Ez szerintetek se normális, amit érzek?
Történt, hogy a férjem hazajött munkából. Én egész nap itthon vagyok, két hetes a picikénk...
Eddig boldog voltam. Ma odafeküdt a kisfiunk mellé és órák óta gügyög neki. Odabújok, megcsókol, de azonnal a gyerekhez fordul, h. milyen aranyos, meg mennyire szereti. Még mosolyogtam. Erre ő: őt szeretem a világon a legjobban. Mondom és én? Azt mondta engem is szeret, de most már a pici kell, h. legyen mindkettőnknek az első, legfontosabb. Azonnal kirohantam, nem érti mi bajom. Komolyan úgy érzem féltékeny vagyok, s valami megbánás van bennem, nem kellett volna szülnöm lehet. Én azt akarom, h. a férjem értem rajongjon, szeressen elsőként, de neki a gyerek a fontosabb, én másodhegedűs lettem. Elpanaszoltam ezt a testvéremnek, de durva volt, h. nem vagyok normális. De akkor se tudom ezt kitörölni, vhogy nincs is kedvem a picivel lenni most.:( Inkább kijöttem netelni.
Önző vagy. Ha így állsz hozzá, nem is vagy anyának való. A férjed tökéletesen ellátja a legalapvetőbb szülői teendőt: imádja a gyermekét, erre te? Kimész netezni, nincs kedved a babával lenni, és féltékeny vagy a saját gyerekedre! Ahelyett, hogy együtt csodálnátok azt a pici csöppséget, és hagynád, hogy a férjed is szeresse, ha már kevesebbet látja a nap folyamán... Nem, te önző módon azt akarod, hogy csak téged szeressen, a gyerek meg le van szarva... Hát ez nem így működik.
Fú, ne haragudj, kérdező, de ezen most kiakadtam nagyon.
Mekkora tahó az itt választ adók nagy része!!!
Kérdező!
Két hetes a picid, tombolnak a hormonok, ne aggódj.Próbáld átgondolni, h mi is történt, a férjed szeretgeti a picikéteket, és te most átmenetileg kiszorultál. ahogy a férjed is ki szokott, amikor a picivel vagy, ő nem tudja szoptatni, nem ő van vele egész nap. Ez is a családdá válás folyamata, van amikor a gyerek kerül előtérbe, főleg az elején nagy szüksége van rá, egyelőre te alárendeled magad neki. Anyává válni sem olyan egyszerű, és cukorszirupos dolog, terhes leszel, megszülöd, és anya leszel, ez nem így működik. Vannak nők, akiknek több időre van szüksége.Ez most tényleg eléggé gyerekes pillanat volt tőled, ha utólag visszagondolsz, majd te is belátod. Most regenerálódnod kell, testileg-lelkileg, majd ha újra összebújtok a férjeddel, majd ha újra el tudtok menni közösen vacsorázni stb, akkor majd meglátod te is, h a férjed imád téged, a gyereket másképp szereti. Most ő is hibázott egyébként, ilyet nem mondunk senkinek.
Amikor nekem megszületett a picim, pont Mikulás előtt, és anyukám a gyereknek vett csak csomagot, nekem is rosszul esett, hisz addig én voltam a gyerek, aki kapott. Amikor ezt elmondtam anyunak, nagyot nevetett, és előhúzott még két csomagot, a férjemnek és nekem, és azt mondta, h mindig én leszek a pici lánya, és míg él, nekem is lesz csomag:)
Ha megnyugodtál, menj vissza, és öleld magadhoz őket:)
Köszönöm az építő jellegű kritikákat.
Aki meg így ismeretlenül elmond mindennek, remélem jól esett neki, s kívánom sose kerüljön ilyen helyzetbe.
Normálisan is meg lehet fogalmazni valamit és nem elmondani mindennek. Akik meg arra céloztak, h. megölném a gyerekem...ilyen fantáziával menjenek el vmi horrorírónak, ott talán sikert aratnak... Egyszóval se mondtam, hogy nem szeretem a gyerekem!
egy picit másként van megfogalmazva ugyanaz a kérdés, és láss csodát máris egy vérengző vadállat az az anya, aki továbbra is szeretne nő, feleség lenni, nem csak és kizárólag ANYA.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Szóval akkor azokban az első hónapokban is csak kizárólag akkor figyeljenek az "anyák" a gyerekre ha már nagyon muszály? és a férfi a férfi mivoltából ne is foglalkozzon a gyerekkel hisz az a nő dolga, inkább egymásnak legyenek a legfontosabbak hisz a kölök egyszer úgy is lelép?
És mi van amikor az anyák nem tudják elviselni, ha a tini 14 éves gyereküknek a barátok és önmaga legfontosabb? az nem helyénvaló, de az hogy egy anya a nemrég megszületett gyerekére féltékeny mert az apa a gyereket is szereti ,de nem tudja megfogalmazni a különbséget rendesen az normális? normális ha már az is megfordult a fejébe, hogy bár ne szülte volna meg mert most nem ő az első?
nektek milyen érzés lenne ha anyukátok azt mondaná, igen, volt idő mikor nem kívántalak volna az élők közé?
Gondolkozzatok már, hova tart a világ. Az ilyen esetekből kiindulva van most is itt ennyi tini akik arról írnak milyen nyomorúságosan bánnak velük.
"Akik meg arra céloztak, h. megölném a gyerekem...ilyen fantáziával menjenek el vmi horrorírónak, ott talán sikert aratnak"
Az én voltam.
De a féltékenység nagy úr. És az ember bármire képes céljai elérései érdekében.
Neked pedig a célod hogy szeresen a férjed és e között csak a gyerek áll.
Ha pedig valaki gyenge elmélyül az képes rá.
Mégpedig ha ilyen kérdést teszel fel nem hinném hogy az elméd jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!