Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora fizetésből tudnánk...

Mekkora fizetésből tudnánk ketten így megélni?

Figyelt kérdés

Nemsokára végzek én is és a párom is. Mindketten mérnökök leszünk, neki MSc, nekem BSc végzettségem lesz.

Egy vidéki kisvárosban van egy házunk (100m2), amit a szülőktől kaptunk, ott szeretnénk élni. Na de mennyiből?

A házban gázfűtés van, arra is biztosan sokat kell költeni télen. A mobilszámla, vezetékes telefon, TV, internet kijön havi 15 ezerből kettőnknek. Emellett még ott lesz a vízdíj és a villanyszámla. Az udvar is nagy, de még üres,arra is kell majd költeni. A későbbiekben szeretnénk gyereket is, egyet vagy kettőt, erre is szeretnénk félretenni. Kocsit kaptunk az esküvőnkre a szülőktől, szóval erre nem kell gyűjtenünk, csak majd a fenntartására kell költenünk.

Ilyen körülményeknél körülbelül mennyi pénzből tudnánk így ketten kijönni havonta? Mennyi nettó fizetést kellene ehhez kapnunk, hogy félre is tudjunk tenni?

2012. okt. 2. 11:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
gáz ha átalányt fizettek télen is tűrhető-de h megérje minim 30-at fizessetek. víz 10-15,villany 10-15. kaja egyebek 50. kocsi 20. nyaralás,pénzt félretenni,váratlan kiadások,gyerek.. sztem minimum havi 300 kell
2012. okt. 2. 13:05
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Kerttel kapcsolatban még annyit, egyrészről, örülök, hogy van még olyan, aki akar foglalkozni vele. Nálunk elég sokan állnak segélyért sorba, de eszükbe se jut, hogy elültessenek, egy paprikát vagy paradicsomot, pedig a vetőmag ingyen lenne nekik. (Támogatás)

Jól írtad, hogy egyszeri beruházás a gyümölcsfa ültetése, csak sajnos rengeteg baj van vele, sokat kell őket permetezni és a zöldségekkel is ez a helyzet!

Mi is próbáljuk, vegyszer nélkül megoldani a dolgot, de hiába, ha a szomszéd nem úgy gondolja. Átjön töle a gaz, vagy a különböző bogarak, mert ő nem gondozza a kertjét.

2012. okt. 2. 13:07
 23/38 anonim ***** válasza:
én kiadnám ezt a nagy házat vagy eladnám,és egyelőre mennék egy másfél szobás kis téglalakásba. az érte kapott pénzt félretenném.
2012. okt. 2. 13:08
 24/38 anonim ***** válasza:
Szomszédokat érdemes megkérdezni hogy kúthoz mennyire kell lefúrni.Nekünk 15ezerből megvolt a kút,10 hozzá amin jön ki,igy van vizünk ingyen locsolni,nyáron medencébe,de még a wc-t lehuzni is tervezzük hogy bevezetjük.
2012. okt. 2. 13:12
 25/38 anonim ***** válasza:

Mi majdnem dupla ekkora házban élünk. Az éves gázfogyasztásunk 3000 m3 fölött volt a kezdetekben és így is pulcsis hőmérséklet volt csak a házban, nem gatyarohasztó meleg.

Tavaly szeptemberben jutottunk a nyílászárók cseréjének végére (félévente 1-2-t tudtunk anyagi okok miatt csak cseréltetni). Illetve szeptemberben szigeteltettünk is, amire kicsit többet áldoztunk, mint ami az alap "ajánlat" lett volna, így most egy év alatt a 3000 egy-két száz köbméter helyett 1900-ból kijöttünk. Ergo ez elég relatív. (gázbojler van, gázzal főzünk és a fűtés is arról megy, illetve 3-an élünk egy háztartásban)

Az sem mindegy, hogy milyen fűtési rendszer van, de gondolom ezt mérnököknek nem kell magyarázni.

Sokat lehet pl. azzal is spórolni, hogy 21-2 fokra fűtötök csak és inkább felhúztok egy pulcsit, papucsban mászkáltok. 1-2 fok is rengeteget számít! Illetve, ha nem vagytok otthon vegyétek lejjebb a fűtést. Ne teljesen, mert újra felfűteni a házat drágább majdnem, mintha egész nap menne a rendszer "takarékon".

