Hogyan változtassam meg a párom véleményét?
7. válaszoló vagyok.
"egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy valaki ennyire ne lássa át a dolgokat és ne tudja felmérni, hogy mi mivel jár. :("
Ez így baromi nehéz. Az én férjem most, 2 év különélés után fogta fel miről beszéltem évekig. Csak már késő, hiába kesereg. Persze most is úgy tálalja, hogy én voltam a hibás, mert nem voltam vele határozottabb, nem kértem számon, stb. Kérdeztem, hogy mégis hogyan? Kértem szépen, kértem határozottan, volt, hogy kiborultam, magyaráztam.... de semmi.. Írtam munkabeosztást, próbáltam kikérdezni, hogy mit vállalna be... a szemétlevitel se működött, ha nem viszem le, ott bűzölögne a mai napig.
Adj neki ultimátumot, mert tapasztalatom szerint aki magától nem fogja fel, annak hiába magyarázkodsz. Talán vállaljon be egy hétvégét csak a gyerekkel, vegye át 100%-ban a munkád két napig. Aztán menj haza és kérd rajta számon a rendet és a főtt kaját. Más ötletem nincs, nekem nem működött semmi.
Komolyan ez érthetetlen. Nem tudok főzni de meg tudom ítélni, hogy az munka. Pékként sem dolgoztam de reggel 4-re járni is néha fárasztó lehet.
Jó lenne ha becsülne. Erről ő mit gondol, csak közli, hogy lassú vagy és lestrapált?
Fogd NAGYON keményen, és hívj segítséget! Ismerem a problémád, az előző párom pontosan ilyen volt, és nagyon sajnállak. Én ezek miatt hagytam el őt, pedig szerettem, de rájöttem, hogy ha annyi nem megy neki, hogy egyrészt felfogja, hogy munka és egyetem és házimunka az így elég sok nekem, szóval talán beszállhatna, ha gyerekünk lesz, akkor sem fog beszállni. Teszteltem, belevágtunk a festésbe, mondanom se kell, egy falat glettelt ki, aztán elfáradt a karja, úgyhogy én kapartam-gletteltem körbe a lakást, olyan izomlázam volt utána, hogy a karom alig bírtam felemelni. De fel kellett, mert festeni se volt hajlandó, mert az fröcsköl (na persze ha türelmetlenül csapkod vele...).
Egy kicsit az segített, amikor a bátyját hívtam segítségül. A bátyja neki az atyaúristen, amit mond, az szentírás. Így ő valamennyire hatni tudott rá, bár általában sajna nem valami tartósan.
Próbálj meg te is segítséget hívni. Gondold át, ki az, akire tényleg hallgat. Az építkezéshez hívjatok át pár barátot, hátha közösen jobban ráveszi magát ő is a munkára hétvégén. Vezesd úgy fel, mint valami jó buli.
Hosszútávon pedig gondolkozz el, hogy kell-e ez neked. Sajnos jó eséllyel ő egész életében ilyen marad, magyarán mellette fel kell készülnöd arra, hogy nehéz életed lesz egy olyan ember mellett, aki nem a társad. Így magányos leszel, bár a rengeteg munka miatt nem sok lehetőséged lesz, hogy érezd. A gyereketek számára az lesz normális, hogy anya egész nap robotol, apa meg csak gépezik. Ha fiú, ez azt fogja jelenteni, hogy az apai mintát követi valószínűleg.
Gondolkozz el a kapcsolatotokon. Ha lehet, próbáld meg helyretenni, de drasztikus, erős eszközöket használj, mert a finom célzások ennél a típusnál sajna nem működnek.
Sajnos a helyzet azóta sem változott. Már azóta is volt 2 nagy veszekedés és ígérgetés, hogy most aztán tényleg minden megváltozik, aztán 1 nap múlva lecsengett a nagy lelkesedés.
Most már ott tartok, hogy megmondom, hogy költözzön el, ha ennyit nem képes megtenni a családjáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!