Az összeomlás szélén állok, és nem tudom, hogy tudnám magam összeszedni. (? )
Figyelt kérdés
23 éves vagyok, egyetemista. A suli egyre rosszabbul megy, a vizsgák nem sikerülnek. A szüleim elvárják, hogy éltanuló legyek, mert unokatesóim is azok, én meg alig szedem össze a legrosszabb jegyhez a pontokat. A tandij méregdrága (1500 euró) + a következő évbe átviszek 4 vizsgát (az még 800 eur), s akkor még nem számoltam a lakás bérlést meg az egyéb költségeket. Nem tudom,hogy honnan a fenéből lesz ennyi pénzünk. Úgy érzem, hogy meg sem érdemlem az életet, ha már ennyire lehúzom a szüleimet. Munkát nem találtam, amit meg találtam, hát, anyukám nem engedné, hogy suli mellett csináljam, mert akk nem járok be az előadásokra. Nyári szünetben sem dolgozhattam, hanem otthon kellett háztartást vezetni,ami nem esett nehezemre, de nem fizettek érte, hetente 2500 ft kaptam, s abból járjak szórakozni, vegyek magamnak ruhát, és spóroljak. A párom munkanélküli. Egyszerűen ott tartok, hogy már nem látom a célt- Úgy érzem, hogy nincs miért élnem. Mindenkinek csak púp vagyok a hátán. Senki sem hallgat meg, ha megszólalok, csak veszekednek velem, a barátaim elfordultak tőlem, egyszerűen nem megy! Szedtem már nyugtatót, de az sem segitett. Napról napra rosszabbul érzem magam, és nem tudom, hogy mit tehetnék ellene. Ti hogyan tudtatok talpra állni egy nagyon nehéz időszak után?2012. szept. 24. 22:55
11/12 anonim válasza:
Beszólás nálam is volt, olyan helyen dolgozom, ahol nem az anyanyelvemet beszélem 80 %-ban, bár a másik nyelv is megy szinte anyanyelvi szinten de van akcentusom benne. Volt, hogy rosszul esett a piszkálódás, de kb már úgy vagyok vele, hogy kit érdekel. Ha olyan a szitu, akkor én is nevetek magamon, hogy mit mondtam. Másrészt volt, aki azt mondta, hogy de jó nekem, hogy 2 nyelvet is tudok, mikor hallott mindkettőn folyékonyan beszélni. Na ő nem nevetett ki. Szóval ilyen meg olyan ember is van, szelektálni kell.
12/12 Srapnel válasza:
Ne foglalkozz azzal, aki kinevet. Pár év múlvától úgysem látod őket soha többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!