Csak nekem az a velemenyem a hazassagi-szerzodesrol, hogy bizalmatlansag?
Tegnap lattam kiirva egy ilyensmi kerdest, szamomra a hazassag bizalmat jelent, huseget. Nem szerzodeseket, holmi penzrol, vagyonrol. Ha szeretek valakit nema penze miatt szeretem vagy sem. es ha valakivel orok huseget eskuszom akkor miert gondolok mar elore hogy "majd mi lesz, ha..."
A parommal egy velemenyen vagyunk ezzel (o orvos lesz), es valoszinuleg ketszereset keresi majd mint en, megis kijelentette szo sem lehet hazasagi szerzodesrol. es en is sertesnek vennem, nem mert a majdani penzere faj a fogam, hanem mert bizalmatlansagnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel?
Ti itt valami tévedésben vagytok, miről szól egy házassági szerződés. Ha az egyik fél vagyonnal megy be a másik pedig semmivel, akkor nem 50%-ban feleznek és kész. A jelenlegi jogszabályok ehhez elégségesek, azok most is azt mondják, ki amit bevitt, az a sajátja. Ehhez nem kell házassági szerződés.
Ha a házasság során az egyik fél sokkal többet keres, vagy külön cége van (ami majd a házasság alatt várhatóan növekszik) és ezt nem szeretné az illető felezni a társával, na arra jó a szerződés, csak ha ez a közös életükben történik, ahhoz a párjának semmi köze? Nem ő támogatja közben? Általában ez ugye úgy működik (tisztelet a kivételnek), hogy a férj jól keres, asszony meg közben gyereket szül. A férj jól keresett, övé legyen minden??? Hát az asszony azért nem keresett, mert gyereket nevelt, ami a férfié is. Közben főzött, mosott, satöbbi... Szóval ha ezt figyelmebe veszi egy házassági szerződés, akkor megértem és aláírható.
Hangsúlyozom, a házasság előtti vagyon miatt felesleges ilyet kötni, az a törvények szerint azé a házasság után is, mint akié előtte volt.
Ha téged nem érdekel a párod pénze, nem hajtasz rá, akkor mért ne írnál alá egy ilyet? Szerintem ez egyáltalán nem bizalmatlanság, csak józan ész. Az megint más ha egyikőtök sem akar ilyen szerződést. Sosem lehet tudni, hogy 15 év múlva úgy összevesztek hogy mondjuk az utolsó kanalat is elvinné a párod, meg akarna kopasztani. Na akkor majd siránkozhatsz hogy mért nincs szerződés. HA meg minden rendben és életetek végéig együtt vagytok, akkor meg nem tök mindegy?
Én már többször megjártam a kedves barátokkal hogy átvertek, meg nem adták meg a tartozást meg hasonlók. Azt szokták mondani hogy pénzben nincs barátság, a jó barátság titka a pontos elszámolás! És ha a párom az orrom alá dugna egy ilyen szerződést simán aláírnám, bizonyítva ezzel hogy nem a pénzére hajtok, hanem őrá! Sőt egy ilyen szerződés engem is véd, mert ha én is hozok némi vagyont akkor arra meg ő nem tarthat igényt.
Én is válaszoltam többek közt arra a kérdésre ami a napokban volt, de az a csaj az elég gáz, aki nem csinál semmit a vásárláson kívül, költi a párja pénzét, aztán még ő van felháborodva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!