Kinek mi a véleménye? Te mit tennél?
Sziasztok!
Épp tovább tanulási szakasz előtt vagyok, és mostanság sokat gondolkozok azon, hogy mi legyen. Mennék is tovább meg nem is. Ami miatt elmennék az a családom, meg a magasabb végzettség megszerzése. Azonban a jogi kar állami finanszírozása a hírek szerint meg fog szűnni... Apám támogatná a tovább tanulásomat anyagilag, de két feltételhez kötötte, ami jogos a részéről, de én annak az egyik részét nem vállalnám. A tanulás menne, ezt megoldanám, de az anyagi részt utána kellene neki fizetnem... Én ezt nem vállalom, mert egyrészt nincs rá pénzem, továbbá van még egy anyagi gond, ami folyton a fejem felett lebeg, másrészt meg előre egy ilyet nem tudok megígérni.. De még nem következett be ( a nagyobb anyagi gond ), ugyanis az nem az én hibám, hanem egy családtagé. Mivel nem szeretem a családomat, komoly problémák miatt, azt terveztem, hogy nyári munka után többet nem jönnék haza, hanem elmennék munkát keresni, és végleg elmennék itthonról, de üzenetet hagynék. Ennek a következményeit már lejátszottam magamban. A fent említett két kérdésemre a szövegem alapján, kérlek tudnátok válaszolni? Örülnék, ha sok választ kaphatnék! Aki segít, ad tanácsot, annak nagyon köszönöm előre is!
18/F
Egyrészt azt tanácsolom, a családodnak ne fordíts hátat, ha külön is költözöl tőlük, mindig legyen utad visszafelé. Ne haraggal válj el tőlük, ne égesd fel a hidat magad mögött! A munkakeresés viszont nem lesz könnyű egy szál érettségivel, úgyhogy ezt csak akkor lépd meg, ha veszélyben vagy otthon (pl. vernek).
Másrészt a jogi kar nem biztos, hogy a legjobb választás most. Kb. 20 éve a legdivatosabb szakmák között van, emiatt hatalmas a túlkínálat jogászokból. Tanulj inkább gépésznek, villamosmérnöknek, azzal sokkal-sokkal többre mész, ráadásul biztosan találsz ingyenes képzést is.
Másnéven adna egy "kölcsönt"?
Amúgy ha költözni ne úgy költözz,ne szüntess meg mindent anyádékkal,mert bármi baj van rájuk számíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!