Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Téged támogattak amikor el...

Téged támogattak amikor el akartál költözni otthonról?

Figyelt kérdés

Engem nem, és nagyon rosszul esik. Nem anyagiakról van szó első sorban. Mást "lökdösnek" ki az ajtón, én meg egy év alatt alig tudtam elmondani, hogy elköltözöm, olyan szinten, hogy el is higgyék. jövő héten költözöm, még múlt héten is megkérdezték, hogy akkor maradok-e itthon...

Frissen végzett vagyok, elég kucifántos a helyzet, szakmában nem kaptam eddig állást, mert nincs tapasztalatom, más munkakörbe meg nem vesznek fel, mert "túlképzett" vagyok.

Tulajdonképpen az összeköltözés oka a párom, mert már több mint 6 éve vagyunk együtt, amiből 4 év távkapcsolat volt (egyetem miatt). Lenézően még ma is megkérdezték, hogy mit akarok csinálni, ha nincs munkám, nem vettek fel (ma kaptam épp egy visszautasítást ismét)...

Az fáj, hogy bátorítás helyett lenézést kapok és nem támogatást. Közben meg én is el vagyok keseredve, mert így tényleg nem oké...

2012. szept. 21. 12:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%

Bocs, de ezt most nem értem. A párodnak nincs annyi fizetése, hogy fent tartson egy albérletet. Neked viszont nincs munkád, szóval ha összeköltöztök akkor még téged is el kéne tartania, nem?

Megértem a szüleidet, bocs. Költözzetek össze akkor, ha már el tudjátok tartani magatokat. Akkor talán komolyan is fognak venni.

2012. szept. 21. 12:57
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem támogattak.
2012. szept. 21. 13:00
 13/25 A kérdező kommentje:

Kedves 11!

Nem, nem kell eltartson. 2 hónapra elegendő pénzem van és munkát keresek, gondolom ennyi idő alatt össze tudom szedni magam...

Az fáj, hogy nem támogatnak, hogy "igen, találsz" "sikerülni fog", hanem csak a lenézés van.

Másrészt muszáj fennt lennem, míg munkát keresek, mert 300 km-ről elég nehéz találni bármit is. (mert ennyire lakom a várostól)

Mégis meddig kellene várnom? :(

2012. szept. 21. 13:06
 14/25 anonim ***** válasza:
55%
Addig minek akartok összeköltözni, amíg nem tudjátok eltartani saját magatokat? Az hogy van egy kis pénzed,ami szerinted elég két hónapra, nem jelent semmit. Mi van, ha nem találsz állást két hónapig? Különben meg majd meglátod meddig lesz elég. Pénz nélkül, állás nélkül egy megfelelő jövő-kép nélkül én sem támogatnám a gyerekemet, hogy menjen külön.
2012. szept. 21. 13:14
 15/25 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos, egyáltalán nincs garancia arra, hogy sikerül állást találnod 2 hónap alatt. Sőt lég kicsi a valószínűsége. Szerintem addig ne költözzetek össze, mert aztán később ha vissza kell költöznöd a szüleidhez mert elfogy a pénzed, akkor mást nem fogsz hallani csak, "hogy mi megmondtuk előre".
2012. szept. 21. 13:19
 16/25 anonim ***** válasza:
54%
Nekem is hitetlenkedtek, de azért támogattak is. Én ráadásul 20 ezer Ft-tal indultam neki Pestnek, úgy, hogy se munkám nem volt, se semmi :D Apukám mondta is, hogy 2 hét után sírva fogok hazarohanni, ha el fogy a pénzem. Hát, a pénz el is fogyott, sírtam is, nem is ettem, de azért nem rohantam haza, már csak büszkeségből sem. Viszont amikor tudnak, mindig segítenek, megvesznek nekem dolgokat, meg küldenek kaját, amikor otthon vagyok. 250 km a távolság. Viszont már megbántam ezerszer, hogy akkor nagylány akartam lenni, utálok Pesten élni, meg utálom ezt az egész pénzhajkurászást, meg mindent. 24/L
2012. szept. 21. 13:44
 17/25 A kérdező kommentje:

Látom legtöbben nem értettétek meg a kérdés lényegét, de mindegy. Mégis honnan lenne ennél több keretem elköltözni ha nem találok munkát. Ahhoz, hogy találjak meg mennem kell.

