Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a házasságomban...

Mit tegyek ha a házasságomban úgy érzem, hogy a férjem csak "visszahúz" és egyre nagyobb adósságokba "taszít"?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt. Előtte nekem semmilyen tartozásom nem volt. Dolgoztam, egyedül éltem, jól megvoltam. Mióta együtt vagyunk több helyre is tartozom, összesen kb 2milla az amivel. Mivel volt olyan időszak, amikor ő nem dolgozott, én tartottam el, egy fizetésből meg nem tudtam fizetni, ezért én kerültem BAR listára. A tartozások már behajtó cégnél vannak, de ő füle botját sem mozdítja. Már van jobb munkája (ebben a hónapban már jó fizut kap), de fojton csak azt hangoztatja, hogy ha megkapja a fizut ezt vesz meg azt vesz. Eszébe sem jut, hogy el kéne kezdeni fizetgetni. Eddig alig jöttünk ki a pénzünkből, de neki persze kell mindennap két dbz cigi, van 10ezres terembérlete meg fehérje meg egyéb dolgok az edzéshez. Az sem érdekli ha az utolsó 500ft-unkon cigit kell venni, de tudjon rágyujtani. Úgy kell beosztanom a pénzt, hogy mindig levonom belőle azt,ami megy a cigire. Lehet így élni? Soha nem mondta azt, hogy inkább kaját vegyünk és majd inkább nem gyújt rá. Mi lesz ha lesz baba? akkor inkább cigit vesz, mint pelenkát? Már annyiszor mondtam neki, de nem érdekli. Az a válasz, hogy nem m ondhat le mindenről. És én? velem mi van? Én is dohányzom, de én egy hóban 3dobozzal veszek csak magamnak, hogy az övére legyen pénz. A legutolsó farmeremet turiban vettem, de már az is szétszakadt a sok használattól. Egy normális nadrágom nincsen. Egyszerűen nem hajlandó visszafogni a kiadásokat, ha van több pénzünk, abból sem tudok félretenni, mert elmegy az egész "luxus" dolgokra (mint az edzés, meg a kiegészítő dolgok). Ebből már elegem van. Úgy érzem egy sz-rkupac tetején ülök, és amíg itt vagyok nem tudom megoldani a dolgot. Vag 5felé tartozok és le se kakálja. Soha nem hallottam tőle, hogy akkor most jobban keres és kezdjünk törlesztgetni. Egyre jobban süllyedek a szemétben és nem látok kiutat.

Este arra jutottam, hogy ez így nem mehet tovább és elválok, de akkor mi lesz? Az biztos, hogy minden tartozás felét kifizeti, ebben nem hagyom magam! Csak nem tudom meg tudok e élni, hogy fizetek egy lakást meg ezeket a sz.rokat. Anyuékhoz nem megyek vissza, mert egy fél szobában kéne lennem a 25éves öcsémmel, azt meg nem akarom.

Légyszi segítsetek!!!! Mi lehet a kiút ebből? Annyira önző, hogy az hihetetlen. Csak az érdekli, hogy az ő dolgai meglegyenek, engem teljes mértékben lekakál. Volt olyan az utolsó 500ast vitte el itthonról dolgozni, én meg itthon voltam és kaja sem volt itthon meg több pénz se. Normális ember az ilyen? Nem érdekelte mit eszek egész nap! Jól látom, hogy ebből csak a válás a kiút? Pedig szeretem és állítólag ő is engem. De azt érzem akkor nem így viselkedne. Az a baj, hog az előző kapcsolatában hozzászokott a jóléthez. Csak nem veszi azt figyelembe, hogy akkor kétszer ennyit keresett. Annyit veszekszünk emiatt.

Kicsit hosszú lett, de segítsetek, mit tegyek??????? köszönöm

2009. aug. 3. 10:19
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

26/L

mondjuk attól félek, hogy ha meg is állapodunk, h fizeti a felét, egy idő után úgysem fogja. Inkább elkölti a pénzt másra. Soha nem a kötelezettségek voltak neki az elsők, hanem minden más, és ha maradt azután pénze, akkor fizette a kötelességeket. pedig nem fiatal már, 41éves felnőtt férfi, hihetetlen, hogy ennyi esze van. Lassan kezdem meggyűlölni.

