Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk neki segíteni...

Hogyan tudnánk neki segíteni vagy orvosolni a helyzetet?

Figyelt kérdés
Párom anyukája sajnos nincs idegileg a toppon, anyagi és családi problémák miatt. Most már szinte naponta - ha valami nem úgy alakul ahogy lennie kell vagy ő akarja - azt mondja jobb lenne meghalni és meg akarja magát ölni. Hiába mondom neki szépen, türelmesen hogy ez nem megoldás nem old meg vele semmit és a gyerekeire is gondoljon. De annyira rossz ezt hallani már szinte rettegek ha hív, hogy megint mi lesz a baj? Én nem élek vele de a gyerekeknek sem jó ezt hallani és ezek a dolgok elég stresszes helyzeteket szülnek. Attól félek ha nagy ellentmondásba keverednénk vele tényleg csinálna valamit. Mit tanácsoltok?
2012. máj. 19. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáljatok neki segíteni a gondjai rendezésében. Talán egy pszichológus is hasznára lenne.
2012. máj. 19. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Talán nagyon egyedül van,ugye?Nincs párja?Barátnői?Rokonok?Ezeken a kapcsolatain kellene javítani, hogy értelmét lássa az életének!
2012. máj. 19. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem igazán az az ő baja hogy egyedül érzi magát, nem tudom milyen kapcsolatban lehet a saját gyerekeivel vagy esetleg a barátaival de itt a gond az hogy szerintem egyedül érzi magát valamiért és te vagy az akihez fordulni tud esetleg.

Ha esetleg ez nem így van akkor az lehet a gond hogy belefáradt mindenbe, sajnos a mai világba nagyon sok embernek vannak anyagi gondjai meg a munkahelyek többségén is csak a hajtás megy meg az emberek szívatása és nem csoda ha valaki idegileg készen lesz. Én munkahelyemen is csak a hajtás van de legalább nekem nincsenek gyerekeim szüleimnél lakok még barátnőm még tanuló. Itt szerintem segítened kéne neki amiben csak lehet próbáld tanácsokkal ellátni megoldani a gondjait esetleg beszélj a pároddal hogy segítsen neki többet otthon hogy tudjon pihenni.

2012. máj. 19. 11:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Párom messze dolgozik ritkán jár haza. A másik gyerekével lakik együtt. Sajnos nem felhőtlen az ő viszonyuk sem. Rokonok nem igazán vannak. Lehet az is benne van egyedül nevelte a gyerekeket és tényleg nehéz életük volt ami most még nehezebb. Gondolom elege lett. Én próbálok tényleg mindenben segíteni de ő sajnos az a típusú ember ha segít valakin akkor a fordítottját kapja vissza. Csak hát elég rossz amikor érzelmi zsarolással próbálkozik a céljai eléréséhez azoknál akik szeretik, mert ugye csak náluk tudja megtenni. Igazi barátai szerintem nem igen vannak csak felszínesek.
2012. máj. 19. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
A háziorvos tud neki felírni enyhe nyugtatót, vagy akár rendes antidepresszánst is. Mást nem tehetsz, nem találhatsz mineneki életére te megoldást. Persze segíteni lehet neki a keresésben.
2012. jún. 10. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!