Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ér többet az anya mint...

Miért ér többet az anya mint az apa?

Figyelt kérdés

Mindenhol az anyai szeretettel vannak kiakadva meg, hogy egy anya nem pótolható stb. De mi van az apákkal? Egy apa is ugyanolyan fontos, és az ő szeretetét sem lehet pótolni. Oké, hogy a nő kihordja, megszüli a gyereket de szerintem a férfi is számít. Úgy beszél az emberek többsége mintha 0-3 éves korig az apa egyáltalán nem lenne fontos. Miért? Én mondjuk úgy érzem, hogy apámat jobban szeretem.

15/L

2012. okt. 6. 21:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
30%

Mert pl hallottál már olyanról h apai ösztönök? Azért, mert nincs.

És a családok kb 50%ban a gyerek inkább az anyára támaszkodik, mert ő sokkal gyengédebb és érzelmesebb.

2012. okt. 6. 21:50
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
Számomra csak az anyám ér valamit, az apám egy féreg, mert kiskoromban elhagyott. De az egyik barátomat az anyja hagyta el, mikor kicsi volt, tehát neki nyilván az apja a legfontosabb. Nem csonka családban pedig úgy gondolom, azt szereti jobban a gyerek, aki megértőbb és több mindent megenged neki.
2012. okt. 6. 21:51
 3/28 anonim ***** válasza:
89%

"És a családok kb 50%ban a gyerek inkább az anyára támaszkodik, mert ő sokkal gyengédebb és érzelmesebb."

Ergo a családok másik felében az apára, ha jól értem.

2012. okt. 6. 21:53
 4/28 anonim ***** válasza:
97%
Jó kérdés. Engem és a testvéremet apukám nevelt. Anyám lelépett egy pasival, mikor én 2, a bátyám 5 éves volt. Azóta csak kb. két évente látjuk, ha látjuk. De apu igazi angyal, mindent megtett és tesz értünk. Mindent meg lehet vele beszélni. Meg persze az apai nagyim is nagyon fontos része az életünknek.
2012. okt. 6. 21:53
 5/28 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk nem ér többet egyik sem a másiknál; legalábbis az én szemszögömből. Ugyanúgy nagyon szeretem mindkettőt! Apa engedékenyebb, anya picit szigorúbb, de épp annyira, hogy visszafogjon bizonyos dolgoktól.

Mindkettő fontos szerepet játszott az életemben, és remélem, sokáig velem maradnak! Ha pl. elválnának (de ne legyen ilyen), tényleg fogalmam sem lenne, hogy kit válasszak..

L/17

2012. okt. 6. 21:54
 6/28 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nem igaz, hogy az apa ne lenne fontos.

Az is tény, hogy vannak nők, akiknek egy fehéregér sem való, nemhogy gyerek.

Egyrészt szerintem az az oka, hogy az állatvilágból származunk, és az anyai gondoskodás belénk van kódolva.

Na meg sok esetben azt látom (az én exférjem is ilyen), hogy megvan a gyerek akit ők is akartak, valamilyen szinten jópofiznak is, egyesek több, mások kevesebb időt töltenek a gyerekeikkel. Pl. evidens, hogy ha egy gyerek beteg, akkor az anya marad otthon... Persze emiatt a kisgyerekes anyukákat diszkriminálják, nem szeretik a munkahelyeken - de nem értem, hogy miért nem lehet felváltva otthon maradni???? A betegségek 99%-a takonytörlésből és teafőzésből áll, ezt apuci is megtehetné... Az enyém se tette meg, holott az én fizetésem a háromszorosa volt az övének, az én beosztásom is magasabb volt. A szülői értekezleteken is nagyrészt anyák vannak, holott nincsenek kizárva az apukák...

Van ismerős apuka, szerintem fantasztikus amit csinál, ahogy a gyerekeivel foglalkozik, de ő sajnos a ritka kivétel.

2012. okt. 6. 21:55
 7/28 anonim ***** válasza:
65%
Jaj ne kezdjünk már megint bele. Itt is volt tegnap egy apuka aki egyedül neveli a gyerekét míg anyuka külföldön szórakozik és egy fillér gyerektartást nem fizet. Akkor amit apuka csinál az semmi mert nem nő? Igenis van apai ösztön.
2012. okt. 6. 21:55
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Anyai ösztön sincs úgy, ahogy az emberek hiszik.

Anyai ösztön a saját babáddal kapcsolatban alakul ki, pl. amikor tudod, hogy miért sír (de azt nem, hogy az enyém miért sír), a másik meg a szaporodási ösztön, mikor vágysz egy babára.

2012. okt. 6. 21:56
 9/28 A kérdező kommentje:

#5 Én is valahogy így vagyok, fontos mind a kettő de inkább apám felé húz a szívem.

Egyébként nálunk anyámat hagyta el az anyja, az apja és az apai nagyszülei nevelték.

2012. okt. 6. 21:57
 10/28 anonim ***** válasza:
72%
Azt írják, itt mert több nő ír ide mint férfi.
2012. okt. 6. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!