Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Éreztétek már úgy hogy mindenk...

Éreztétek már úgy hogy mindenki rajtatok vezeti le a feszültséget?

Figyelt kérdés
Mit lehet ilyen esetbe tenni? Bent a munkahelyemen a főnököm. Velem morog mindenért ugyanis én vagyok a legfiatalabb de én is túl a harmadik X-en . A férjemet a munkahelyén felidegesítik hazajön és csak kérdezek valamit már emelt hangon ingerülten válaszol. A gyerekem kijön az iskolából, igaz most kamaszodik de ha kérdezek tőle vagy megkérem valamire duzzogva válaszol.

2012. szept. 14. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Csakis azt teheted, hogy beszélsz velük erről, és hogy mennyire eleged van ebből és neked is lenne okod duzzogni, v. kiabálni. Mondjuk a főnök nehezebb eset lehet, de lehet, hogy vele is meg lehet próbálni.
2012. szept. 14. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Neked is csak ezt tudom javasolni:vágj vissza.Az ember alapból egy gerinctelen faj,azt bántják,akit lehet.Én is ilyen helyzetben voltam sokáig,a szüleim is csak velem ordítottak mindenért,mert egymással nem akartak,nagyszüleim is stb,szóval mindenki.De ilyenkor akár fáj,akár nem,bántani kell őket,mert akkor megtanulják,hogy ha neked fájdalmat okoznak,abból nekik is bajuk lesz.Ez olyan,mint amikor a kutyát arra tanítják,hogy ne pisiljen a szoba közepére.Majd találnak maguknak egy nálad is gyengébbet,akit szintén lehet bántani.Bár furcsa,én sem értem,miért kell ok nélkül bántani a másikat,de aki ilyen tuskó,azzal úgy is kell bánni.
2012. szept. 14. 11:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Valahogy azt érzem hogy mostanában az emberek olyanok mint az időzített bomba mindenki feszült ideges. Nem csak velem hanem úgy általában egyszerűen tapintani lehet a feszültséget a levegőben.
2012. szept. 14. 11:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez a "mostanában" mit jelent? A napokban? Csak azért kérdezem, mert front van.

De a front sem mentség a bunkóságra. A feszültséget nem másokon kell levezetni, akkor sem, ha mások rajtunk vezetik le. Mert ez általában ilyen folyamatszerűen megy.

Ügyfélszolgálaton dolgoztam évekig, megfigyeltem, hogy ez így megy és általában hullámokban tör rá az emberekre.

2012. szept. 14. 11:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Kezelned kell a helyzetet. Azzal lehet így beszélni, aki hagyja. Ha a gyerek így válaszol, nem indulsz tovább, amíg el nem mondod neki, hogy "velem Te így nem beszélsz", a párodtól szintúgy. Hát ki ő, hogy ingerülten kiabáljon veled? Hol van ebben a párbeszédben az önértékelésed? A főnököd pedig racionálisan közelítsd meg. A Te felelősséged, ami miatt ki van akadva? Ha nem, irányítsd a megfelelő irányba. Nem hiszem, hogy neked kéne benyelni az összes feszültséget. Miért? Miért lenne ez a te feladatod?
2012. szept. 14. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik munkatársnőm volt ilyen hülye, aki mindig baszogatott, aztán egyszer orrba vertem és véletlenül nagyobbat ütöttem, mint akartam, és elnézést is kértem :D

Utána meg olyan kedves lett, nem mert már beszólni semmit :D

2012. szept. 14. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!