Csak "szerencsés" vagyok, vagy tényleg nem olyan nagy dolog ez a párkeresés?
Nem értem azokat az embereket, akik görcsölnek éjjel
nappal azon, hogy jajj nincs senkim, forever alone meg stb... Én mindig úgy voltam, hogy sosem kerestem magamnak barátot és mégis mindig megtalált a szerelem. A legelső barátom óta nem is voltam szingli 1 hónál tovább.
Viszont én tényleg sosem tettem semmit, hogy találjak bárkit is, szinglin is tökéletesen elvoltam. Csak valahogy mindig úgy alakult, és hosszabb, komolyabb kapcsolataim voltak (2-3 évesek). Meg aztán nem is vagyok egy tipikus "jó csaj".
Szerintetek ez csak azért van, mert sosem kerestem görcsösen a szerelmet, nem voltam kapcsolatfüggő?
Vagy, aki nem talál magának senkit a keresés ellenére... miért nem talál?
Nyilvánvaló, hogy nem lehet mindenki mindenben ugyanolyan ügyes, szerencsés stb...meg még hozzá jönnek a kulturális, képzettség és személyiségbeli különbségek, no meg egyéb apró dolgok, pl, nem mindegy valaki éppen hol tanul, dolgozik, mert egy fiúsuliban, vagy egy napi 14 órában dolgozó autószerelőnek, építőmunkásnak vagy szénbányásznak mondjuk, aki egész nap szinte férfiakkal találkozik, kisebb az esélye hogy találkozzon élete szerelmével és lehet már nem is marad ideje igazán keresni. Könnyebb helyzetben vannak azok akik, a munkájuk, tanulmányaik során is sok emberrel találkoznak, ők általában amúgy is jártasabbak az emberekkel történő kapcsolatteremtésben. Gondolom Te is inkább az utóbbi kategóriába tartozol, mert "nyüzsi vagy" jársz bulizni stb. Nem mindenkinek olyan egyszerű a kapcsolatteremtés másokkal, és az is nyilvánvaló, hogy a nagy számok törvénye alapján nem fog mindig mindenki normális emberekbe botlani, plusz sokan mindenféle tudatalatti berögzülések miatt rosszul választanak. Igaza volt az egyik korábbi hozzászólónak, hogy sok lány álmodozik a rendes pasiról, amikor meg ott van nem kell, mert milyen már...de mindegyik ilyen belezúg az utolsó köcsögbe, mert az micsoda alfahím, utána meg kezdődik elölről a rinya, és ez vica versa férfiban is előfordul. Ismertem személy szerint is ilyet.
27/N
Nem olvastam végig az eddigi válaszokat, de tuti egy nagy adag szerencse kell hozzá sajnos tapasztalat.
Én 23 évesen jött össze az első komoly kapcsolatom.
Nem kerestem görcsösen, de mindig olyanok találtak meg akikkel nem illettünk össze úgy, hogy az átlagnál sokkal kevesebb az elvárásom a másik iránt.
Azoknak, akik azt írták, nem vagyok válogatós: ha az, hogy képes vagyok minden emberben meglátni a jót és a szeretnivalót azt jelenti, hogy nem vagyok válogatós, akkor büszkén vállalom. Persze az eszetekbe sem jut, hogy nem minden férfival jöttem össze, aki próbálkozott.
Azoknak, aki azt írták, nem voltam szerelmes, mert azt egy hónap alatt nem lehet kiheverni: Lehet, hogy egy hónap alatt nem, de a legtöbb esetben úgy volt, hogy az utolsó pár hónapban már éreztem, hogy ennek vége. Mindig én szakítottam, így én már jóval korábban lezártam a dolgot, mielőtt tényleg véget ért volna. Különben nem tudtam volna szakítani.
Párkapcsolatfüggő lennék? Nem hiszem. De arról nem tehetek tényleg, hogy mikor talál meg a szerelem. És csak azért, mert 1 hónapja szakítottam valakivel, akivel már nem működött, nem fogom a új kapcsolatot "büntetni", hiszen ha csak a múlton rágódnék, sosem tudnék továbblépni. Az új kapcsolat nem tehet semmit arról, ami velem és egy másik pasival történt.
És nem, nem mondtam, hogy az olyan hűha, hogy 18 évesen volt először barátom, csak leírtam, hogy én is tudom, milyen az, amikor körülöttem mindenkinek van valakije, nekem meg nincs és jó lenne.
