Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora fizetésből tudnánk...

Mekkora fizetésből tudnánk ketten így megélni?

Figyelt kérdés

Nemsokára végzek én is és a párom is. Mindketten mérnökök leszünk, neki MSc, nekem BSc végzettségem lesz.

Egy vidéki kisvárosban van egy házunk (100m2), amit a szülőktől kaptunk, ott szeretnénk élni. Na de mennyiből?

A házban gázfűtés van, arra is biztosan sokat kell költeni télen. A mobilszámla, vezetékes telefon, TV, internet kijön havi 15 ezerből kettőnknek. Emellett még ott lesz a vízdíj és a villanyszámla. Az udvar is nagy, de még üres,arra is kell majd költeni. A későbbiekben szeretnénk gyereket is, egyet vagy kettőt, erre is szeretnénk félretenni. Kocsit kaptunk az esküvőnkre a szülőktől, szóval erre nem kell gyűjtenünk, csak majd a fenntartására kell költenünk.

Ilyen körülményeknél körülbelül mennyi pénzből tudnánk így ketten kijönni havonta? Mennyi nettó fizetést kellene ehhez kapnunk, hogy félre is tudjunk tenni?

2012. okt. 2. 11:58
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Komolyan havi 90 ezer lehet a gázfűtés? Akkor azt hiszem, hogy jobb lenne, ha még beköltözés előtt átalakíttatnánk a fűtési rendszert, mert már 1 tél alatt behozza az árát.
2012. okt. 2. 12:41
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, tényleg alulbecsültem a gázt:)

De 20-30 km-ért havonta tényleg tök fölösleges kcsit fenntartani. Hidd el, jobban amortizálódik álló helyében a kevés használat miatt, mint ha átlagos mennyiségűt járkálnátok vele.

2012. okt. 2. 12:42
 13/38 Golan Trevize ***** válasza:
100%
pedig havi sok ezer forintba kerül az is, ha csak áll a kocsi a garázsban, és be sem indítjátok...
2012. okt. 2. 12:43
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Most olvasom a kommentjeidet.

Nyaralásra lehet autót bérelni, de tömegközlekedve sem olyan borzalmas a dolog.

Ha később fog majd kelleni, akkor majd később vesztek egyet, felesleges bele pumpálni a pénzt most.

2012. okt. 2. 12:44
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gáz: nekünk van vegyestüzelés és gáz is. Ugyanekkora a házunk, kb 40-50 000 Ft volt tavaly előttig a gázszámla, úgy hogy még pár ezer forintos támogatást is kaptak rám.

Mi is áttértünk a fára, ha van egy kis spórolt pénzetek a vegyestüzelésre álljatok át. Fontos az is, hogy milyen állapotban vannak az ajtók, ablakok.

Villany: ha villanybojleretek van kb 12-13 Ft (mi egy évig külön éltünk ketten, de ez sajnos fix volt, hiába próbáltuk visszafogni az áramfogyasztást, max 1-2 ezer Ft-tal volt kevesebb. Ha gázzal melegítitek a vizet akkor olcsóbb, de akkor meg a gázszámla magasabb.

Víz: sokat lehet vele spórolni, nekünk általában kb 3000 Ft volt. De ha csatornázva van ennek a duplája!

Tv, internet : 15 000 Ft

Kaja: na ez ami nagyon necces, mi pl kb 25 000 Ft költöttük kajára, de mivel a szüleink kertesházban laknak így megkaptunk a csirkét,sertést,tojást, zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot. Ha ezeket is meg kellett volna venni szerintem még + 20 lett volna a kaja.

Nálunk van még házadó, kukadíj, gázkémyény ellenőrzés (kéményseprés), ezek időszakosak, de azért meg tudják nyomni a költségeket!

Autó: iszonyat drága a benzin, de magát az autót fenntartani is óriási költségekkel jár, főleg ha bevezetik az évenkénti műszakiztatást. Őszinte leszek azért a 30 km-ért, felesleges egy autót fenntartani, ráértetek volna akkor venni, amikor már a gyerekek már megvannak.

De mivel van, így próbáljátok meg kihasználni, párom munkahelyén pl van benzintámogatás, egyedül nem éri meg de ha néhány munkatárs összefog pluszba is kijöhettek vele.Páromék 3-an utaznak így visszakapunk 10 000 Ft-ot.

Kert: attól függ mit szeretnétek vele: virágos kertet, tujákkal, pázsittal, vagy zöldségeket, gyümölcsöket??? Így is úgy is rengeteg pénz, locsoláshoz érdemes egy fúrott kutat csináltatni.

2012. okt. 2. 12:47
 16/38 A kérdező kommentje:

Szerintem ha a szüleim vesznek nekünk kocsit, azt nem fogjuk visszautasítani. Ha nekünk kéne gyűjteni rá, akkor sokáig kellene rá gyűjtögetnünk.

Ha a munkahelyre (3km) és haza kocsival járok, akkor máris megéri a dolog? Mert apu pl. ennyit használja a kocsit.

2012. okt. 2. 12:48
 17/38 anonim ***** válasza:
Ugyanekkora házra lett egy hónapra 50.000 a gáz úgy, hogy napi 2 órára kapcsoltuk be.
2012. okt. 2. 12:48
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az előző, én is 40-50-et írtam a gázra, de nem mindegy, hogy valaki átalányt fizet vagy csak a téli kemény hónapokban fizet. Nekünk átalányban volt ennyi.
2012. okt. 2. 12:50
 19/38 A kérdező kommentje:

15-ös válaszoló, nagyon sok hasznos dolgot írtál, köszi!

Nem is gondoltam a kukadíjra és a kéményseprésre és még sok ilyen rejtett költség lehet.

Gázbojler van, de gondolkodtunk már napenergiás bojleren is (de csak gondolat szinten tényleg).

A nyílászárók jók, teljesen új a ház és ezekre nagyon figyeltek az építkezésnél.

A kertet szeretnénk beültetni gyümölcsfákkal, valamint szeretnénk egy kis konyhakertet is (paradicsom, paprika, hagyma, saláta). A facsemetékre valóban költenünk kell majd, de ez egyszeri kiadás lesz, a kertbe a magukat a nagyszülőktől megkapjuk, úgyhogy csak a locsolás lesz nyáron, ami sokba fog kerülni.

2012. okt. 2. 12:53
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne értsd félre az autós dolgot,sokan azért írták, mert te is tapasztalni fogod, hogy rengeteg pénzbe kerül, csak az, hogy a garázsban áll. Én írtam, hogyha megvan akkor próbáljátok kihasználni, de ha ennyire közel lesz a munkahelyetek nem éri meg persze, így nem kaptok támogatást.
2012. okt. 2. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!