Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ér többet az anya mint...

Miért ér többet az anya mint az apa?

Figyelt kérdés

Mindenhol az anyai szeretettel vannak kiakadva meg, hogy egy anya nem pótolható stb. De mi van az apákkal? Egy apa is ugyanolyan fontos, és az ő szeretetét sem lehet pótolni. Oké, hogy a nő kihordja, megszüli a gyereket de szerintem a férfi is számít. Úgy beszél az emberek többsége mintha 0-3 éves korig az apa egyáltalán nem lenne fontos. Miért? Én mondjuk úgy érzem, hogy apámat jobban szeretem.

15/L

2012. okt. 6. 21:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%

"Pl. evidens, hogy ha egy gyerek beteg, akkor az anya marad otthon... Persze emiatt a kisgyerekes anyukákat diszkriminálják, nem szeretik a munkahelyeken - de nem értem, hogy miért nem lehet felváltva otthon maradni????"

Velem felváltva maradtak otthon a szüleim, és én is így tervezem a párommal, ha lesz gyerekünk... ettől függetlenül persze az én családi életemre jóval kíváncsibb a főnök, mint pároméra az övé, köszönhetően a sok mártír anyukának, aki nem bír a sarkára állni...

2012. okt. 7. 00:04
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyik kérdésnél, ahol szerencsétlen anyuka kérdezte, hogy mit tesz az, akinek több, mint 10 éve nem fizet a volt férje gyerektartást, lehordták az anyukát, hogy miért ilyen pénzéhes, dögöljön meg (még írta, hogy szívbeteg is és nem tudja már egyedül ellátni a gyermekét). A másiknál olvastam, hogy apuka maradt egyedül a gyerekkel, persze mindenki együtt érzett az apával, hogy ez mekkora dolog.

Akkor hogy is van ez?

2012. okt. 7. 00:10
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
A nemek nem egyenlőek, ez van sajnos, de ez ugyanolyan kérdés, mint hogy a "nő miért k.urva, ha lefekszik sok férfival, a férfi pedig miért nem?" esetleg a "miért egyértelmű sok férfinak, hogy a nő marad otthon a gyerekkel és látja el a háztartást, és a nőnek nem lehet fontos a karrierje, csak a háztartás érdekelje?". Nem igazságos, de azt gondolom, hogy amíg a többség esetében az van, hogy a nő törődik többet a gyerekével és a nő látja el az otthoni teendőket, addig igenis az anya a közelebbi a gyermekhez. Tessék otthon maradni a gyerekkel kedves apukák, meg vacsorát főzni, és akkor majd ti is ugyanolyan fontosak lesztek. És ne gyertek most azzal, hogy "de nálunk bezzeg apa is házitündér volt", mert az lehet, de pontosan tudjátok, hogy a legtöbb embernél nem így van. Nálunk is teljes egyenlőség van ilyen téren, nem is gondolom, hogy az apja kevésbé lenne fontos a gyereknek, de lássuk be, hogy általában azért nem ez a helyzet.
2012. okt. 7. 00:24
 24/28 anonim ***** válasza:
36%

"köszönhetően a sok mártír anyukának, aki nem bír a sarkára állni...

"

Benne se vagy, de ítélkezni már tudsz...

Az eszedbe se jut ha súlyosabb betegségnél apuka otthon marad 3 hetet táppénzen aki mondjuk keres 350.000 et vagy anyuka aki keres 120.000at?

Táppénz = jóval kevesebb mint ha dolgoznál (ha nem tudtad volna...)

2012. okt. 7. 08:59
 25/28 anonim ***** válasza:

Nekem mindenképpen apám ér többet. Ő csinált nekem kaját, vette a ruhát a tankönyveket segített a sulis dolgokban amikben tudott, mindig mindenben támogatott sose hülyézte le egyik ötletemet se, minden erejével azon van, hogy segítsen nekem, elváltak anyámmal, majd újraházasodott és én meg a "nevelőanyám" elég sz.arul jöttünk ki egymással, mert mindig szekált. Most eladták a házat és apu újat épít nekünk. :) Nekem ez nagyon jól esik, hogy engem választott nem a boszorkányt. Őt is eléggé szét idegelte. Mert hiába engem szekált, az ugyanúgy visszaütött apura. Azért ezt nem sokan tennék meg a gyerekükért. Ő nevelt engem mindig mindenhova vitt magával focimeccsre, vagy akár dolgozni is hétvégente. Baba koromban is jobban ragaszkodtam hozzá. Mivel velem és a bátyámmal is mindig neki kellett éjszaka virrasztania holott napi 14 órát dolgozott. Mindig normális segítőkész, meghallgatja a problémáimat.

Ezzel szemben az anyám állandóan csak veszekedett velem, mindig én voltam a s.zar másokhoz képest, 500 ft-ot nem adott mikor együtt éltünk pedig telt volna rá neki bőven hiszen ügyvéd volt. Nem inkább apu tartson el 4 embert 200.000-ből. Persze mindent megkaptunk a bátyámmal. DE anyámnak olyan húzásai voltak pl apu neki adta a régebbi kocsit bátyámnak mire anyám eladatta, hogy mehessen nyaralni. Undorító szerintem. Az örökségemnől is azért nem tudott kisemmizni, mert apu megbeszélte a nagymamámmal, hogy én örököljem a lakást, a másik mamáét a bátyám kapta. Ha anyámon múlik egy albérletbe rohadok 40 éves koromig csak, azért hogy ő nyaralgathasson. Sose nézett engem egy percig se mindig minden csak a saját kényelméről szól. Semmiben sem támogat, ha meg pénz kell akkor meg adjon apu, mert neki mennyi fizetnivalója van. Amikor fullos a háza 1edül él és 300.000-et keres. Hitele sincs. Nagyon rossz neki tényleg. Helyette meg apu aki feleannyit keres mégis építkezik meg próbál mindent megtenni. Nekem sose volt olyan igazi anyucikám. Fogalmam sincs milyen. Mindig is önző volt. Volt olyan is, hogy apu sokáig spórolt, hogy vegyen nekem egy jó számítógépet, mire ő a monitort kivette, hogy jó akkor az most az övé. Milyen anya az ilyen aki a saját gyereke ajándékát is elszedné????? Ha beteg voltam akkor is csak kapott az alkalmon, hogy neki ne kelljen dolgoznia. Egész életemben semmit nem kaptam tőle csak csalódást meg keserűséget. Úgyhogy nekem az apám ezerszer többet ér mint az anyám!!!!!!!

2012. okt. 7. 20:04
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
24-es. talán felvennék anyukát is a 350000-es állásba, ha nem lenne az emberek fejében automatikusan az, hogy úgyis hetekre eltűnik, ha beteg a gyereke. lehet, hogy a 350000-es apukát is pont olyan pozícióba vették fel, amit egy anyuka is megpályázott. szóval ez egy 22-es csapdája.
2012. okt. 7. 21:55
 27/28 anonim ***** válasza:
ja de talán nem ez a jellemző....
2012. okt. 8. 12:03
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem ér többet. Egy apa is maximálisan fel tudja nevelni a gyereket HA AKARJA! És itt a gond az esetek döntő többségében az a jellemző, hogy az anya áll teljes vállszélességgel a gyereke mellett apuka vagy már rég a saját útját járja, vagy van de minek a családban. Tehát a válasz Ha azonos odaadással nevelő anya és apa adott, akkor nem ér többet egyik sem mindegyik egyenrangú. De ez a ritka mint a fehér holló esete.
2012. okt. 9. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!