"de én ezt nem értem, hiszen párt találni olyan egyszerű, nekem 18 éves korom óta van!"
Nem szoktam a barátnőimnek ilyet mondani és nem is akarnék.
Kedves kérdező!
Olvasgatva a reakcióidat, kommentjeidet az érkezett válaszokra, nekem a következő jött le rólad:
- értelmes vagy, tudod, mit beszélsz
- kedves vagy, hiába bunkóznak itt veled egyesek, a stílusod nem durvult a kérdés kiírása óta
- magabiztos vagy, tudod, hogy felesleges felvenni a névtelen válaszolók sértegetéseit
És ezek után még kérdés, hogy miért szeretnek a pasik? :D
Ha mindenkivel így bánsz körülötted, mint itt az ismeretlen bunkókkal, akkor Te egy csodálatos ember vagy!
Látszik, hogy a sok sértegetőnek mennyire kevés önbizalma van, vagy önértékelési problémáik, mert amit eredetileg abszolút nem sértésnek szántál, rögtön magukra vették, és elkezdtek puffogni, hogy már pedig ha ők nem boldogok, akkor te se legyél már az!
Lehet, hogy a fiúcskák lyuk-lyuk alapon döntenek, de a férfiak olyan nőt keresnek, mint a kérdező. Természetesen árad belőle a magabiztosság, egy ilyen nő mellett nem kell attól rettegni, hogy a hátunk mögött csekkolja a telefonunkat, hátha megcsaljuk. Nem szapul másokat, hogy aztán ő jobban érezze magát, azon az alapon, hogy "az a csaj csúnyább, mint én, dejó nekem". Ilyet csak azok csinálnának, akik nem szeretik önmagukat.
Sajnos én még nem találtam meg a párom, mindenki csak kihasznált, talán mert túl kedves vagyok. De emiatt nem fogom leszólni a kérdezőt ismeretlenül, mert nem az ő hiába, hogy nekem nem sikerül, neki meg igen.
A barátaidnak meg nem muszáj tanácsot adni, nem vagy te randiguru, de ha pityeregnek egy-egy pasi miatt, akkor bíztasd őket, hogy úgy is rájuk talál majd a szerelem, és nyugtasd meg őket, hogy nem az ő hibájuk, hogy nem jött össze, mert különben csak önsajnálkozásba esnek és keserűek lesznek (mint itt egy pár válaszoló is), ami aztán nem jó reklám az ellenkező nem felé.
27/F
kérdező, nem te vagy a bunkó:) tudom, most aztán jönnek, hogy de beképzelt vagyok....de én pl aztán tényleg ezer pasi között tudtam mindig válogatni...sosem volt hiány belőlük...sőt...aztán mindig akadt valaki, aki tetszett, jól éreztem magam vele, aztán összejöttünk...persze volt, hogy melléfogtam, mert mást képzeltem róla, mint ami volt...és mivel az utolsó időben nem müködött, totál könnyü volt tul lépni rajta...sőt, akkora már túl is léptem, igy nem volt nehéz egy uj kapcsolatba belépni...mivel nem gátolta senki és semmi...az elmult években én is egyszer voltam 1 hónapot egyedül.....több éves kapcsolataim voltak...a legrövidebb fél év......de mindegyik volt legalább egy év....számomra se volt sose gond a párválasztás....volt és kész........persze az igazi most van, akihez feleségül is megyek!:) egy biztos...a magabiztosságnál jobb nincs.....minden ember azt szereti a másikban...legalábbis azt veszi észre elsőnek.......mert magabiztos...és nem akar elbújni....
24l
jujj de szépen lepontoztátok szegény 27/F-t:_):):):) pedig minden szava igaz..még ha nem is tetszik:):):) egyet értsetek meg...de tényleg....oké, hogy láttok magatokon hibát...de szeressétek magatokat...érezzétek jol magatokat a börötökben (ha mégsem, tegyetek érte...) és bizzatok saját magatokban....ti el tudjátok képzelni azt, hogy nem vagytok észrevétlenek? egy dolog teszi: (nem a nagy mell és a tökéletes alak...)...a kisugárzás, amit a magabiztosság éltet....persze ettől lesz a másik beképzelt, mert tudja, mi a jó és a rossz benne és ezért a legjobbat tudja kihozni magábol........inkább probáljátok ki nyafi helyett, hogy debunkóakérdező....:):):)
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!