Mindegy tekintsétek meg nem kérdezettnek a kérdést, empátiából 0.

2012. szept. 21. 13:51
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Hónapokba is kerülhet állást találni, vagy akár egy évbe is, ha csak nem valami nagyon penge végzettséged van, vagy nincsenek megfelelő kapcsolataid.

Én is egyetértek a szüleiddel. Nem akarják, hogy a semmibe költözz, mert a kéthónapnyi pénz hamar elfogy, és lehet utána se lesz munkád... És akkor mi lesz? A párod fog eltartani?? Úgy, hogy lakbért is fizet?? Nem tudom mi a foglalkozása a párodnak, de egy albérlet fenntartása mellett kevés ember teheti meg, hogy még eltart valakit...Vagy esetleg majd két hónap elteltével szégyenszemre hazakullogsz, hogy ne a párod tartson el, hanem a szüleid??

Szerintem a szüleid is azért nem akarnak elköltözni, mert látják, még nagyon nem értél meg a költözésre! Így a semmibe mennél, a bizonytalanságba, szerintem nagyon nagy felelőtlenség odaköltözni valakihez, majd csak lesz valami alapon...És ha nem lesz sehogy??

Legyen elöször munkád az adott városban, ahol laknál a barátoddal! Sőt, ha van munkád, akkor se költözz vele össze azonnal, hanem legalább fél évig, még tegyél félre a számládon, hogy majd el tudjátok kezdeni a közös életeteket. Most a barátod jobb híján összeköltözik mással, pár hónap múlva meg majd néztek egy új albérletet közösen...Legalább 7-800ezer forint legyen megtakarításképp a számládon, plusz egy jó és fix állás (értsd határozatlan munkaidő, fix bér...) Gondold csak végig mennyi minden kell egy különköltözéshez: a legtöbb helyen 2 havi kaució már előlegben, aztán rengeteg háztartási dolog, esetleg pár bútor is, konyhába tartósélelmiszerek, rengeteg tisztiszer, meg minden ami kell egy háztartásba, hogy különéljetek... Most tudnád állni ezeknek legalább egy részét?? Meg vannak a minimális feltételeid, hogy külön élj? Mert szerintem amig nem, addig kár lenne bármerre is mozdulni

21n

2012. szept. 21. 13:59
 19/25 anonim ***** válasza:
Nézd, végülis Pesten elmehetsz egy Mekibe is kezdésnek, nem a legjobb munka, de munka, és pénzt kapsz érte, tudjátok az albérletet fizetni. Közben meg lehet nézelődni másfelé. Én is ezt tettem. 24/L
2012. szept. 21. 14:01
 20/25 anonim ***** válasza:

A saját városodba keress munkát, és ott dolgozz, majd tedd félre a pénzt.

Idővel, ha már van elég a számládon, kezdj el álláshirdetéseket nézni, abban a városban, ahol a párod lakik. Küldözgesd az önéletrajzod különféle cégeknek. A gyakorlat az, hogy 90%annyi se érkezik egy bejövő életrajz után, hogy "köszi majd értesítünk", de biztos lesznek helyek, ahonnan behívnak. Ilyenkor majd szabadnapot veszel ki, és elmész interjúra... Esetleg ha úgy adódik, pár napig amig interjúkra járkálsz, ott alszol a barátodnál!

Nem a mi empatikus készségünk 0, hanem a te felfogóképességed. Te az érzelmi oldalát nézed, hogy juhé együtt lakhatsz a barátoddal, mi pedig a gyakorlatit, hogy mennyi buktatója van, és bizony igaza van a szüleidnek...

2012. szept. 21. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!