Van valaki hasonló helyzetben? Ti ezt hogy kezelitek?
2 kapcsolatomban is közös kassza volt a működő anyagi megosztás.
A házasságomat is szerettem volna közös kasszával élni, de nem működött. Ezért közösen kitaláltunk egy számunkra most működő elosztást:
- rezsi számla ha érkezik, egy helyen gyűjtjük. Mikor postára megy egyikünk, összeadja a csekkeket és elkéri a másiktól a felét. A csekkekben a mobil telefonszámla nincs benne, azt mindenki maga fizeti.
- ha élelmiszert vásárolunk, hazaérve elkérjük a felét a másiktól
Abban is megegyeztünk, hogy nem kell minden költséget felezni. Ha egyikünk kifizet valamit és nem kéri el a másiktól a felét, az a saját döntése (pl.: megálltunk egy cukrászdába és vettünk 4 sütit, férjem fizette, de nem kérte el a pénzt tőlem. Én pedig mikor vettem neki 1 doboz cigit, nem kértem el az árát).
Még csak 2 hónapja alakítgatjuk a pénzügyeinket ebben a formában és még elég képlékeny, de eddig működött.
Korábban nálunk is én fizumból ment a rezsi és az övéből az étkezés.
10:34-es:
Akkor te egész máshogy állsz hozzá mert téged nem zavar, de engem nagyon, nekem ez megszokhatatlan dolog. Nagyon zavar, bánt, megalázó érzés. Minden sz@rra kérnem kell tőle pénzt, ja és ha többet adott elvárja hogy visszaadjam a visszajárót.
2. válaszoló:
ez nagyon jó módszer, nálatok, mivel nálad a párod ezt megérti és belemegy, de nálunk nem vezethető be hallani sem akarna róla, tudom jól.
2-es vagyok.
tényleg megalázó, hogy állandóan kuncsorognod kell. lehet, hogy egy kicsit erélyesebben kellene mondanod, hogy ez igy nem mehet tovább, és felezzétek a rezsit.
nem tudok amúgy jobbat mondani, nem voltam még ilyen helyzetben.
nekem még csak barátom van, ő dolgozik, én még sulizok. de ha bármire kell, nyugodtan elvehetem, ha kell valami én vásárolok.
nem láttad, hogy ilyen még házasság előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!