Mekkora fizetésből tudnánk ketten így megélni?
Nemsokára végzek én is és a párom is. Mindketten mérnökök leszünk, neki MSc, nekem BSc végzettségem lesz.
Egy vidéki kisvárosban van egy házunk (100m2), amit a szülőktől kaptunk, ott szeretnénk élni. Na de mennyiből?
A házban gázfűtés van, arra is biztosan sokat kell költeni télen. A mobilszámla, vezetékes telefon, TV, internet kijön havi 15 ezerből kettőnknek. Emellett még ott lesz a vízdíj és a villanyszámla. Az udvar is nagy, de még üres,arra is kell majd költeni. A későbbiekben szeretnénk gyereket is, egyet vagy kettőt, erre is szeretnénk félretenni. Kocsit kaptunk az esküvőnkre a szülőktől, szóval erre nem kell gyűjtenünk, csak majd a fenntartására kell költenünk.
Ilyen körülményeknél körülbelül mennyi pénzből tudnánk így ketten kijönni havonta? Mennyi nettó fizetést kellene ehhez kapnunk, hogy félre is tudjunk tenni?
Én havi 30-40 ezret írtam fejenként, de ebbe nem csak a kaját, hanem minden egyéb szükségletet is beleszámoltam. Egymagamnak ennyi kell, hogy megéljek, tisztálkodási szerekkel, ruhával, kajával együtt és nem szűkölködöm, mert hál'istennek nem kell, de túl nagy igényeim sincsenek.
Egészen biztosan ki lehet hozni olcsóbban is, nem állítottam, hogy nem, de ha megtehetem, hogy ne minden reggelire sonkás kenyeret egyek, hanem olykor inkább két kakaós csigát, akkor megteszem. Az ebédet sem tudom mindig otthoni kajával megoldani (nincs hol melegíteni) sajnos, ez van, nekem ez a tapasztalatom, másnak más.
"Fejenként napi 300 az napi 900 összesen. "
Ha van időd nem irnál le egy heti menüt amit kihozol ennyiből? szerintem többünket érdekelne
Most nem azért; de nem érted, hogy az autót nektek kell fenntartani? Az autó az a kategória, ami akkor is viszi a pénzt, ha megy, és akkor is, ha áll. Ugyanis mindkét esetben karbantartani kell, és ha a férjed nem ért hozzá, akkor ennek bizony magas az ára (pláne márkaszervizben).
A nyílászárók és a szigetelések mindenképp legyenek rendben, mert keményen rápakol a számlára az, ha szökik az energia. A házatok le van szigetelve?
A villanyszámlán segít az, ha lekapcsoljátok a készülékeket/hosszabbítókat, mikor aludni mentek, vagy elmentek otthonról, illetve ha nem jár feleslegesen semmi, ami árammal működik.
Remélem, sikerül v.mi jól fizető állást kifognotok mindkettőtöknek, de én a helyedben megcsinálnám az MSc-t. Meg, ha nem penge a nyelvtudásotok, akkor azt felturbózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!