Egyébként szintén mérnökként, ha már megújuló energiaforrásokban gondolkodtok, akkor melegvíz + fűtés párost oldanám meg, de fontos hogy jó szakemberrel csináltassátok, mert ugyan nekem közöm nincs ehhez a területhez, de láttam már olyan tákolmányokat, hogy állítom én jobbat összehoztam volna. :) Nálunk is ez lesz a következő lépés, de egyelőre a csillagászati árak miatt ez mégcsak gondolat és terv szintjén van meg.

Kert és locsolás. Nem tudom mi a helyzet nálatok, én felhívnék egy kútfúrót. Egyrészt mivel a vízhez "húz a szívem" szentségtörésnek tartom azt, ha ivóvízzel locsol valaki (ha nincs más persze érthető, de na), másrészt egyelőre saját portán lévő kútért nem kell fizetni a legtöbb helyen és a vízért sem, egyedül a szivattyú működtetése az, ami pénz. Ebben is jó szakembert keressetek, mert nem mindegy hova fúrják és milyen mélyre, gáz ha pont a nyári "aszályosabb" hónapokban nincs a kútban víz. :)

Ha nagyon zöldek akartok lenni, akkor házi szennyvíztisztítón is lehet gondolkodni. Szürke vizet vissza lehet vezetni wc öblítésre. Na de ez már tényleg nagyon durva. :)

2012. okt. 2. 13:23
 26/38 A kérdező kommentje:

A szomszédban van egy kút és szerencsére jól gondozott a kertjük is, szóval onnan nem igazán jön át a gaz. A kútnak utána nézünk.

A gyümölcsfákat és zöldségeket a nagyszüleimnél, otthon sem permetezzük, igaz így kevesebb lesz belőle a termés, de legalább nincs tele méreggel.

A házat sem eladni, sem kiadni nem szeretnénk, s 1,5 szobás lakásba költözni sem. Egyrészt nem szeretnénk, ha lelaknák a vadiúj épületet, másrészt meg ragaszkodunk a zöldhöz. Esetleg még arra gondoltunk, hogy először csak a földszintet használjuk, aztán az emeleti két szobát csak akkor, ha bővül a család. Bár fűtés szempontjából meg felfelé száll a meleg, szóval lehet, hogy érdemesebb lenne fenn aludnunk. A kandalló helye megvan, gondoltunk arra is, hogy beépítünk egyet, így talán az egész alsó szint fűtési megoldódna. Főleg ősszel, amikor még nincs annyira hideg.

2012. okt. 2. 13:41
 27/38 anonim ***** válasza:
63%
A kocsi kell. Jó az ha van a biztonság, hogy bármi van beleülsz. Én sem sokat használom, de ha egyet gondolunk és kirándulni akarunk, nehogy már menetrendet kelljen nézegetnem. A kocsi fenntartás nem olyan nagy dolog ha jó állapotban van. A gázfűtés több mint 40 ezer havonta, erre számíts. Aki két emberre 50 ezer forintot számol kajára, annak gratulálok, biztosan finomakat esznek. Nálunk ez három emberre max 25 ezer forint, és igyekszem egészséges életeket az asztalra tenni. Tehát ha 200 ezer fölött hoztok haza ketten akkor már simán félre tudtok tenni. A fűtést mielőbb módosítsátok vegyes tüzelésre, és akkor főleg tudtok spórolni, mert a legnagyobb kiadás mindig a fűtés számla.
2012. okt. 2. 14:31
 28/38 anonim ***** válasza:
23%
amiket összeírtál ahhoz milliók kellenek. plusz a havi kiadások. én vennék fel hitelt és mindent kialakítanék úgy ahogy a legjobb.
2012. okt. 2. 15:12
 29/38 anonim ***** válasza:

Most irod hogy emelten van 2 szoba.

Párom amikor elköltözött a szüleitől,ők lezárták az emeletet,ott 2 szoba és egy fürdő van,igy most a fél házat használják,szoba konyha,nappali,fürdő,előszoba,2 emberre elég bőven.

annyi meleget engednek fel amivel nem fagynak ki a virágok. Kb 2/3-ára csökkent a fűtés igy (gázzal).

amig nincs kút,addig eresz alá hordó,szüleimnél mi mindig igy locsoltunk,esett mindig annyi ami elég volt a kis konyhakertre és jobb is a növényeknek

2012. okt. 2. 15:22
 30/38 Golan Trevize ***** válasza:

27-es!

"Nálunk ez három emberre max 25 ezer forint"

Ezt hogyan oldod meg? Mert akárhogy is számolom, az fejenként naponta 300 Ft kajára...

2012. okt. 2. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!