Szét vagyok csúszva. Mi lehet a megoldás?
Úgy érzem, hogy már belerokkan a lelkem ebbe az egészbe.
A családom szét van esve, akikkel tartom a kapcsolatot nem igazán éreztetik velem, hogy fontos vagyok (anyukám sem). Folyton csak az elvárásaikat hallom, de nem gondolnak bele, hogy én mit érezhetek, meg hogy milyen problémáim vannak. A lányok visszaélnek a jóindulatommal, azzal, hogy nem csak megdugni akarom őket, hanem érdekel a lelkük, az érzéseik és cserébe kihasználnak, átvernek, eldobnak. Nagyon szeretethiányos vagyok, bár tudom, hogy egy férfinak ezt "ciki" beismerni. Kinőttem már az önsajnáltató kamaszkorból, de egyszerűen már kikészültem érzelmileg. Annyira szeretnék jó ember lenni, annyira szeretném, ha nem csak letolást kapnék, ha valaki látná végre, hogy én igen is igyekszem és nem minden az én hibám, ha valaki viszonozná a szeretetem, vagy akár a szerelmem... de eddig csak kiszipolyoztak és már úgy érzem üres vagyok.
Lehet ez már pszichiátriai eset, de kényelmetlenül érezném magam, ha valaki pénzért foglalkozna velem. Nem tudom mit tegyek.
20F
Ez a világ nem kedvez a magadféléknek. De nehogy azt hidd, hogy nekik jobb. Azért pörögnek, hogy ne kelljen szembenézniük a rideg valósággal. Persze ezt soha nem vallanák be, a végén mégis roncs lesz belőlük is.
Rád mondják, hogy lúzer vagy. Tudom, hogy ez egyfajta lenézés, de én inkább lennék lúzer, mint üres szívű és üresfejű.
Egyrészt ne add fel, másrészt próbálj még jobb lenni. Lehet, hogy a jókhoz nem vagy elég jó, a rosszakhoz meg nem elég rossz...
A pszichiáter csak gyógyszert ad, a pszichológus meg sztereotip szövegekkel tömi a fejed. Nem megoldás.
19.46: Szamárságokat beszélsz! Ha egy emberben van akarat, erő, az intelligencia mellett, akkor egy jó pszichiáter seperc alatt felméri, hogy őt elsősorban nem gyógyszerezni kell, hanem a személyiségét fejleszteni, korrigálni. Ezerféle terápia létezik, és nem csak gyógyszeres - a gyógyszer sokszor csak kiegészítő, a tisztán gyógyszerezés pedig nem ér semmit.
Pszichológus is van sokféle, a terápiájuk is sokféle, fölösleges ilyen idióta süket dumát leakasztani róluk, "tanácsként", amit te leírtál, mert az éppen azokat riasztja el, akiken még lehetne segíteni.
Kérdező: nem csak pénzért foglalkoznak veled, ha akarod a változást. Érzékenyebb vagy, mint a többség, más az értékrended, az elvárásaid, a mércéd, az igényszinted, mint az átlagnak. Plusz gázos a családod. Az egyik is, a másik is külön-külön is nagy teher. Ha emellé még kimeleten tehetséges is vagy, akkor régen szakinál volna a helyed.
TB-re 25 éves korodig gyermek - és ijfúsági pszichiáter vagy pszichológus is kezelhet, a legközelebbi gondozóban. (a gondozók listája fenn van a neten) Először a házidokihoz menj és kérj oda beutalót. Ennyi. Ezután már nincs más dolgod, mint vállalni a terápiát és akarnia változást, bármennyire is nehéz vagy fájdalmas.
Voltál pszichológusnál? Nem? Akkor ne dumálj.
Én igen. Csak a rizsát lökték. Igen, van kivétel, de tuti, hogy nem ingyen, amikor havi fél óra idejük van egy betegre.
Én gyógyítottam meg végül saját magamat, nem ők, és számtalan ismerősöm van, akik évekig jártak pszichológushoz, és egy szemmel se lettek jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!