Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinteted sértő, ha a párod...

Szerinteted sértő, ha a párod azt mondja rád, hogy hiányos az alapműveltséged?

Figyelt kérdés
Élettársammal három éve élünk együtt, nekem érettségim van, neki diplomája. Rosszul esett a kijelentése, ha így is van nem szoktunk ilyet mondani a másikra.

2012. szept. 14. 06:51
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Fel vagyok háborodva! Hogy mondhat ilyet...?! Nekem fáj, ilyen nem lehet mondani! Általában senki fejéhez ne vágjon ilyet, de a saját házastársának....!! Ez őt minősíti!! Sok mindenkivel egyetértek, diploma nem egyenlő műveltség stb., főleg mivel ma minden hülye diplomát akar szerezni és szerez is. Azzal is egyetértek, hogy most miért nem vagy jó neki azzal a műveltséggel, amivel nyilván hozzádment és azóta a műveltséged csak nőhetett, csökkenni nem valószínű. És, ahogy írtad, nem vmivel kapcsolatban v vmi konkrét vitában v kvízműsor alatt volt szíves a fejedhez vágni, hanem úgy általában, beszélgetés közben, hogy neked kicsi. Hát, tudod mit, dugja föl magának a széleskörű alapműveltségét...! Minden jót neked!
2012. szept. 17. 14:22
 32/34 anonim ***** válasza:
6-os válaszolónak: érdekelne, hogy "az már egy jelzés, miért mentél hozzá... stb." Ezzel tényleg lebecsüli magát intellektuálisan? Magam is úgy gondolom, hogy az a legegészségesebb, ha egyenlő a felek végzettsége (biztos van kivétel), de ilyen határozottan, sarkosan ezt még sose mertem megfogalmazni, mint Te. Ez biztos, hogy így van? Nem kötözködés, tényleg érdekel.
2012. szept. 17. 14:25
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a kijelentést csak konkrét eset kapcsán tudnám értelmezni. Tehát mondjuk azt mondja, hogy holnap lesz aug. 20-a, erre te megkérdeznéd, hogy akkor mit is ünneplünk?

Ekkor mondhatja, hogy hiányos az alapműveltséged.

De csak azért, mert nem végeztél felsőfokú iskolát, nem mondhat ilyet, mert ez így önmagában értelmezhetetlen. Kérdezd meg, hogy konkrétan ezt mire alapozza, miben hiányos a műveltséged és ha csak az iskolát tudja felhozni, akkor világosítsd fel, hogy akkor az ő műveltsége hiányos, és ne mondjon olyanokat miről nem tudja mit jelent.

Amúgy, hogy az alapkérdésre is válaszoljak, én feltétlenül bántódék meg, mert az én általános műveltségem tényleg hiányos. (Pl. zeneileg kb. 0) Ettől lehetsz még más területen nagyon művelt az ember. Ez semmiképpen nem iskolafüggő, és diplomás vagyok, több nyelven beszélek, de sosem kaptam zenei képzést, és pl. nem tudok kottát olvasni.

2012. szept. 17. 18:48
 34/34 anonim ***** válasza:
68%

Válaszolók! Szerintem itt sokan félreértették a kérdést. Itt a kérdező párja nem azt mondta, hogy műveletlennek tartja a kérdezőt, hanem azt, hogy hiányos a műveltsége! Ez nagyon nagy különbség!

Egyébként pont ezért az én értelmezésem szerint ez nem sértő, ha tényleg hiányos. És miért ne lenne az, biztosan van olyan terület, amiben nem olyan művelt a kérdező, mint ahogy a kedvesének is van valószínűleg. Ha olyan téma volt, aminél tényleg így van, akkor bár teljesen felesleges ezt így kimondani, mert valószínűleg a kérdező is tisztában van vele, de ha el is hangzik, akkor az csak egy ténymegállapítás, mint például amikor valaki azt mondja, hogy jéé, itt egy ősz hajszál. Az sem mindig esik jól az embernek, de megsértődni felesleges csak azon, hogy a másik is látja... És szerintem ennek semmi köze a diplomához, nem hiszem, hogy ezért mondta volna. Lehet, hogy ezt csak a kérdező képzelte oda, hogy biztos ezért éri magát feljgosítva a párja, hogy ilyeneket mondhat, nem tudom.

(Egyébként például nálunk én vagyok a diplomás nőként, a páromnak nincs, de mégis neki van jobb munkahelye, ő beszél több nyelven. Azt nem mondanám, hogy műveltebb, mert bizonyos dolgokban ő a műveltebb más dolgokban pedig én.)

2012. szept. 18. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!