Párom családja, volt már valaki hasonló helyzetben?
Szerintem az itt feltett kérdéseket a párodtól kellene megkérdezned... Én nem javaslom, hogy te beszélj a szülőkkel, csak végső esetben, mert ha a saját fiúktól sem fogadják el, hogy ne jöjjenek akármikor, akkor tőled mégannyira sem fogják, sőt esélyesen jól meg is sértődnek, ami további vitákat fog eredményezni közted és a párod között...
Sajnos ebből mindenképpen vita lesz, de a párodnak is meg kell értenie, hogy ez így nem jó, így tényleg nem lehet élni. A saját szüleim sem jönnek "bejelentkezés" nélkül.
Szerintem valahol a párod sem akar felnőni, és a szülei sem szeretnék elengedni...
24N
Kellemetlen neki a beszélgetés. Barátnőm kísértetiesen hasonló cipőben jár, mint te.
Engem ez oltárira idegesítene, ahogy olvastam, fel is ment bennem a pumpa. Ha a párod nem akar, végső esetben mindenképp beszélnék velük.
Amikor legközelebb eljönnek, leültök mindannyian(!), és megkéred őket, hogy félbeszakítás nélkül hallgassanak végig. Elmondod nekik nyugodtan, hogy szereted a párodat, szereted a családját, csak azzal, hogy be-betoppannak, úgy érzed, a magánéletetek, a magánszférátok szűnik meg. Ettől még ugyanúgy szívesen látjátok őket, akkor jönnek, amikor akarnak, de mostantól, ha ti is itt vagytok, kopogtassanak, csengessenek, hogy legyen egy fél pillanat időtök felkészülni a fogadásukra.
Előtte azért mond el a párodnak, hogy mit szeretnél, és mindenkinek tisztességesebb, hogy ha téged zavar, akkor te beszélsz a szüleivel, nem pedig rajta keresztül üzengetsz. Ráadásul szerintem ez nem egy olyan nagy kérés.
Amúgy a párod azért van ellened, mert nem akarja felvállalni ezt a konfliktus helyzetet a szüleivel.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Biztos vagyok benne, hogy a párom megpróbált beszélni velük erről, mert a helyzet őt is iszonyúan stresszelte. (Ennek volt köszönhető a pár hónapos békeidőszak.) Csak az a baj, hogy a családjukban nagyon rossz a kommunikáció. Elbeszélgetnek a politikáról, időjárásról, de igazán mély beszélgetést nem tudom, mikor folytattak utoljára. Így a felszín alatt hatalmas a feszültség, rengeteg a megoldatlan probléma. Nem csak ebben a témában. A párom azt mondta, hogy tudja, hogy ez a helyzet rossz, de ő nem beszélhet erről a szüleivel, sőt alapvetően nem is nagyon lehet velük beszélgetni.
Igaz lehet az a hsz, hogy azért fordul ellenem a témában, mert a konfliktus felvállalása nehezére esik.
Egyébként a család kb. két utcánnyira lakik. Szóba jött a költözés (más okonál fogva is). Talán jót tenne 3-4 városnyi távolság.
Ma 10:42 hsz-hez.
Ezt a megoldási lehetőséget mérlegeltem én is. Csak attól tartok, hogy a párom egy ilyen beszélgetés alkalmával is ellen lenne, mert nem meri felvállani a konfliktust. Mondhatom bármilyen kedvesen és tisztelettudóan a családnak, akkor is én lennék a rossz. Most vasárnap is beült az apukája hozzánk, röpke 12 óra erejéig és ecsetelte, hogy a szülő mindig szülő marad. Ők már idősek és nem fognak változni.
A párom úgy próbál lavírozni, hogy ritkábban hívja át őket, inkább telefonon tartja velük a kapcsolatot. Ha észrevesz az ablakból az utcán egy hozzánk tartó családtagot, akkor inkább lesiet elé és nem hívja fel. De úgy tűnik, ez sajnos nem elég.
Ezért mondtam, hogy beszéld meg vele előtte, és ne ott „döfjön hátba” (jobb kifejezést hirtelen nem tudok rá). Ha őt is zavarja, akkor kérd meg, hogy ha nem is ő mondja el, de támogasson csendben, és ne mondjon ellent neked, ha a szülei rákérdeznek.
És igen, a szülők meg szülők maradnak, de a gyerekek meg felnőnek, és ugyanolyan önálló felnőttek lesznek, mint a szüleik. Ez is egy változás, amit el KELL fogadnia a párod szüleinek.
Ma 11:16-os hsz-hez.
Igen, ha úgy döntök, hogy én beszélek velük, akkor ez a döntő. Hogy legalább annyiban partner lenne-e a párom, hogy csendben támogat és nem fordul nyíltan ellenem.
Csak olyan nehéz beszélgetni vele erről. Meg egyáltalán beszélgetni vele. Ez szerintem a családi minta lehet.
Hogyan értékelnék a fórumozók azt, hogy pár hónapra sikerült rendes kerékvágásban tartani a dolgokat?
Ez jó jel, hogy van remény a végső rendezésre, vagy inkább pont rossz, hogy néha van egy kis fellendülés, aztán újra visszaesés?
Ma 10:37 hsz-hez.
Valóban a párom sem remekel a probléma megoldásában, de szerintem főleg a szülei nem akarnak leválni őróla. Ez állhat amögött, hogy ő nem jár a szüleihez és ez állhat amögött is, hogy a szülők váratlanul jönnek, mert ha bejelentkeznének, akkor a párom nagy valószínűséggel lemondaná a látogatásukat tőlem függetlenül is. Elképzelhető, hogy előbb-utóbb magától is úgy besokall ettől a párom, hogy magától is rendezi a helyzetet?
Attól is tartok, hogy ebből akkora konfliktus dagad, hogy azt megsínyli a mi kapcsolatunk is és a velük való kapcsolat is. Pedig nem kellene így lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!