Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valaki hasonló helyzetben?...

Van valaki hasonló helyzetben? Ti ezt hogy kezelitek?

Figyelt kérdés
A párommal több éve élünk együtt. Mindketten dolgozunk. Az én fizetésem teljes egészében elmegy a rezsire , a számlákra, hitelre. Szó szerint egy forint sem marad belőle. A párom fizetése marad kajára és egyéb dolgokra , de ezt az pénzt csak ő kezeli, nálam egész hónapban egy fillér sincs. Ne értsétek félre nem magamnak akarok isten tudja miket venni (nem is telne rá) hanem maga az a tudat hogy egész hónapban egy fillér nélkül megyek dolgozni, ide oda. Ha kell valami akár egy tampon is, tőle kell pénzt kérnem rá. Nagyon nagyon kellemetlen, sőt megalázó néha ez a szitu. Szóvá tettem már, de vita lett belőle szóval hagytam a fenébe. Egész hónapban keményen dolgozom, rengeteget és kuncsorognom kell pár forintért is.
2012. szept. 19. 10:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló:

nem vagyunk házasok de ez nem is lényeg, nem nem volt ilyen eleinte, nem tudom mi történt, magam sem értem.

2012. szept. 19. 10:44
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

Kezdjük azzal, hogy én házasságpárti vagyok, és közös kasszapárti. Én úgy vagyok vele, hogy ha együtt élek egy emberrel akkor minden közös. Így nálam a külön kassza egy házasságban elképzelhetetlen.

DE! Megértem a helyzetedet. Én is voltam így amikor egyszer úgy döntöttünk a volt párommal hogy megpróbáljuk a közös életet. Már az elején téma volt a pénz. Akkor letisztáztuk hogy külön vagyon lesz, de amiket közösen használunk vagy élünk fel azt közösen fizetjük.

Pár hónap után próbált arra rávenni, hogy tegyük közösbe a pénzünket, de volt egy megállapodásunk.

Pár évvel később megismerkedtem a férjemmel. Vele is amikor összeköltöztünk és együtt kezdtünk élni megbeszéltük a pénzt. Mivel házasok lettünk így el sem tudtam képzelni azt hogy "ez az én pénzem, az a te pénzed"

így közös számlánk van. Nálunk működik. Pedig nagyon sokszor nálam sincs pénz, és kérnem kell. De nem zavar, mert így döntöttünk az elején.

Az a baj, hogy ti nem beszéltétek meg már az elején az anyagi helyzetet. Sokan vagyunk akiknek elképzelhetetlen a külön vagyon egy házasságban. Talán a férjed is ebbe a csapatba tartozik. Talán számára is elképzelhetetlen az, hogy akivel összekötötte az életét az külön számlán éljen, és mindent felezzenek mint az egyetemista diákok. Talán ezért nem tudsz vele ma szót érteni.

Biztos vagyok benne, hogy a férjedet sosem fogod rávenni a külön vagyonra. De mi lenne ha leülnél vele, és csak annyi változást kérnél hogy havonta X összeg maradjon csak neked?? Már csak a biztonságérzés miatt, hogy nem vagy pénztelen. Ha szeret akkor ebbe belemegy. De ne várd hogy bele fog menni a külön kasszába. Ezt még a költözéskor kellett volna letisztázni

2012. szept. 19. 10:55
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad hagynod. Ne add fel, csak a hitelt v a rezsit. Mást nem tudsz tenni, ha a szép szó nem használ. Ez csak rosszabb lesz. Ha később jönne a gyerek, még inkább sakkban tudna tartani és megszabná miket vehetsz. Ne hagyd magad!

Mamáméknál anno mindig is az volt a módi, hogy az élettársa egy az egyben leadta a fizetését mamámnak, mamám fizette a csekkeket, kaját vett, stb. De mindig adott pár ezer forintot, hogy legyen nála, mert bármi történhet. Na meg ha megkíván egy szendvicset vagy üdítőt a büfében, nehogy már ne tudja megvenni...

2012. szept. 19. 10:56
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos,hogy nem bírnám elviselni,ha egész hónapban kéregetnem kéne a pénzt a páromtól! Már az elején nem szabadott volna ebbe belemenned! A rezsit felezzétek el,meg ha közösen vásároltok be,azt is,a többi pénzel meg mindenki gazdálkodjon ahogy akar. Ha ebbe nem megy bele,akkor valami komoly baj lehet vele!
2012. szept. 19. 11:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én alig keresek többet a minimálbérnél, Párom valamivel többet kap. Viszont az Ő fizuja egy az egyben elmegy a ház és autóhitelre, valamint a rezsi egy részére. A rezsiből fennmaradót már az én fizumból fizetjük, és abból is élünk egész hónapban. Ha munkából hazaérek, a pénztárcámat leteszem a helyére, a Párom bármikor tud kivenni ha akar (bár megkértem, hogy szóljon, csak azért nehogy a boltban kelljen beégnem, hogy azt hiszem x Ft van nálam, közben csak y) A szendvicsét én készítem, és kávéra mindig van nála pár száz Ft, továbbá mi is egy helyen dolgozunk, ha kéne bármire megtalál. Szerencsére nálunk remekül működik a közös kassza. Hétvégente néha elmegy segíteni kőműves barátjának, az ebből befolyt összeg nála marad, de ilyenkor mindig meg is lep valami aprósággal.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy üljetek le, beszéljétek meg a dolgot, ha nem javul a helyzet vagy nem változtat a Párod és továbbra is megalázónak érzed, én nem biztos, hogy együtt maradnék egy olyan emberrel, aki nem képes kompromisszumot kötni, nem érzi, hogy megbánt a cselekedetével. Ez később még rosszabb lesz... Ne hagyd magad!

2012. szept. 19. 11:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon megalázó helyzet...rombolja (szándékosan?) az önbecsülésedet.Iskolás gyerekek is kapnak zsebpénzt.Felnőtt ember vagy, nem hagyd hogy igy bánjon veled..nem tart különbnek a koldusnál..DE rezsit mindent fizetsz. Ne tedd!!

A saját környezetedből kizár, hisz kolléganőiddel még egy fagyira sem ülhetsz be..A naivitás és a hülyeség között nem sok a különbség..Te nem naiv vagy..bocsi, de ez felháboritó.!!

2012. szept. 19. 11:40
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi kozos kasszán vagyunk, én kezelem a pénzt.

De akkor tegyél ugy, hogy az osszes kiadást oszd el kétfele + adjon a kajába, mosásba stb. Es így mindkettotoknek marad pénz.

2012. szept. 19. 11:57
 18/22 anonim ***** válasza:
87%
Legyen közös bankszámlátok 2 darab kártyával, és máris meg van oldva minden probléma.
2012. szept. 19. 12:07
 19/22 A kérdező kommentje:
Természetesen én is közös kassza párti vagyok, nagyon is, ha eddig ez másképp jött volna le. Sokat segítettetek (még az is aki lehülyézett) .
2012. szept. 19. 13:48
 20/22 anonim ***** válasza:
16. bocs a "lehülyézésért"........
2012. szept. 19. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!