Ennyire egyértelmű, hogy a férfinek "jár" az autó?
Két autónk van, az egyik a férjemé, a másik az enyém, mindketten autóval járunk dolgozni, vásárolni, stb. Ő az előző héten kölcsönadta valami haverjának az övét, aki sikeresen összetörte, szóval az autója most szervizben van, így csak az enyém maradt. Ő közelebb dolgozik a lakásunkhoz (10 perc busszal, át sem kell szállni), mint én és én korábban is megyek, hogy a gyereket el tudjam vinni óvodába és érte is tudjak menni időben. Ma reggel még készülődtünk, mikor félálomban kikiabált a hálószobából, hogy majd ő elvisz minket a kocsival, de csak fél 9 felé induljunk, mert ő nem akar túl korán beérni. Hirtelen azt sem értettem mire gondol, szóval mondtam neki, hogy ez kedves tőle, de az ő autója most nincs is itthon, de ha gyorsan összeszedelődzködik elviszem őt is dolgozni, de gyorsan hiszen a gyereknek be kell érnie nyolc előtt, és én is nyolcra járok dolgozni. Erre az ő reakciója "Miért, te elviszed a kocsit?? Akkor én hogy megyek be dolgozni?". Ezen a ponton már köpni-nyelni nem tudtam, annyit válaszoltam rá nem túl kedvesen, hogy "majd megoldod drágám", és rácsuktam az ajtót. Majd délután amióta hazajött csak puffog, hogy neki busszal kellett mennie dolgozni, és milyen dolog ez, hogy a férfi jár bkv-val. Hatalmasat csalódtam benne, hogy elvárta volna, hogy elviszem a gyereket busszal óvodába, majd visszajövök ugyanazzal a busszal majdnem a lakásunkig, onnan másik busszal utazom 25 percet, majd átszállok metróra és azzal is utazom még 10-15 percet hogy eljussak a város másik felében levő munkahelyemre úgy, hogy reggel 8-ra beérjek, míg neki gyalog sem több az út mint 25 perc, tehát ha elindul fél kilenckor kényelmesen besétál, ha busszal megy még később is indulhat. Nyilván ez nem válóok, ilyet ne is mondjatok, hogy hagyjam el, mert egyébként megosztjuk a házimunkát, ő is volt itthon a gyerekkel "gyesen", szóval abszolút egyenlőek vagyunk, de ezen most nagyon megdöbbentem. Természetesen majd ha lehiggadt beszélek vele, de addig is érdekelnének a ti tapasztalataitok és véleményetek.
Nálatok is így van, a férfinek jár az autó míg a nő járjon bkv-val, akkor is, ha a nőnek sokkal komplikáltabb ez, mint a férfinak? Férfiak, ha ti így gondoljátok, akkor miért? Szeretném megérteni a logikát..
Az ő tehetségével már csak az hiányzik, hogy biciklizzen... :) Hegyoldalon lakunk, szerintem pillanatok alatt összetörné magát.
Azért írtam, hogy ez férfi-nő kérdés, mert a barátnőimnél is ezt látom, akiknél egy kocsi van, hogy mindegy, kinek nehezebb bemenni, a férfi megy autóval, illetve gyerekkoromban is ezt láttam, hogy apám ment az autóval a belvárosba, anyám pedig egy távoli külkerületbe bkv-val. Na meg persze bárhova is mentünk az apám vezetett.
Az elkényelmesedésről annyit, hogy továbbra sem tudom belátni, hogy miért ne járnék autóval, ha megtehetjük, hogy fenntartunk kettőt. Nekem ráadásul megnyugtató, hogy ő autóval van, mert közelebb van a gyerekhez, ha bármi baj van percek alatt ott van, volt már sajnos, hogy szükség volt erre.
Fontoljátok meg, melyik a jobb megoldás, kinél legyen az autó. Mert írtál érveket ide és oda is.
Jelentem, én az voltam, aki kifejezetten csak a párodra írtam, hogy kényelmes, azt is csak azért, mert kapásból ez volt az első reakciója: "Akkor én hogy megyek be dolgozni?"
nálunk is kicsit hasonló a szitu. úgy hozta az élet, hogy most épp egy buszvonal mentén dolgozunk. nekem 10 perc az út, neki max 20 sétával együtt. ennek ellenére kocsival jár, de még csak azt sem kérem, h elvigyen, pedig neki nem muszáj ott toporognia 8kor, nekem meg igen.
én max akkor kérem el az autót, ha délutános vagyok, és délelőtt olyan dolgom van, amihez kell. de akkor is megy a szájhúzás, hogy neki busszal kell mennie dolgozni. oda ne rohanjak!
egyébként sztem is ősi román szokás elbitorolni az asszony kocsiját csak azért mert ő a férfi a háznál! mondd meg neki, hogy nem adod oda a forgalmit, aztán ha elkapják, akkor ő fizeti a büntit :D
Én leülnék a férjeddel beszélni, és a következő kérdéseket tenném fel:
-kinek a hibája a mostani helyzet? ki adta kölcsön a kocsiját?
-kinek kell több helyre menni?
-kinek rövidebb, kinek hosszabb az út?
-miért vagy ennyire hímsoviniszta?
És persze nyüstölném azzal, hogy MIÉRT kéne a férfinak a kocsi minden körülmények között. Ez tarthatatlan, hogy elvenné a férfiassága legyezgetése miatt a te neveden levő kocsit (amiért a másikat a kedves haverja tette tönkre, és ő adta oda neki vígan, dalolva) csak azért mert milyen már, hogy ő, a nagy férfi BKV-zik...
Szerintem ez empátia kérdése. Ha valaki belátja, hogy a másiknak fontosabb akkor nincs gond.
Számomra tök egyértelmű, hogy az menjen autóval akinek komplikáltabb az élete nélküle.
Máskülönben jobban szeretem pl ha este kocsival megy mintha tömeg közlekedne. Biztonságosabbnak tartom.
..." és milyen dolog ez, hogy a férfi jár bkv-val."
Miért, mi az a férfi? Miért megalázó egy pasinak bszra szállni, egy nőnek meg miért nem?
Amúgy igazad van, a kocsi a tiéd, így most a lusta beképzelt férjed kicsit gyalogol vagy buszra száll, amíg nem lesz meg a kocsija.
Nem kérdés, hogy neked van igazad, a te kocsid, úgyhogy neki nem kell átadnod. Főleg, ha pluszban még messzebbre is mész és több helyre.
Az igazság az, hogy a pasik sokat képzelnek magukról, önzők és lusták. Hát ez a nagy igazság.
Te meg legyél határozott és kész.
Csak ennyit válaszolj neki: legkozelebb meggondolod,hogy kinek adod oda az autodat.
Elvégre te viszed a gyerekeket, és neked bonyolultabb a kozlekedésed. Szerintem logikus, hogy nálad marad az autód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!