2009. aug. 3. 10:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a legjobb indulattal írom: menekülj! Válj el most! Egyre rosszabb lesz. Már most is mennyit ártott neked ez az ember...egyre mélyebbre fogsz kerülni. Őt abszolút nem érdekli, sőt valószínűleg kihasznál téged. Ilyen emberrel nem lehet együtt élni. Hogy mi lesz, ha elválsz? Akármi is lesz, csakis jól járhatsz, mert soha többé nem kell az ő hülyeségei miatt adósságban lenned. Ne maradj vele egy percet sem, mit ér egy ilyen kapcsolat? Ilyen embernek szülnél gyereket? Én visszamennék a szülőkhöz, ennél az is ezerszer jobb. Ez az ember tönkreteszi az életedet és ha ez így megy tovább, el fogsz jutni egy olyan szintre, hogy nem tudod fizetni a hiteleket, és mindent el fogsz veszteni. Már 2 millió adósság is durva, főleg, hogy csak te fizetsz, a párod nem...milyen ember ő? Nehogy azért maradj vele, mert nincs hova menned! A szülők ott vannak, kit érdekel, hogy kivel kell megosztani a szobádat, mikor valaki épp tönkretesz? Már késő, előbb kellett volna lépni...
2009. aug. 3. 10:30
 3/14 anonim ***** válasza:
41 éves férfi és te 26 éves nőként ilyen hitelekbe verted magad miatta? Mit vársz ettől az embertől? Ez egy lúzer, de ne haragudj, de te is buta lehetsz, ha ilyenbe belementél. Hogy csinálhattál ilyet? Kezded megutálni? Kezded? Már rég ott kellett volna hagynod!
2009. aug. 3. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:
És miért mentegeted, hogy azért ilyen, mert régen hozzászokott a jó léthez? Az a múlt, aki ennyi évesen nem tud a realitáshoz alkalmazkodni, az nem százas...nem tudom, hogy hogy tudsz így élni.
2009. aug. 3. 10:34
 5/14 anonim ***** válasza:

"Pedig szeretem és állítólag ő is engem"

persze hogy szeret, hiszen anyagilag fedezed minden kiadását.

egyértelmű, hogy a megoldás a "rossz"tól való leválás.

tudod az alkoholista is csak úgy tud leszokni, ha kirángatják abból a környezetből, ahol iszik.

te neked most a pénzevő párodtól kell elmenni, mert soha nem fog leszokni a pénzedről.

ezen meg gondolkozzál el:

"Anyuékhoz nem megyek vissza, mert egy fél szobában kéne lennem a 25éves öcsémmel, azt meg nem akarom. "

még mindig jobb szerető családban, mint egy olyanban aki kihasznál teljesen. ők biztos, hogy támogatnak.

jó alkalmazkodni kell, de még mindig hamarabb szeded össze a pénzt otthon, mint egy olyannál aki nem hagy semmit se neked.

2009. aug. 3. 10:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Megszoksz vagy megszöksz. Sajnálom, de egy felnőtt embert nem fogsz tudni sohasem megváltoztatni - mint ahogy te sem tudod hirtelen félvállról venni sem az adósságok kezelését, sem mondjuk a háztatrtás vezetését.

Tehát ha úgy érzed, szereted annyira, hogy adósságok közepette élj le vele egy egész életet (akár gyerekkel), akkor kitartást, sok boldogságot! Ha nem megy, akkor nagyon nehezen és nagyon lassan, de új életet igenis mindig lehet kezdeni - és jobb előbb, mint később!!

Csak egyre ne számíts: hogy meg fogod tudni őt változtatni.

Drukkolok!

