Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom családja, volt már...

Párom családja, volt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Van egy nagyjából egy éves kapcsolatom, együtt élünk nyolc hónapja. 30-asok vagyunk. Kapcsolatunk elején sok gondot okozott a párom családja. Kulcsuk van a lakásunkhoz és folyton bejöttek, a nap bármely szakában, előzetes bejelentés nélkül és sohasem lehetett tudni, hogy meddig maradnak. Kicsit olyan volt, mintha ott élték volna a nappali életüket és csak éjszakára mentek haza, szó szerint. Jóllehet mi egy picike szoba, konyhás lakásban élünk, a családja pedig egy hatalmas házban nagy kerttel, ők mégsem hívtak meg bennünket soha, mindig csak ők jöttek. Mondjuk az is igaz, hogy a párom egyáltalán nem jár a szüleihez. Mivel gyakorlatilag ellehetetlenítették a magánéletünket, sok konfliktusunk volt a párommal. Szépen kértem, hogy természetesen szívesen látott vendég minden családtagja, de finoman meg kellene őket arra kérni, hogy hívatlanul, váratlanul, kopogás nélkül ne állítsanak be. A párom szóban teljesen ellenemre volt, hogy mit képzelek én, nehogy már az én engedélyemre legyen szükségük, ha jönni akarnak. Viszont tetteiben mégis próbált a kérésemnek eleget tenni. Mindig előzetesen megbeszélte velem, ha a családtagjai jönni akartak és a szülők is nagy nehezen, de elfogadták, hogy akkor jöjjenek, amikor alkalmas. Bár folyamatos lelkiismeret furdalást akartak kelteni a páromban emiatt. A békeállapot eltartott pár hónapig. Ezalatt nagyon jó volt a kapcsolatunk és én ennek nagyon örültem. De sajnos úgy egy hete újra kezdődött a bejárkálgatás. Engem ez borzasztóan bánt. Szeretném szeretni őket és nem gondolom, hogy rossz emberek volnának, de nagyon félek, hogy a helyzet újfent el fog mérgesedni. Már nem merek beszélni erről a párommal, mert csak vita van belőle, de ha meg hagyom, akkor, félek, újra rosszra fordul a helyzetünk. Nem tudom eldönteni, hogy ezt a szülők azért csinálják, mert esetleg nem is értik, hogy ezzel rosszat tesznek, vagy azért mert nem tudják elengedni a fiukat és elfogadni, hogy felnőtt. Miért nem beszélget erről őszintén velük a párom ? Miért érez lelkifurdalást a párom, ha el kell utasítania egy « tolakodó » családtagot, mert nem alkalmas a látogatása ? Hiszen emberek vagyunk, rettenetesen sokat dolgozunk és a látogatás nem mindig alkalmas, ettől még mi nem vagyunk « rosszak »… Mi áll amögött, hogy szóban teljesen ellenem van ? Esetleg megpróbáljak én beszélni a szülőkkel ?

2012. jún. 13. 10:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy értesd meg a pároddal, mennyire nem jó ez neked és így sokkal nagyobb az esély rá, hogy kiáll melletted :)
2012. jún. 13. 15:03
 22/29 A kérdező kommentje:
De ő azt mondja, hogy a családja akkor jön és megy amikor akar és azt csinál, amit akar. Feszült, ha ezt felhozom és letorkol. Látszólag teljesen ellenemre van. Ugyanakkor rendkívül stresszeli a helyzet és megpróbált ellene tenni. De állítása szerint csak azért, mert én erre őt megkértem és ő ezzel egyébként egyáltalán nem ért egyet. Van egy olyan érzésem, hogy így megszabadult a számára is terhes látogatásoktól és ugyanakkor mégis "jófiú" maradt, hiszen "ennek miattam kell így lennie"...
2012. jún. 13. 15:17
 23/29 anonim ***** válasza:

Hát igen. De ez a találkozás amit írtál, amúgy is rengeteg (mármint a korábbiak).

Valahogy érzékeltesd a pároddal, hogy ez nem normális. Ennyi erővel együtt is élhetnétek velük, mert sok különbség nem lenne...

2012. jún. 13. 15:33
 24/29 A kérdező kommentje:

Ja, tulajdonképpen a mi kis lakásunk úgy működött korábban, mint a család kihelyezett tagozata. Idejártak kikapcsolódni, mint más egy hétvégi házba...

Felmerült a költözés gondolata, talán egy éven belül lehet is belőle valami. És mivel itt nagyon drágák az ingatlanok, így csak 3-4 várossal odébb tudnánk házat nézni. Szerintem sokat segítene. Remélem, a szülők nem kavarnak be, mert anyagilag nekik is van szerepük benne. Addig pedig marad a hol jobb, hol rosszabb állapot, gyomorgörcs és feszkó.

2012. jún. 13. 15:47
 25/29 anonim ***** válasza:
Kitartást! Jó lenne, ha a párod melléd állna, később ezek elfajulhatnak, ha pl. gyereknevelésbe akarnak ilyen erőszakosan beleszólni stb.
2012. jún. 13. 16:30
 26/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Valójában az életünkbe nem szólnak bele. Vagy legalább is eddig nem tették. Leszámítva néhány apróságot. Pl. hogy túl kicsi a kutyának a párna, vagy hogy nem júliusban kell szabadságra menni, mert akkor mindenütt sok a turista. De aztán úgy csináljuk, ahogy akarjuk. Inkább csak idejárnak unaloműzésből és ezzel zavarják a magánéletünket. Persze ha jönne a gyerek, az lehet, hogy aktiválná a beleszólogatást is... Jaj, ezzel most megijesztettél...

2012. jún. 13. 17:03
 27/29 anonim ***** válasza:
Elképzelhető! Sőt, akkor szerintem még többet akarnának menni!
2012. jún. 13. 17:10
 28/29 A kérdező kommentje:

Mondván, hogy ők csak a kisbaba miatt jönnek... Aztán persze tojnának a gyerekre, hanem "na, iszunk egyet fiam..." és menne továbbra is a heje-huja...

Jaj, ettől nagyon félek...

Kezdem elveszteni a reményt...

Ami még tartja bennem a lelket az az, hogy tudom, hogy a párom nagyon szeret és már nem is igen tudna nélkülem meglenni. Remélem, nem szerénytelenség ilyet állítani. De tényleg ezt érzem.

2012. jún. 13. 17:27
 29/29 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján ez a szitu elég beteges. Nekem egyáltalán az is felfoghatatlan, hogy kulcsuk van. Milyen alapon? Én imádom a szüleimet, ők is engem, de nincs kulcsom a családi házunkhoz és nekik sem a mi lakásunkhoz. Persze, ha indokolt lenne adnék nekik, de ez egyikőnkben sem merült fel. Szerintem ebből a kapcsolatból lépni kell, ha senki nem hajlandó változtatni, mert ez nem normális állapot... Persze, azt kívánom, hogy oldjátok meg!
2012. jún. 16. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!