Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál ahhoz, ha a...

Mit szólnál ahhoz, ha a nevelőapád unszolására kidobna anyukád otthonról?

Figyelt kérdés

5 éve van együtt ezzel a pasassal, 3,5 éve lakik itt nálunk. Anyukámé a lakás, amikor megszülettem, a nevemre íratta a fél házat.

Ez a pasi már a kezdetektől utált engem, én mindig normálisan viselkedtem vele, de ő folyton belém kötött, anyának hazudozott rólam (pl. hogy amikor hazajött én a kanapén szexeltem egy sráccal, ekkor 13 voltam..), anya meg persze elhitte.. Hiába beszéltem én mindig vele, hogy ez nem igaz, hazudozik rólam, nem nekem hitt sajnos..

Odáig fajult a helyzet, hogy 2 éve visszaíratta a saját nevére az egész házat, 1 éve pedig nevelőapám a pofámba vágta, hogy a 18. szülinapomon költöznöm KELL, mert nekik nagyon elegük van belőlem. A 18. szülinapom jövő év júniusában lesz, úgyhogy beleegyeztem.

Ma viszont azzal várt nevelőapám, hogy legkésőbb pénteken el kell innen húznom, és anyám helyeselt is mellette...

A barátomhoz tudnék csak költözni, de suli mellett nem tudok diákmelózni, így ő tartana el és ezt nem nagyon akarom.. Jövő évben érettségizek, utána OKJ, mire munkába állok, ő már pár évig eltartott engem.. Sosem akartam eltartott lenni, erre most ez van.

Szerintetek mit tegyek? 2 hete beszélgettem el utoljára komolyan anyuval, persze akkor sem hitt nekem. Még a saját szemének sem hisz. Nevelőapám azt mondta neki, hogy már most bukásra állok, hiába mutattam meg az e-naplót, hogy 1 db egyesem sincs, nem hitt nekem.

Legyek eltartott még pár évig? Biztos, hogy nemfogunk szakítani a barátommal, már tervezgettük a összeköltözést, de hát júniusra terveztük...

2012. okt. 10. 16:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a részlet tűnt fel, hogy a ház felét a nevére írta. Ha a nevedre került 50%, akkor elvileg onnantól ő csak a gyámhivatal jóváhagyásával idegeníthetné el, azzal a feltétellel, hogy az érdekeid nem sérülnek.

És itt a sajnálatos rendelkezés: "Ingatlan elidegenítése akkor hagyható jóvá, ha az ingatlan eladása mellett a kiskorú lakhatása megfelelően biztosított."

Ez pedig 18 éves korában már érvénytelen, mert nagykorú lett. Elég embertelen rendelkezés ez.

Költözzetek össze a pároddal, és szakíts meg minden kapcsolatot ezekkel.

2012. okt. 10. 16:28
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
ma 16:28-as: a kérdezö jövöre lesz 18 éves!!!!
2012. okt. 10. 16:36
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Addig van biztosítva a lakhatása.
2012. okt. 10. 16:38
 14/25 A kérdező kommentje:
Jó, hagyjuk a házas részt, nem tudom, hogy milyen jogom volt, eddig úgy tudtam, hogy enyém volt a fél ház, de akkor ezek szerint nem lehetett. Viszont valamit a nevemre írt és visszavette. De mindegy,. úgyis lemondtam volna róla, nem akarom látni sem ezt a házat.
2012. okt. 10. 16:38
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban ennyire durva a helyzet, és anyukád is hajthatatlan, akkor mondd meg neki, hogy elmész, ha azt szeretné, de jól gondolja meg a döntést, mert soha nem fogsz visszajönni és nem is fogod keresni. Aztán várd meg, hogy mit lép erre.
2012. okt. 10. 16:51
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem annyira lényegtelen rész az, mert az 50%-ot kötelező lenne kivásárolniuk tőled, tehát lenne bevételed. Én utána járnék ennek a helyedben.
2012. okt. 10. 16:54
 17/25 anonim ***** válasza:
Én nem értem anyukád hogy lehet ilyen :S Nagyszülők,rokonok nincsenek akik segítenének?Ha nincs más megoldás akkor költözz a barátodhoz,anyukád hátha rájön hogy hiányzol neki...
2012. okt. 10. 19:25
 18/25 anonim ***** válasza:

Azért ezt a házas témát ne hagyd annyiba! Ha már ilyen szemét anyád van (ezer bocs, de aki a gyere elé helyezi az élettársát, mégpedig ilyen szinten...), az a minimum, hogy a jogaidhoz ragaszkodj! Ha kell vidd bíróság elé, panasznapon inygen segítenek!

A helyedben én bemennék a körzeti földhivatalba, és rászánnám azt a párezer forintot, hogy kikérjem a ház tulajdoni lapját, hogy azon mi van, ki a tulaj. Lehet, hogy csak kamuzott, hogy visszavette, és mivel ne vagy jogász nem tudod úgysem, hogy a tulajdonjogodtól egyoldalúan nem foszthatott meg akkor sem, ha gyerek vagy. A haszonélvezettől sem. Ilyen nincs, hogy visszavenni! Ha már menned kell, ne menj üres kézzel.

2012. okt. 10. 20:27
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnállak. :( Az anyád meg nem érdemli meg az ANYA szót, nem szoktam közönséges lenni, de ez annyira felháborított, hogy tényleg le kéne köpni őket....bocs. Legyél erős, nézz előre és sok szerencsét kívánok az élethez!!!
2012. okt. 10. 20:46
 20/25 anonim ***** válasza:
Legyél. Bőven lesz időd viszonozni a szívességet.
2012. okt. 10. 21:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!