2009. aug. 3. 10:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazad van. Igazából szinte az első nagy szerelem, rózsaszín köd... Többet gondolom nem is kell mondanom. Megbántam, hogy hozzámentem, és ezt az egészet. De erős vagyok és megoldom, mégha évekig kell is fizetnem. De tuti bevasalom rajta a felét és mivel együtt költöttük el, a bíróság meg is fogja ítélni. És levonatom a fizetéséből. Teljesen tönkretett anyagilag. taívaly kaptam 3milliót az örökségemből. Akkor vissza akartam fizetni, de mivel többet kellett volna mint amennyit felvettem, így nem lett belőle semmi, ő nem akarta. Persze az örökségem elment az esküvőre, meg több százezret fizettem a kocsijára, mert el akarta vinni a ban (és itt nem 2-3százezerre gondolok). Meg persze van pénz, dőzsölés van! Soha nem értettem ezt. De most semmi pénzem nincs csak tartozások. soha nem voltam ilyen gödörben. anyuék nem is tudnak róla! félek elmondani.
2009. aug. 3. 10:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Anyukádékhoz fordulj, ők az egyetlenek, akikre számíthatsz. Ebben az emberben nem bízhatsz meg, ezt te is láthatod...mondd el a szüleidnek, ők majd segítenek! Nagy hibát követsz el, ha nem mondod el a szüleidnek, csak benne maradsz a sz.rban. Gondolkozz! Egy út van és az a válás. Ne azzal foglalkozz, hogy mennyit kell visszafizetned, mert az már veszett ügy, hanem inkább most menekülj, hogy ne gyűljön több hitel össze.
2009. aug. 3. 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:
10:37-es vagyok...most akkor tényleg jól értem?? 37 évesen elvett egy 22 éves lányt, eltartatta vele magát, sőt még adósságokba is keverte? Ilyen tényleg van?? Azt írtam: megszoksz vagy megszöksz. Hát szaladjál az ötórásival haza a szüleidhez, vissza az öcséd szobájába, de gyorsan. Szégyen, hogy van, aki megcsinál ilyet, és hihetetlen hogy van aki hagyja! Ne haragudj!
2009. aug. 3. 10:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Úristen, ez tényleg rossz helyzet! Tulajdonképpen majdnem azonos cipőben járunk - Te és én! Igaz, én nem házasodtam össze a barátommal, szerencsére nem vagyunk közjegyző előtt bejegyzett életársak sem. Amíg szingli voltam, nekem sem volt semmilyen tartozásom, senkire nem kellett támaszkodnom. Csak buta fejjel az volt akkor a bajom, hogy szingli vagyok és mivel azelőtt nem volt hosszabb távú kapcsolatom, mert életem első pasija átvert, hogy szingli, de nem az volt, a következő szintén ez volt. Így azt hittem, hogy tán én lennék ??? akiben a hiba van, de persze nem, csak éppen nem tudtam ismerkedni "jó körökben". Még Kelet-Afrikába is eljutottam saját anyagiakból. Aztán szerelembe estem a párommal, akire több szabálysértést kiszabtak és jó ideje nem is dolgozik, jött a végrehajtó pár napja. Ezen teljesen kiakadtam és ideges lettem, mivel a lakáson túl még az ingóságok is az enyémek, nehogy elvigye a végrehajtó az én dolgaimat! Elvégre számlát senki nem kér vásárláskor és sok használati- ill. szórakoztató eszköz a szüleimtől ajándékként szerepelnek nálam, ill. amiket én vásároltam, azokhoz sincs névre szóló, tulajdoni igazolás. A barátomat már én tartom el jó ideje és nem igazán tudtam fizetni (őszintén szólva nem is akartam) az ő tartozásait is, épp elég, hogy én álltam mindent, ő csak úgy ingyen lakott és lakik a lakásomban. Én sem számoltam be sok mindenről (büntetésekről sem) a szüleimnek, ami a barátomat illeti.

A Te helyzeted rosszabb, mint az enyém, így szerintem gyorsan menekülj ebből a kapcsolatból, mert a férjed maximálisan kihasznál anyagilag!!!! Inkább maradj szingli egy ideig, majd lesz más, aki megfelelően viszonyul Hozzád!!!! Sok sikert!!!!

2009. aug. 3. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!