagy akar válni és hopp te 50Ft-tal és egyéb ingósággal meg vagy károsítva, azért mert annak idején nem írtatok alá egy papírt, amikor még akkor volt a szerelem. Most sírsz, mert ő még mindig jobban járt hisz 48Ft többlettel és néhány cuccal jött ki a házasságból. Megéri?
2009. aug. 6. 14:25
 23/34 anonim ***** válasza:
75%
14:25 teljesen egyetértek,pontosan így látom én is!Remélem,aki nem köt ilyen szerződést sosem tudja meg,hogy milyen a pofára esés,mert fájni fog.
2009. aug. 6. 14:28
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Na én pont ezért írtam azt,hogy amit a házasság előtt szereztünk az oké lehet külön vagyon ha túl nagy a különbség,de amit alatta az nehogy már csak egyik félé legyen,akár jól megy akár nem.Nehogy már teszem fel jó anyagi körülmények között leélünk együtt tizen huszon éveket,aztán mondjuk a kedvezményezettebb fél megbolondul lelép mással,a másik meg mehet Isten hírével semmivel.Ő is feláldozta az életét,rápazarolta a fiatalságát,abba a kapcsolatba ölte az energiáját a munkáját,ott vannak gyerekei..stb..nehogy már ki lehessen semmivel dobni mert fiatalon nem volt semmije a másiknak meg igen,meg esetleg lehetősége a bőséges keresetre.De lehet,hogy ha máshogy alakul az élete mással meg gazdag lenne,de így esélye sem volt rá...azért gondolkozzunk már,hogy lehetne egy embert ennyire semmibe venni,ennyire anyagi dolgokban mérni?
2009. aug. 6. 14:35
 25/34 anonim ***** válasza:
37%
Én jó dolognak tartom, ha az egyik fél mondjuk nagyon gazdag, a másik pedig nem. Mindkét félnek jó szerintem, mivel a gazdag fél biztos lehet benne, hogy nem a pénzéért szeretik, a kevésbé módos fél pedig megvédheti magát vele a támadásoktól, hogy csak a pénzéért ment hozzá a férjéhez, stb.
2009. aug. 6. 14:35
 26/34 anonim ***** válasza:
91%

Ti itt valami tévedésben vagytok, miről szól egy házassági szerződés. Ha az egyik fél vagyonnal megy be a másik pedig semmivel, akkor nem 50%-ban feleznek és kész. A jelenlegi jogszabályok ehhez elégségesek, azok most is azt mondják, ki amit bevitt, az a sajátja. Ehhez nem kell házassági szerződés.

Ha a házasság során az egyik fél sokkal többet keres, vagy külön cége van (ami majd a házasság alatt várhatóan növekszik) és ezt nem szeretné az illető felezni a társával, na arra jó a szerződés, csak ha ez a közös életükben történik, ahhoz a párjának semmi köze? Nem ő támogatja közben? Általában ez ugye úgy működik (tisztelet a kivételnek), hogy a férj jól keres, asszony meg közben gyereket szül. A férj jól keresett, övé legyen minden??? Hát az asszony azért nem keresett, mert gyereket nevelt, ami a férfié is. Közben főzött, mosott, satöbbi... Szóval ha ezt figyelmebe veszi egy házassági szerződés, akkor megértem és aláírható.

Hangsúlyozom, a házasság előtti vagyon miatt felesleges ilyet kötni, az a törvények szerint azé a házasság után is, mint akié előtte volt.

2009. aug. 6. 15:18
 27/34 anonim ***** válasza:
94%

Ha téged nem érdekel a párod pénze, nem hajtasz rá, akkor mért ne írnál alá egy ilyet? Szerintem ez egyáltalán nem bizalmatlanság, csak józan ész. Az megint más ha egyikőtök sem akar ilyen szerződést. Sosem lehet tudni, hogy 15 év múlva úgy összevesztek hogy mondjuk az utolsó kanalat is elvinné a párod, meg akarna kopasztani. Na akkor majd siránkozhatsz hogy mért nincs szerződés. HA meg minden rendben és életetek végéig együtt vagytok, akkor meg nem tök mindegy?

Én már többször megjártam a kedves barátokkal hogy átvertek, meg nem adták meg a tartozást meg hasonlók. Azt szokták mondani hogy pénzben nincs barátság, a jó barátság titka a pontos elszámolás! És ha a párom az orrom alá dugna egy ilyen szerződést simán aláírnám, bizonyítva ezzel hogy nem a pénzére hajtok, hanem őrá! Sőt egy ilyen szerződés engem is véd, mert ha én is hozok némi vagyont akkor arra meg ő nem tarthat igényt.

Én is válaszoltam többek közt arra a kérdésre ami a napokban volt, de az a csaj az elég gáz, aki nem csinál semmit a vásárláson kívül, költi a párja pénzét, aztán még ő van felháborodva...

2009. aug. 6. 15:20
 28/34 A kérdező kommentje:
hm, kosz a rengeteg valaszt, hat en tovabbra sem azon a velemenyen vagyok:P a mi kapcsolatunkban sosem volt problema a penz, mindig minden kozos volt, az elso evektol kezdve. Es ha a parom csak akkor biztos benne, hogy nem a penzere hajtok ha alairok egy ilyen szerzodest, akkor koszi szepen, nem kerek belole.
2009. aug. 6. 15:41
 29/34 anonim ***** válasza:
61%
szerződéseket háborús időszakokra szoktak kötni. ameddig minden rendben van, nincs szükség szerződésre. csak ha valami miatt már nincs rendben minden, akkor jó az, ha mindkét fél utána tud olvasni, hogy mibe is egyeztünk meg anno
2009. aug. 6. 17:11
 30/34 anonim ***** válasza:
91%
Nem úgy indul a házasság, hogy X év múlva elválunk, de ettől még jobb minden eshetőségre számítani.
2009. aug. 6. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!