Mi a megoldás, ha egy hozzám közel álló személyt nem tudok leszoktatni a szemetelésről?
Nálatok kizáró ok lenne, ha a barátotoknál/barátnőtöknél észrevennétek, hogy szemetel? És nem csak néhanapján, hanem ami a kezében van, és már nem kell azt elhajítja, legyen az papírzsepi, műanyagflakon, zacskó,újság..akármi. Persze nem láthatóan hajigálja, hanem szépen kiejti a kezéből, mintha véletlen lenne. Ez engem azért is zavar ennyire, mert egyrészt én sohasem szemetelek, másrészt a hulladékot is szelektíven gyűjtöm otthon. Próbáltam vele beszélni erről, de valahogyan nem fogadja be a lelke a mondottakat, szerinte mindenki szemetel, egy fecske nem csinál nyarat. Azt is próbáltam, hogyha előttem "ejti el", akkor lehajolok és kidobom a kukába, hátha így abbahagyja, de a végén már én éreztem megalázónak. Az az érdekes, hogy a lakásában nincsen szemét, arra ügyel; így erről az oldalról is próbálkoztam, hogy nyilván nem szeretné, ha a lakásában is hegyekben álljon a szemét. A válasza azt volt, hogy az utca nem a lakása. Úgy érzem már nem tudok észérvekkel jönni, és már azon gondolkodom, hogy ha megváltoztatni nem tudom ezen a téren, és engem ez ennyire zavar, akkor jobb, ha különválunk. Mert valahogyan az egész mentalitása zavar ezáltal.
Szerintetek mi a teendő? Köszönöm a válaszokat!
25N
Én most triplàn utàlom a szemetelő embereket. 4,5 hònapos kutyusom van, most fedez fel mindent. Mindent a szàjàba vesz. Egy élmény kiszedni a szàjàbòl a taknyos zsepiktől kezdve a zoknikon àt az eldobàlt szalàmivégekig. Soha nem szemeteltem, amíg cigiztem, képes voltam az elszívott csikkeket is több szàz méteren "cipelni" magammal, amíg nem talàlok kukàt.
Én a szemetelésre nagyon pipa vagyok, idegesìtene és nem tudnàm elfogadni...
Persze, az utca, a város, a Föld nem az övé, ugye? Ha szeret szemétdombon élni, csinálja...
Mi elég környezettudatosak vagyunk, szelektív szemétgyűjtés, ökomosószer, és még a rágómat sem "vesztem el" az utcán.
Nagyon zavarna, ha a párom szemetelne, de azt gondolom, hogy NEM EZ LENNE AZ EGYETLEN zavaró dolog benne, ha ilyen lenne a mentalitása. Tehát valószínűleg nem lennénk együtt.
Abban igaza van a párodnak, hogy megváltoztatni nem tudod (nem is feladatod!!!), ha zavar, inkább keress mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!