Szerintetek 30 felett egy házasságban lehet boldogan gyerek nélkül élni? Vagy addigra már mindenki szeretne gyereket?
Miért ne lehetne?
A kérdést nem értem: mi az, hogy mivel töltik a napjaikat ezek a párok?! Párként gyerekkel és gyerek nélkül is létezni kell, nem csak szülőként!
Munka, közös hobbik, privát hobbik, barátok, család, közös programok, sport...
Sok nagyon boldog és tartalmas ilyen házasság van.
14-es: ha neked a gyereked az életed egyetlen értelme és addig egy boldogtalan valami voltál, amíg meg nem született, akkor szívből sajnállak téged!
Boldog házaspár két boldog ember összefonódása lehet, boldog család pedig két boldog ember boldog házasságából született boldog gyerekekkel lehetséges. A boldog szülő boldog ember is. Vagy csak egy identitásvesztett valaki...
Hát már miért ne lehetne boldogan élni?
Nehogymár elhidd hogy azért mert elmultál 30 és mondjuk nem akarsz kölyköt, nem lehetsz boldog. Az egy dolog hogy a legtöbb ember lepulyázik, de pl. itt vagyok én, elmúltam 35 éves, eszembe nem jutna csinálni egy gyereket azért, mert ez a társadalmi elvárás, vagy mert anyósék azt szorgalmazzák(akkor miért nem csinálnak maguknak?!)...
Ne azt nézd, hogy mi a 'norma', hogy él a legtöbb ember, hanem hogy TE mit szeretnél a pároddal. Nem kell gyerek? Semmi baj! Annyi minden más okozhat örömet(nekem speciel a kölyök csak keserűség és bosszúság lenne, nem is viselném el magam mellett egy percig sem).
Annyi dologgal ki lehet tölteni az időt..festés..szobrászkodás..evés..ivás..szex(szigorúan védekezés mellett)..TV nézés, kirándulás, ejtőernyőzés, utazás(de imádom), színház,opera, egy jó balett előadást megnézni hmmm....? Én úgy vagyok vele, hogy minek a gyerek..?Én jól akarom érezni magam. Nélküle. Ne törődj mit mondanak mások! Vannak olyan nők akik nem arra születtek, hogy gyereket neveljenek. Én az egyikőjük vagyok. Te a másik?
15-ös
Soha nem voltam boldogtalan.
De már hiányzik az életemből a gyerek.
De ha olyan okos és tapasztalt vagy áruld el hogy mi az élet értelme.
Az hogy a párommal szórakozzak még 70 éves koromba is.
Már meguntam a szórakozást. Teljes mértékben kiéltem magam.
17-es
"Annyi dologgal ki lehet tölteni az időt..festés..szobrászkodás..evés..ivás..szex(szigorúan védekezés mellett)..TV nézés, kirándulás, ejtőernyőzés, utazás(de imádom), színház,opera, egy jó balett előadást megnézni hmmm....? Én úgy vagyok vele, hogy minek a gyerek..?Én jól akarom érezni magam. Nélküle."
Tizenéves fejjel én is ezt mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!