Mekkora fizetésből tudnánk ketten így megélni?
Nemsokára végzek én is és a párom is. Mindketten mérnökök leszünk, neki MSc, nekem BSc végzettségem lesz.
Egy vidéki kisvárosban van egy házunk (100m2), amit a szülőktől kaptunk, ott szeretnénk élni. Na de mennyiből?
A házban gázfűtés van, arra is biztosan sokat kell költeni télen. A mobilszámla, vezetékes telefon, TV, internet kijön havi 15 ezerből kettőnknek. Emellett még ott lesz a vízdíj és a villanyszámla. Az udvar is nagy, de még üres,arra is kell majd költeni. A későbbiekben szeretnénk gyereket is, egyet vagy kettőt, erre is szeretnénk félretenni. Kocsit kaptunk az esküvőnkre a szülőktől, szóval erre nem kell gyűjtenünk, csak majd a fenntartására kell költenünk.
Ilyen körülményeknél körülbelül mennyi pénzből tudnánk így ketten kijönni havonta? Mennyi nettó fizetést kellene ehhez kapnunk, hogy félre is tudjunk tenni?
sok.
Fűtés rengeteg gázzal,nekün is az van,de vettünk fát,olcsóbb igy,bár babrás,megy a gáz is sokszor.
Fűtés télen 60-100ezer is lehet.attól függ mennyire hőszigetelt a ház.
Villany 5-10ezer/hó fogasztásfüggő
kukadij kb 3ezer
tankolni kell,te tudod kb mennyi
tv,telefon te irtad 15/hó
kaja,miegymás 60ezer minimum
add össze ezeket,és ki tudod számolni
kezdő mérnöki fizu 220-240 körül van bruttó,ez 130-150ezer nettóban,2 ilyen fizuból ki kell jönni úgy hogy félre is tudjatok tenni
Gázfogyasztás télen 30-40e Ft havonta. Ha tudjátok, cseréljétek le a kazánt vegyestüzelésűre. A fával ugyan többet kell vacakolni, viszont töredékébe kerül a fűtés. Víz, villany két emberre annyira nem vészes, ha épeszűen éltek. Pl fogmosás közben víz folyatásától engem kiráz a hideg. Minek???:D Mondjuk számolj e kettőre annyit, mint az összes többire, 15 e Ft, de az már szerintem eléggé "felülbecsülve" értendő.
Kocsira is sokat kell ám költeni, attól függően mennyit használjátok, meg milyen típusú. Konkrétat nem írok ezzel kapcsolatban, mert semmmi infót nem osztottál meg róla, így fogalmam sem lehet, mennyibe kerül nektek majd az autó. Ha azzal jártok munkába, vásárolni akkor mondjuk 100 km napi használattal számolva az 40-50e Ft csak benzin.
A legfontosabbat pedig kihagytad: ennivaló!!!
MINIMUM 50e Ft havonta két embernek. Már persze, ha normálisan szeretnétek étkezni.
Ezek fényében kezdhetsz számolni, mennyi fizut szeretnél:D
"max havi 20-30 km-t"
ennyiért nem érdemes kocsit fenntartani a benzinen felüli költségek miatt, sokkal olcsóbban megússzátok, ha taxiztok.
"Gázfogyasztás télen 30-40e Ft havonta"
fele négyzetméterre lakásban ennyi a téli gázom...csaádi házba ennek háromszorosa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!