Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális-e az,...

Szerintetek normális-e az, hogy a szülő megmondja a gyerekének, hogy a zsebpénzét mire költheti? Lent

Figyelt kérdés
Sziasztok ! 13/F vagyok és kb 5 éves korom óta horgászom. Van 1 fenekező 1 picker botom. Szeretnék venni egy matchbotot a zsebpénzemből, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek? (NEM úrigazdag genyók vagyunk, a bot+orsó összesen kb 15000 forint lenne.)

2012. szept. 15. 19:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
55%
:-)
2012. szept. 15. 21:32
 22/34 A kérdező kommentje:
Köszi még 1x. Utolsó! Én még életemben nem adtam pénzt pc programért(isohunt, tpb ncore). Ezzel is sprórolok.......de mivel győzzem meg őket azt írjátok.....
2012. szept. 15. 21:34
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Minek kéred ki a véleményüket? Én a helyedben elmennék, megvenném, aztán már úgysem tehetnek semmit.

Én így vittem haza hörcsögöt mindenestül. Nem engedték meg ilyen-olyan kifogásokkal. Hát megvettem zsebpénzből. És remekül gondoztam.

2012. szept. 15. 22:20
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
Mutasd meg Anyukádnak, hogy sok Anya , hogy gondolkodik itt.
2012. szept. 15. 22:21
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
én se kaptam sose zsebpénzt, ünnepekre kaptam pénzt, akkor se sokat, ugyanis szüleim elváltak anyuval élek, a mamáim már meghaltak és az egyik papám is a másik messze lakik, szóval kb. csak anyukám volt nekem meg tesóm, úgyhogy évekig kellett volna gyűjtenem, h ennyi pénzem legyen, de ha már sikerül, akkor hadd vegyem már meg, amire spórolok, jobb mintha drogot vennék belőle...
2012. szept. 15. 22:28
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem minek adnak zsebpénzt akkor a gyereknek ha megszabják hogy mit vegyen?

Az más lenne ha drogoznál belőle de most ebben mi a baj?Jobb lenne ha sunyiban cigit vennél belőle?Miért van ilyen sok hülye szülő manapság?(Már bocs)

2012. szept. 15. 22:34
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem mondhatja meg. Ellenőrizheti hogy miket vett, és ha cigire/piára/piercingre meg hasonló dolgokra megy, megcsinálhatja hogy nem ad többet.

Épp az a lényege a zsebpénznek hogy arra gyűjti az ember amit igazán szeretne. A fontos dolgokat (kaja, farmer) nem a zsebpénzből kell állni, annyi zsebpénzt kell adni a gyereknek hogy közben ne éhezzünk annak hiányától. Ráadásul pecás ismerősök révén tudom hogy ez a bot kifejezetten olcsónak számít.

L20

2012. szept. 16. 09:16
 28/34 anonim ***** válasza:
97%

hát nem kívánom, hogy 1-2 rosszindulatú megkeseredett alak legyen a szülőm, akik itt osztják az észt a gyakorin...

ha a gyerek pénzt KAP, az az ÖVÉ. arra köti, amire akarja, arra gyűjt, amire akar. NEM kell megdolgoznia értem hiszen még nem keresőképes.

és nem pofázok, hogy amíg az én kenyerem eszed stb, mert az ÉN gyerekem, az ÉN kötelességem nem csak nevelni, hanem boldog gyermekkort is biztosítani ás ésszerű keretek közt teljesíteni a gyerek vágyait, hagyni kibontakozni, nem a saját elk*rt világnézetemet rátestálni.

ás ha nem szórja el a pénzrt, hanem összegyűjti, az külön jó pont. és azt vesz a pénzéből, amit akar, azért kapta... ha nem akarom, hogy azt vegyen, amit akar, akkor nem adok neki pénzt, ennyi.de nem korlátozom az alapvető szabadságjogaiban csak mert nem felnőtt... örülök, ha meg tudom adni, amit szeretnem pláne egy ilyen megfizethető dolgot.... nem???

azért, mert veletek köcsögök voltak a szüleitek miért kell a gyereken levezetni, pusztán irányításmmániából????

komolyan nem hiszem el, hogy lehet valaki rosszindulatú a saját gyerekével....ki is írok majd erről egy kérdést :)

30N

2012. szept. 16. 09:50
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nyugodtan mutasd meg a szüleidnek ezt a kérdést, hiszen semmi rosszat nem írtál róluk, csak egy kérdést tettél fel, méghozzá elég objektíven, amiért külön pont jár :)
2012. szept. 16. 09:52
 30/34 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Ha én zsebpénzt adok a gyerekemnek, ha 2 ftt vagy ha 1000t vagy 4000000-t akkor az az ő pénze. Elverhette volna csokira,dobozoskólára vagy cigire. Ha már ennyit összegyűjtöttél szerintem az a normális ha megveheted

2012. szept. 16. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!