Mit kellene tennem, ha a volt feleségem azzal zaklat, hogy látogatnom kellene a közös gyerekünket?
A gyerektarkást fizetem, ő már újból férjhez ment, szóval a gyereknek van apja. Nekem is van új életem és nem akarom tönkretenni azzal, hogy máshoz járkálok.
A zaklatást egyébként úgy kell érteni, hogy naponta hív és néha még hozzánk is eljön veszekedni.
Talán nem az eredeti kérdésedre válaszolok, de megértelek téged. Te ezt tapasztaltad meg, ez az egyetlen példa áll előtted. Az exedre joggal haragudtál meg, a férje pedig érthetően fúj rád. Ez talán nem is fog változni. De Andrisnak adni kellene egy esélyt. Esetleg lehetne úgy, hogy az első alkalmak rövidek legyenek(pl. 1 óra), és az anyuka is ott legyen, csak ismerkedjetek egymással. Semmit sem kell erőltetni, neki is lehet rossz kedve, ilyenek a gyerekek. Ha megszokja a társaságodat, egy idő után veled is lehetne hagyni(kezdetben szintén csak rövid időre), és ha jól sül el a dolog, akár többször is meg lehetne ezt ismételni. Ha pedig úgy néz ki, hogy nem kedvel téged, még mindig mondhatod az exednek, hogy figyelj, ez a számom, itt lakom, itt érhetsz el, ha van valami, így adsz egy esély arra, hogy ha a gyerek később mégis érdeklődni kezd irántad, meg fog tudni keresni téged. Fordított esetben, pedig ha eleinte jó a kapcsolat, de később mégis ellenszenvessé válsz számára, bizonyára ő is mondani fogja neked, mint te a vér szerinti apádnak, és akkor Te, mint aki tapasztalt ebben, tudni fogod, hogy itt az ideje nem zargatni őt többé.
Abban pedig tökéletesen egyet értek veled, hogy a családi programjai szentek, és az összes többi tevékenysége, szóval csak akkor találkoznátok, amikor mindkettőtöknek megfelel.
Ami pedig az új családodat illeti, persze hogy őket jobban szereted majd, és a két gyerekkel nem lesz soha ugyanolyan a kapcsolatod. Ez természetes, nincsen ezzel semmi gond, velük leszel egyfolytában, elsősorban hozzájuk kell ragaszkodnod.
Remélem jól alakulnak majd a dolgaitok, neked is, a gyereknek is, mindnyájatoknak :)
egy darabig olvastam a hozzászólásokat..meguntam mikor nekiálltátok a kérdezőt pocskondiázni hogy neki ilyen élete volt, akkor szerinte miért lesz jó ugyanúgy a sajátjának...
Egyszerű példa azoknak is akiknek 20-as az iq-juk: ha belenyúlsz a konnektorba és megbasz az áram, legközelebb is belenyúlsz hátha nem? Kicsit kifejtve annak akinek több 20-nál az iq-ja: ha valakinek ez az élettapasztalata, így nevelődött fel, az nem fog változni csak azért mert valaki AZT MONDJA hogy nem biztos hogy így a jó..A tanács nem állhat szemben egy élet tapasztalatával, (sokszor sajnálatos dolog de ez van).
Ti most olyan dologra akarjátok rábeszélni a kérdezőt, ami ellen minden porcikája tiltakozik, hiszen ő nem túl jó körülmények között nőtt fel, ebben élet.Tiszta sor hogy bármit mondtok neki az ellenkezőjéről nem hiszi el.Sőt tovább megyek, ha erőlteti a dolgot a gyerekével, pszihésen akkor is benne lesz a múlt, és a gyerekével tesz csak rosszat...elnézést kérek ezért a véleményért a kérdezőtől.....
És ne keverjök a biológiai apát azzal az apával akit ténylegesen apának elfogad a gyerek, vagy azt aki az apakép elvárásainak megfelelően teljesít.
Ha elváltak ilyen olyan okból kifolyólag, és valamelyikük, vagy mindkettejük új életet akar kezdeni, miért ne tehetnék meg?Sőt tovább megyek: ha mindkettejük két külön országban kezd új életet akkor is köcsög, mert a gyerekét nem akarja látni?Ott már komoly akadálya is lehet a dolognak..mondjuk 8-10 ezer km.....
Van egy jó hírem! Az exemnek és a férjének sincs állása már egy ideje, így pert indítottam a fiam felügyeleti jogáért! Az ügyvédem szerint komoly esély van rá, hogy mi nyerjük a pert!
Most már szépen kijövünk vele, legutóbbi jelentkezésem óta rendszeresen látogatam. Sokkal jobb apja vagyok, mint az a nyomorolt, naagyon szeretem.
Nagyon boldog vagyok, hogy jó kapcsolatot ápolsz a kicsivel.
De a volt párod, szerette volna, ha jó kapcsolatban vagy a gyerekeddel. Te meg felbukkansz és elveszed tőlük? :(
Jó ötlet,hogy elpereld. Mert nekem az a meglátásom,hogy az anyuka nem a gyereke iránti szeret vezérelte,hanem minnél több pénzt akart tőled szerezni azáltal,hogy megszereteti a picit.A párommal is ezt csinálta az exe. Ő elment munkanélkülire és a páromat ugráltatta és a gyerekkel manipulálta. Hol hízelgéssel,hol fenyegetéssel, míg ő segélyen az önkormányzati lakásában el volt.
Én azt mondom,sajnos a gyerekkel együtt jár az anya is, és ha az a nő gáz, jobb ha elfelejted a gyereket is vagy pereld el tőle! Mert egész tönkreteszi az életd az új kapcsolatod és a gyereket is elneveli.
Ha korrekt az anyuka,akkor teljesen más a helyzet!
De jelen esetben nem az!!!!!!!!!!!!
Én nem vagyok biztos abban,hogy megkapod a gyereket,de próbáld meg ez az egyetlen esélyed! Ha nem hagyd a fenébe az egészet,mert egy gyerek olyan lesz,amelyik szülő neveli!
Mindenesetre az anya már tuti bánja,hogy ennyire kapálózott azért,hogy Te tartsd a gyerekkel a kapcsolatot.
Munkát meg nem egyszerű találni manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!