Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez szerintem nem fer. Mit tegyek?

Ez szerintem nem fer. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tavaly év végén apa megígérte hogy vesz egy Ipadot ha jó lesz a bizonyítványom.Jó is lett mondta is hogy elmegyünk nézni.Na hát előző hétvégén nem mentünk el mert hogy nem volt nála pénz és azt mondta hogy majd most hétvégén elmegyünk.Most megint kitalálta hogy nincs nála pénz közbe nála volt még a kártyája is és most kijelentette hogy a születésnapomra megkapom majd pedig nem erről volt szó hogy a születésnapomra kapom.Minden nap más kedve van van amikor gondol egyet és vesz egy tv-t csak úgy 300ezer forintért máskor meg még egy dvd-t se akar venni.15/f
2012. szept. 15. 10:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
48%
Adj hálát az égnek, hogy nektek telik ilyenekre. Aztán megint. Apukádat pedig tiszteld. Ne sajnáltasd magad, mert sok irigyed lesz..
2012. szept. 15. 10:37
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
de jó lenne ha nekem is ilyen gondjaim lennének.. egyetértek az elsővel.
2012. szept. 15. 10:50
 3/21 anonim ***** válasza:
14%

Attól még, hogy ez nem egy eget rengető probléma, és mert másnak ilyenekre nem telik, nem kell a kérdezőt lecseszni...

nektek telik ilyesmire, így hogyha apukád megígérte akkor tényleg nem szép dolog tőle ha nem veszi meg. beszéld meg vele hogy akkor most mi van.

2012. szept. 15. 10:55
 4/21 anonim ***** válasza:
77%
Az egy dolog, hogy kinek mire telik, fontosabb viszont az, hogy mit lát a gyerek a szülőtől. Megígérem-teljesítem vagy megígérem-így jártál. Én a helyedben mikor épp jobb passzban van megkérdezném. Finoman, nem követelőzve.
2012. szept. 15. 10:56
 5/21 anonim ***** válasza:
44%

hidd el, azzal, hogy jó lett a bizonyítványod, nem apukádnak, hanem magadnak csináltál jót!

a kérdésedhez nem igazán tudok hozzászólni, ismerős a helyzet...nálunk is ez van, mindenre van pénz, csak egy nyamvadt csokira nem születésnapomkor...:/

20/L

2012. szept. 15. 10:57
 6/21 anonim ***** válasza:
17%
Fiú létedre nagyon hisztis vagy, és elkényeztetett. Csak követelőzni tudsz, nem apádért tanulsz hanem magadért!
2012. szept. 15. 10:58
 7/21 A kérdező kommentje:
Nem én kértem,ő ígérte meg!
2012. szept. 15. 11:02
 8/21 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg a kérdezőnek igaza van. Az apukája felnőtt ember, ha ígér valamit, tartania kéne magát hozzá.
2012. szept. 15. 11:25
 9/21 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem az a lényeg, hogy milyen értékű a megígért ajándék, hanem hogy az apuka kicsit következetlen. Nekünk ugyan nem telt ilyen értékű cuccokra, de az én apám is ilyen volt. És ugyan sose követelőztem (szüleim szerint sem), de ez akkor is zavart.

A helyzetet úgy oldottam meg, hogy felajánlottam: megdolgozok az értékéért pénzben és megveszem magamnak, ha ez így nekik jó. Erre azt kaptam, hogy ez ajándék, ha munkáért adnak zsebpénzt, azt gyűjtögessem másra. Így mivel apám mindig elfelejtkezett az adott dologról, elmondtam anyámnak, mit ígért és megkértem, hogy alkalomadtán juttassa eszébe.

10/21 anonim ***** válasza:
77%

Úgy látom, a kedves válaszolók nem értik, mi a probléma. Hiába támadjátok a kérdezőt, nem fogjátok fel.

Ígért neki az apja x dologért y dolgot (tök mind1 miről van szó.)

Csúsztatott.

Nem tartotta be, hanem újabb feltételhez kötötte. Ez az elvi része, és jogos a kiakadás (egyetlen mentség az lenne, ha anyagi okok miatt nem tartotta volna be az apa, a kérdező sem hülyegyerek, sztem akkor megértette volna. De nem erről van szó...)

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!