Mit csináljunk anyámmal, hogy ne sózza el a kajákat?
Figyelt kérdés
Anyám minden ételt elsóz. Már majdnem 30 éve cigizik és ő nem is érzi, hogy a kaja sós lenne. Többször szóltam neki, hogy ne használjon annyi sót, de olyankor meg kiakad, hogy főzzek én, amikor meg odamegyek, hogy segítsek neki, akkor meg elzavar, hogy ne legyek a lába alatt... Ha szalmakrumplit csinál akkor minden egyes adagnál amit kiszed 2 teáskanálnyi sót biztos, hogy szór rá. Az összes krumplit kívülről sóréteg borítja. Múltkor főzeléket főzött és egy az egyben ki kellett dobni az egészet. Tegnap egy pohár tejfölre is rádobott vagy 2 teáskanálnyi sót és ehetetlen volt az egész, de szerinte egyeltalán nem volt sós.
Nálunk ugyanez a hiszti megy,csak itthon anyám apám miatt sózza el az ételeket,mert a szerencsétlen iszik és dohányzik már nagyon régóta és nem érzi az ízeket.De azt nem fogja fel az agyával,hogy a sót nem lehet kivenni az ételekből,utána is meg lehet sózni,miután kész lett.Mindig ezen megy a vita itthon,de én már rég feladtam,sózza el,lesz@rom,hülyékkel nem lehet mit csinálni.Ha én főzök valamit és nincs benne elég só,azt is elsózzák.
2012. szept. 15. 14:24
13/14 anonim válasza:
Szerintem nem igazán tudsz már változtatni anyudon, vagy csak nagy nehézségek árán.
Mamám is ilyen, csak ő nem sóz, hanem a szó szoros értelmében mindent ehetetlenné agyoncukroz (még a szalmakrumpit is).
És mikor egy nagyon keveset magamnak főzök, akkor mikor nem veszem észre azt is agyoncukrozza.
2012. szept. 15. 14:39
14/14 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy kimarja a só a beledet és szétmarja a szádat. Sózza csak a saját kajáját külön, te meg annyi sót raksz a tiedre, amennyi neked kell, de ami közös abba inkább ne rakjon semennyi sót, az a biztos. Majd beleteszitek utólag.
Egyébként nagymamám a cukorral volt így. Amikor főzött teát, úgy öntötte bele a cukrot, hogy rossz volt nézni. Azt rajta kívül senki nem bírta meginni. Heti 1-2 nagy zacskó cukrot ő egyedül simán megivott teácskába. Azért tudom, mert én vásároltam neki. Emellett volt csoki, süti és különböző édességek is amiket kért így napi szinten és őt sem lehetett leállítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!