Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a 19 éves lányoto...

Elengednétek a 19 éves lányotokat bulizni, úgyhogy hajnalban jön haza?

Figyelt kérdés
Nem rendszeresen, pár havonta lenne ilyen. Esti busszal bemegy és majd reggel jön. Éjszaka nincs busz, barátnőivel megy bulizni. Egyébként felelősségteljes, megbízható. Együtt maradnának végig a barátnőivel, a buszmegállótól egy köpésre lévő szórakozóhelyre mennének. Ti elengednétek?
2012. szept. 22. 08:51
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
93%

Tekintve, hogy felnőtt nő, ráadásul felelősségteljes...

Nem tartható kalitkában, de nyilván te vagy a lány. :) Egyszerűbb lenne a szüleidet megkérdezni. :)

2012. szept. 22. 08:53
 2/43 anonim ***** válasza:
88%
Persze, hogy el! Felnőtt nő!
2012. szept. 22. 08:53
 3/43 anonim ***** válasza:
93%
19 évesen már nagykorú,jóreggelt.
2012. szept. 22. 08:56
 4/43 A kérdező kommentje:
Igen, én vagyok az a lány. Tényleg igaz, amit leírtam, gimiben sosem jártam bulizni, de most egyetemen szeretnék menni néha. De a szüleim hallani sem akarnak arról, hogy egy egész éjszakát átbulizzak. Tényleg nagy kérés lenne?
2012. szept. 22. 08:58
 5/43 anonim ***** válasza:
92%
Nem lehet valakit csak a kora alapján felnőttnek nyilvánítani. Amíg azt írja, hogy "tényleg nagy KÉRÉS lenne", addig még kéri a szüleit, hogy engedjék őt el. Ez még a tinikor, csak kicsit kitolódott. Meg kell vívnod az önállósodási harcod, még ha nem is fűlik hozzá a fogad. El kell jönnie annak a pontnak, amikor nem KÉRSZ, hanem ELMONDOD, hogy ma este későn jövök, ne aggódjatok, van nálam pénz és telefon, vigyázok magamra, szép estét nektek! DE amíg ide nem jutsz el, addig gyerekként is fognak kezelni. A szülők maguktól soha nem engednek el, féltenek, és óvnak, amíg csak lehet. Neked kell kialakítanod egy újfajta viszonyt velük, ahol már nem engeded meg, hogy tinédzserként kezeljenek. Finoman is lehet, nem kell veszekedni, nem ezt mondom. De meg kell húznod az új határokat. A TE életedről egyetlen ember dönt, TE! Légy erős és határozott ebben!
2012. szept. 22. 09:03
 6/43 anonim ***** válasza:
97%
19 évesen nem engedélyt kell kérni, hanem tájékoztatni a szülőket, hogy ide mentem és ekkor jövök.
2012. szept. 22. 09:05
 7/43 anonim ***** válasza:
70%
Felnőtt nagykorú nő vagy! Ilyen nincs, hogy nem mehetsz el. Ha meg Anyukádék ennyire régimódiak akkor odaviszed Anyukád elé a barátnődet és bejelented, h nála alszol. Aztán elmentek bulizni! Délelőtt meg nála kipihened magad vagy otthon azt mondod egész éjjel dumáltatok azért kell aludnod kicsit.
2012. szept. 22. 09:05
 8/43 anonim ***** válasza:
82%

Lévén, hogy felnőtt nő vagy, el. Csak annyit kérnék hogy mondd meg hova és mikorra várjalak haza :D

19/L :D

2012. szept. 22. 09:06
 9/43 anonim válasza:
71%
Szia én 21 vagyok még is ha el megyek valahova a szüleim sokkban vannak pedig a bátyámmal meg a kisfiával lakok mert úgy hozta a sors hogy melletük kell lennem...hát a szülök már csak ilyenek rájuk kell hagyni idővel belátják hogy felnőttél...:)
2012. szept. 22. 09:13
 10/43 anonim ***** válasza:
87%

19 évesen felnőtt vagy, nagykorú, nem kell engedélyt kérned- semmihez.

DE! Amíg a szüleid tartanak el, addig igenis van beleszólásuk az életedbe. Cserébe azért, hogy felnőtt létedre eltartanak.

Ugyanakkor némi kompromisszum nem ártana.... le kell ülni beszélgetni velük. El kell mondani, hogy felnőtt vagy, önálló döntésekkel és jogokkal, ezért szeretnéd, ha belenyugodnának (nem a beleegyezésüket kéred!), hogy elmész bulizni. Ugyanakkor tisztában vagy vele, hogy az ő kenyerüket eszed, az ő költségükön tanulsz, ezért nem szeretnél hálátlan lenni, így szeretnéd tájékoztatni őket, hogy mikor, kivel, hol vagy és mikor érsz haza, azért, hogy nyugodtabbak legyenek. Mondd el, hogy tudod, hogy féltenek, de fogadják el, hogy felnőttél és felelősséget tudsz vállalni önmagadért, már nem ők a felelősek érted.

Persze, nekik örökre a gyerekük maradsz, de már a felnőtt, önálló döntéseket hozó gyerekük, és ezt lassan el kell, hogy fogadják.

Ne legyél túl drasztikus, ne veszekedj velük, de legyél határozott és kérd őket, hogy hallgassanak végig és amikor befejezted, akkor szóljanak hozzá. És maradj higgadt, ez nagyon fontos. Érezzék, hogy nem csak papíron vagy felnőtt, hanem szellemileg is.

Sok sikert!

2012. szept. 22. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!