Mit tegyek ha a házasságomban úgy érzem, hogy a férjem csak "visszahúz" és egyre nagyobb adósságokba "taszít"?
4 éve vagyunk együtt. Előtte nekem semmilyen tartozásom nem volt. Dolgoztam, egyedül éltem, jól megvoltam. Mióta együtt vagyunk több helyre is tartozom, összesen kb 2milla az amivel. Mivel volt olyan időszak, amikor ő nem dolgozott, én tartottam el, egy fizetésből meg nem tudtam fizetni, ezért én kerültem BAR listára. A tartozások már behajtó cégnél vannak, de ő füle botját sem mozdítja. Már van jobb munkája (ebben a hónapban már jó fizut kap), de fojton csak azt hangoztatja, hogy ha megkapja a fizut ezt vesz meg azt vesz. Eszébe sem jut, hogy el kéne kezdeni fizetgetni. Eddig alig jöttünk ki a pénzünkből, de neki persze kell mindennap két dbz cigi, van 10ezres terembérlete meg fehérje meg egyéb dolgok az edzéshez. Az sem érdekli ha az utolsó 500ft-unkon cigit kell venni, de tudjon rágyujtani. Úgy kell beosztanom a pénzt, hogy mindig levonom belőle azt,ami megy a cigire. Lehet így élni? Soha nem mondta azt, hogy inkább kaját vegyünk és majd inkább nem gyújt rá. Mi lesz ha lesz baba? akkor inkább cigit vesz, mint pelenkát? Már annyiszor mondtam neki, de nem érdekli. Az a válasz, hogy nem m ondhat le mindenről. És én? velem mi van? Én is dohányzom, de én egy hóban 3dobozzal veszek csak magamnak, hogy az övére legyen pénz. A legutolsó farmeremet turiban vettem, de már az is szétszakadt a sok használattól. Egy normális nadrágom nincsen. Egyszerűen nem hajlandó visszafogni a kiadásokat, ha van több pénzünk, abból sem tudok félretenni, mert elmegy az egész "luxus" dolgokra (mint az edzés, meg a kiegészítő dolgok). Ebből már elegem van. Úgy érzem egy sz-rkupac tetején ülök, és amíg itt vagyok nem tudom megoldani a dolgot. Vag 5felé tartozok és le se kakálja. Soha nem hallottam tőle, hogy akkor most jobban keres és kezdjünk törlesztgetni. Egyre jobban süllyedek a szemétben és nem látok kiutat.
Este arra jutottam, hogy ez így nem mehet tovább és elválok, de akkor mi lesz? Az biztos, hogy minden tartozás felét kifizeti, ebben nem hagyom magam! Csak nem tudom meg tudok e élni, hogy fizetek egy lakást meg ezeket a sz.rokat. Anyuékhoz nem megyek vissza, mert egy fél szobában kéne lennem a 25éves öcsémmel, azt meg nem akarom.
Légyszi segítsetek!!!! Mi lehet a kiút ebből? Annyira önző, hogy az hihetetlen. Csak az érdekli, hogy az ő dolgai meglegyenek, engem teljes mértékben lekakál. Volt olyan az utolsó 500ast vitte el itthonról dolgozni, én meg itthon voltam és kaja sem volt itthon meg több pénz se. Normális ember az ilyen? Nem érdekelte mit eszek egész nap! Jól látom, hogy ebből csak a válás a kiút? Pedig szeretem és állítólag ő is engem. De azt érzem akkor nem így viselkedne. Az a baj, hog az előző kapcsolatában hozzászokott a jóléthez. Csak nem veszi azt figyelembe, hogy akkor kétszer ennyit keresett. Annyit veszekszünk emiatt.
Kicsit hosszú lett, de segítsetek, mit tegyek??????? köszönöm
Szia!
Figyelj csak, hasonló cipőben járok én is. Csak annyi a kölünbség, hogy a párom hazaadja a pénzt, amit hoz. Így én osztom be, de minden hitel, kölcsön az én nevemen van. Sőt! Nekünk van egy 8 hónapos gyermekünk is.
Én 25 vagyok, a párom 40 éves.
Azt hiszem, az ember ha szerelmes sok mindenre képes, még erre is. Én is ezt tettem. Lakáshitel, személyi kölcsön. Mondjuk annyival könnyebb a helyzetem, hogy bármikor kitehetem a lakásból, nincs is bejelentve. És szerencséje, hogy imádja a kislányát, és ha van pénz, akkor előbb a kölcsönöket fizetjük. Van belőle jó pár. Ja és nem dohányzik.
Nem tudom, mi lenne a megoldás, de válaszút elé kell állítanod, ez így nem mehet. És ha elfogadsz egy jó tanácsot, a gyerekkérdés témában. Ne vállalj gyereket!!!! Tőle ne!!!!! Hidd el nekem, rosszabb lesz. Ne hagyd hogy rábeszéljen a gyerekre. Cigit fog venni pelenka helyett!!! Ezt jól látod.
Ha gondolod írj privibe.
Valami megoldásnak kell lennie. Gondolom nem akarod őt elveszíteni, ezért próbálsz megoldást keresni. Gondolom vele képzelted el az életed, azért mentél hozzá.
Biztos megoldódik. Csak az a baj, hogy neked kell megoldanod. Először is lazíts, aztán próbálj meg vele beszélni higgadtan. Vázold neki a tényeket. És pont. Ha változtat, akkor jó, ha nem akkor sajnos menthetetlen.
Sajnálom. Tényleg. Tudom mit élsz át.
Nyugodj meg. Ha ma hazamegy beszélj vele.
Írd meg mi történt.
Minden jót.
Én is ebben voltam. Rózsaszín köd, hm, ismerős... De én felébredtem egy nap és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy hogy lehettem ilyen hülye. Eltartani egy pasit???Én nem fizettem neki a kondiját(azt az anyja fizette), se a cigit. Nem tudom, hogy ezt te hogy engedheted meg. Én finoman szólva elköltöztettem. Elegem lett. Adósság nincs, de mindig ígérgette, hogy ő elmegy dolgozni. Fél év utén meguntam és elválok. Elég volt. És van egy kisfiam is tőle. Nagyon megbántam ezt az egészet. A kisfiamat nagyon szeretem, de ez a helyzet nagyon durva. Még most se értem, hogy lehettem ilyen hülye. Őt utálom, magamra haragszom. DE vége lesz és ez visz előre.
Válj el, minél hamarabb. Nehogy ezzel az emberrel maradj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!