Az miért normális, ha a szülő így viszonyul a gyerekéhez?
"akkor a számra adja a puszit.na ehhez mitszólsz?:))szerintem ezen már kiakadsz,igaz?:)"
Nem akadok ki, és egyáltalán nem hiszem, hogy perverz lennél :)), de ezt a szájrapuszit sem értettem soha.
Ennél már csak az a durvább, ha az első szülött mindig kedvenc, és most ne beszéljünk arról, hogy szerelmes valaki a gyerekébe. Kimondva, vagy kimondatlanul ez az igazság, LEGALÁBB IS AZON PL-K ALAPJÁN, AMIK ELŐTTEM VANNAK/VOLTAK. Nagyon ügyes az a szülő, és minden elismerésem, ha valaki ettől el tud vonatkoztatni, és mindegyik gyerekét egyformán szereti. Van olyan ismerősöm, aki ezt elismeri, mondván: mindegy gyerekében mást szeret.
Vissza a témához: ez minden szakember saját véleménye, van olyan orvos ismerősöm aki azt az elvet vallja, hogy az pl: egy apa sokkal jobban szereti a lányát, mint a fiát, mert sokkal könnyebben szerethető az ellenkező nemű gyerek. Ő is szakember, és ő így látja.
-1-
Nekem sincs gyerekem, de mondtam már a barátnőm kisfiára, mikor kisbaba volt, hogy a szerelmem. Ahogy a másik barátnőm a kislányára, aki szintén pár hónapos. De mondtam már tárgyakra is, hogy na én ebbe most totál beleszerettem. Egyik esetben sem jutott eszembe ezt a "szerelmet" a nemi vággyal összekötni. Ez egy rajongás, és kb. annyi köze van a szerelemhez, mint beleszeretni egy felnőtt emberbe 5 perc alatt. Mert lenyűgözhet valaki annyira, hogy 5 perc múlva közlöd, hogy beleszerettél, de hogy nem szerelem az biztos. Ez utóbbi esetben valószínűleg pont, hogy vágyról van szó, az előbbi esetekben pedig pont annak a hiányáról és egy rajongásról.
Egy érzés nem attól lesz valójában szerelem, mert azt mondjuk rá.
"mert sokkal könnyebben szerethető az ellenkező nemű gyerek"
Talán tudat alatt vetélytársat lát az azonos neműben? Az ilyen freud-i dolgokban egyre inkább nem hiszek.
Oké, nem szólok bele. :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor megerősítettetek, hogy "fehér köpeny / diploma / tekintély" ellenére mégiscsak az ösztönös jóérzésem alapján fogom eldönteni, hogy mi a normális.
Nem gondolnám, hogy tudatalattira vezethető vissza. A férjem is kis szerelmének hívja a lányát, de eszébe nem jutna perverznek lenni és molesztálni.
-1-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!