Annyira idegesít, hogy mindenki hülyének titulál. Hogy mutassam meg a szüleimnek, hogy nem vagyok olyan idióta, mint amilyennek ők hisznek?
A szüleim (legfőkébb anyám) szeretnek azok poénkodni, hogy én milyen fogyatékos, hülye, idióta, gyengeelméjű, stb. vagyok. Pl. azért, mert matekból 3-as vagyok. Csak azt már nem tudják, hogy a matek tanárunk egy hülye liba, aki még osztályozni se tud. Azt csinálja dolgozatírásnál, hogy mond 5 feladatot, és ha egy pici hiba van benne, mondjuk 4 helyett azt értem, hogy 7 és ez alapján csinálom meg a számolást is, nem ad az egész feladatra pontot, és 1 jegyet le is von az egészből. Volt már olyan is, hogy fizikából (mert ő a fizika tanárunk is) írtunk és összesen annyi hibám volt, hogy nem tudtam az adott dolog jelét meg a következő feladatban lévő dolog mértékegységét és erre 3 alát adott. És a poén, hogy látszott, ahol odaírta a jegyet, hogy először 4-est írt rá, aztán olyan kedve volt, hogy átjavította 3,-ra.
És a lényeg, hogy a szüleim ezek miatt hiszik azt, hogy hülye vagyok. És nem csak ők, hanem pl. osztálytársaim is.
Ugyanis régebben ilyen 3-as tanuló voltam kb., viszont azóta elkezdtem jobban tanulni és mostmár pl. irodalomból is én vagyok a legjobb. És mégis a beszélgetésekből kiderül, hogy ők még mindig azt hiszik, hogy én soha nem tanulok, amikor jobb jegyeim vannak, mint nekik.
És annyira bénának érzem magam, amikor órákon át, van, hogy este 11-ig tanulok, erre mit kapok cserébe? Azt, hogy milyen hülye és lusta vagyok.
Mit csináljak?
Ez, amit leírsz, figyelmetlenség, pontatlanság. Figyelj oda jobban.
Bár nekem is volt rá példa, hogy egy számot elnéztem valahogy, és teljesen más eredmény jött ki. Na, ezt egy sima összeadás/kivonásnál nem hiszem, hogy kéne részpontszámmal "díjazni", hiába helyes az eredmény, egy egyenletnél viszont - ahol a gondolatmenet a lényeg - ott lehet rá valamennyi pontot adni.
Azonban ha belegondolsz, az érettségid javítása közben sem fog senkinek meglágyulni a szíve.
A húgom például abszolút nem vágja a reál tantárgyakat, én meg olyan vagyok, hogy pillanatok alatt megértek bármit. Cserébe én baromi lusta vagyok magolni, ő viszont annyira szorgalmas, hogy inkább én csodálom őt a kitartásáért.
Én "kaptam" a logikámat, ő viszont szinte vért izzad érte. És ezért nagyon-nagyon büszke vagyok rá!
Kedves válaszoló. Szögezzük le, hogy azért, mert valaki nem a legjobb tanuló, azért nem idióta, sem nem fogyatékos, se gyengeelméjű. Ezek azért nagyon durva kijelentések.
Ha a szüleid folyton ilyen jelzőkkel illetnek, ne csodálkozzanak rajta, hogy az leszel. Gondold el, hogy valaki folytan csak azt hallja "hülye vagy, hülye vagy, hülye vagy", ráadásul olyan emberektől, akiknek példát kéne mutatni, meg akire alap esetben felnéz az ember (a szülők). Jóhogy elhiszed magadról, hogy az vagy.
Szóval én leülnék, főleg azzal a "nagyon okos" anyáddal beszélni, hogy ne szóljanak be ilyeneket, hogy gyenge elméjű vagy. Lehet, hogy ők poénnak szánják, de neked abszolút nem vicces, hanem sértő. Az ilyen kijelentések nem a tanulási képességeid minősítik (pedig azzal van a gond), hanem téged, és ez már személyeskedés.
Ami pedig a jegyeidet illeti: nem feltétlenül a tanár a szemétláda. Ne vetítsd ki rájuk a saját hibáidat. Ha kapsz egy rossz jegyet, nem az a megoldás, hogy másra mutogatunk, hiszen a rossz jegyet te kaptad.
Amúgy ha ez megnyugtat, én is 3-as 4-eseket vittem haza folyton, sose voltam kitűnő meg ilyesmi, mégis van munkám. Az iskolában tanultaknak meg a 90%-át nem használom fel a hétköznapokban.
Na, végre valaki észreveszi, hogy itt nem tanulási tanácsadásra van szükség. Bírom, hogy hirtelen mindenkiről kiderül, hogy matek- meg fizikazseni...
Mindenki csak osztja az észt, amikor itt marhára nem arról van szó, hogy hogyan lehet jobb jegyet szerezni, hanem arról, hogy mégis, milyen szülő beszél így a gyerekéről/gyerekével???
