Temetés után 1 nappal masszázs jó ötlet?
Vártam olyan választ, amelyben számomra érthető ellenérvet mondanak. De a felsoroltak mind hülyeségek, már ne is haragudjatok. Egy 1 órás kikapcsolódásról van szó, nem pedig egy hetes hepajról, amikor az ember vidám és szórakozik. Egy masszázs az jót tesz testnek és léleknek egyaránt és én tudom mit csinált végig édesanyám hónapokig, úgyhogy bizony ráfér az az 1 órás feltöltődés. Nyilván nem azzal a célból viszem el, hogy utána a régi legyen és ne is gondoljon az anyja halálára, ne nézzetek hülyének. Viszont ki akarom őt szakítani ebből a légkörből, ha csak 1 órára is.
Mindegy, természetesen ő fogja aznap eldönteni, hogy szeretné-e vagy sem. Majd írok hogy alakult.
A gyászra volt elég időnk, már lassan 1 hete elhunyt, arról nem is beszélve, hogy már hónapok óta készültünk a halálára. A temetés véleményem szerint egyfajta megnyugvást fog hozni, hogy ezen is túl vagyunk és végre vége.
Azt szeretném megértetni veletek, hogy hónapok óta van/vagyunk ebben az egészben benne, ápoltuk itthon, jártunk be a kórházba. Nem azt mondom, hogy ne gyászoljon, de hónapok óta nem volt magára se ideje, se energiája. És igen, jövőhéten túl leszünk a temetésen is, vége lesz ennek az időszaknak és szerintem ez a kis 1 órás program elősegítené a továbblépést. Szüksége volna rá. Ettől függetlenül gyászolhatna tovább magában, ahogy mi is, de legalább valamelyest feltöltődne, kapna egy kis energiát, kikapcsolna kicsit.
Párom is támogatja az ötletet, az ő édesanyjának az anyukája 2 hónapja halt meg. Pénteki napon volt a temetés és hétvégére leutaztak balatonra, mondta, hogy saját döntése volt az édesanyjának, úgy ment le. Szerintem is ilyenkor jó, ha kiszakad az ember a megszokott környezetéből. Ettől még nem "sérül" a gyász maga.
De miért te döntöd el, hogy mire van szüksége? Felnőtt ember.
A masszázs maga baromság, inkább elvihetnéd vacsorázni vagy egy jó kis filmre. De egy hét... akkor is, ha tudod, hogy meg fog halni, nagyon kevés. Vele beszélgettél erről? Mert tényleg úgy tűnik, mintha azt akarnád, hogy azonnal felejtse el. A fájdalmat meg kell élni, nem szabad elásni és nem gondolni rá.
Nem tudom miért kell mindenféle segítséget megtagadni magától egy gyászoló embernek :) Attól mert még gyászol, lehet igénye a kikapcsolódásra, ahogyan bizonyosan van is rá idénye édesanyámnak. Nyaralni sem voltunk a nagyi miatt, így tavaly óta nem is utazott el sehová. És igen, most hogy vége, tovább kell lépni és ki kell zökkenni ebből az állapotból. Ettől még lehet gyászolni, de nem értem miért volna gond az, ha 1 órát masszíroznák a testét. De ezt majd ő eldönti. És lehet rám sok mindent mondani, de azt, hogy faragatlan meg érzéketlen lennék, nem.
Megfelelő indok nem tudom mi lenne (ha tudnék mondani, akkor eleve nem tartanám jó ötletnek a masszázst), de ez, hogy ő még gyászol és gyászolni is fog hónapokig, szerintem nem kifogás és nem indok arra, hogy az ember ne töltődjön fel, ne kapcsoljon ki 1 röpke órára. DE amennyiben erre ő maga sem fog vágyni, természetesen elfogadom. De azért szép lenne, ha ezért engem képen törölne :)
Ha meghalna az Anyukád (isten őrizz), akkor neked mihez volna kedved? Akkor is, ha tudod, hogy nemsokára meghal, és van időd felkészülni rá.
Nem fog segíteni a lelkén SEMMIT a masszázs. Ez nem egy apró dolog, amin tényleg tudna segíteni, ez a világ legfájdalmasabb dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!