Köszi a normális válaszokat.
1.: Szóval ha nekem nem annyira mennek a reál tárgyak, már hülye vagyok? Jó tudni :)
2.:Hát igen, és kérlek bocsáss meg, amiért én nem vagyok olyan tökéletes, mint Te, aki még az életben nem írt félre semmit! De most tök komolyan, nagyon sajnálom!! :(
3.:Hát pont ez az. Itt vagyok rá élő példának, hogy bár matekból nem vagyok annyira jó de a humán tantárgyakból kitűnő vagyok.
5.: Köszi, megpróbálok.
6.:Köszi, de biztos nem számolászavarom van, mert egyébként igaza van az 5. válaszolónak, amikor pihentebb vagyok, jobban megy a számolás és a tanulás is. Általában pont emiatt kalandozok el, mert még hót fáradt vagyok, ilyesmi.
7.:A többiek...hát az osztály nagyrészét is így osztályozza, viszont van egy csaj, aki látszik, az egyik kedvence, mert neki olyan hibákra, amire nekünk, többieknek rögtön beírja a 3-ast, még simán megadja legalább a 4-est.
8.:Örülök, hogy így látatlanba ilyen következtetéseket tudsz levonni, biztos jó emberismerő vagy :)
10.:Nekem azt mondták, ők mindenből kitűnők voltak...persze...
11.:Az jó.
12.,13.:Köszi a válaszokat. Amúgy pont ez lett volna a kérdés lényege is...én nem azt kértem, hogy mindenki osztogasson, hanem tanácsokat, hogy hogy próbáljak beszélni a szüleimmel, mert szerintem se normális, hogy a saját anyám olyanokat mond, hogy milyen idióta vagyok, stb. ...
1 vagyoki és nem mondtam h hülye vagy csak azt h a matekhoz nem elég a segg hanem logika kell. Meg h nem a tanár a hibás. Ebből te nem tudom hol vontad le azt h lehülyéztelek. Sokaknak nincs meg hozzá a logikájuk.
De már látom h te tipikusan az az ember vagy aki ha valami nem úgy van ahogy neki tetszik akkor mindíg másokra mutogat meg bennük keresi a hibát.
Te ezt a választ várod: Szegény pici lány. Jaj de szemét a tanárod. Bezzeg te annyira okos és tökéletes vagy. Nem is értem h hogy adhat 3mast. Az a r.ohadék.
A második vagyok. Nem azt mondtam, hogy én tökéletes vagyok és soha nem írtam félre semmit. Dehogynem, de utána nem felháborodottan a tanárra mutogattam, hogy ő a szemét, nem én rontottam el. Ha elrontasz valamit akkor vállald a következményeit, ami jelen esetben egy rosszabb jegy. Egyáltalán nem szigorú a tanárod, csak nem ad buksisimit azért, mert benézel órára és nem üresen adod be a dolgozatot.
Viszont ezek a hibák nem azt jelentik, hogy ne tudnád megcsinálni, hanem pont azt, hogy meg tudnád, de annyira nem érdekel, hogy még arra sem vagy képes, hogy pontos legyél és a teljesen alapokat ismerd. Most erre milyen reakciót vársz, tapsot?
Elhiszem hogy rosszindulatú a tanár, de ezek csak hülye jegyek. Az érettségin majd jobban figyelsz, ott nem tudod félrehallani. Szüleidet kérd meg hogy ne hülyézzenek, mert rosszul esik neked, te próbálkozol. Amikor osztálytársaid azt mondják hogy nem tanulsz, mondd hogy tényleg nem tanultam erre a dogára, mégis 4es lett, neked meg 2es. Akkor most ki a hülye?
Összességébe semmit nem tudsz csinálni, tanulj továbbra is mint most, majd úgyis kiderül hogy ki az okosabb, kit hova vesznek fel, ki mire viszi.
Nálunk mindenki azt mondogatta hogy a nővérem az okos, én meg a szép. Erre most olyan átlagom van az egyetemen hogy nem győznek dicsekedni velem mindenkinek. Meg kell nekik mutatni mit tudsz!
22L
"Az iskolában tanultaknak meg a 90%-át nem használom fel a hétköznapokban."
Tudom, nem tartozik szorosan a kérdéshez, de hány embert sikerül átverni pusztán azért, mert a matek, fizika, kémia és biológia tudásból hiányzik az, ami kell.
Mert így költ el az egyszeri, kevésbé tanult ember rengeteg sok pénzt pl. az alábbiakra:
- áltudományos találmányok (fizika)
- némely méregtelenítő kúrák (kémia, biológia)
- homeopátia (kémia, biológia)
- MLM, trükkös pénzügyi konstrukciók (matematika)
- háztartási balesetek százai (fizika, kémia)
Nagyon sok van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!