Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinteted sértő, ha a párod...

Szerinteted sértő, ha a párod azt mondja rád, hogy hiányos az alapműveltséged?

Figyelt kérdés
Élettársammal három éve élünk együtt, nekem érettségim van, neki diplomája. Rosszul esett a kijelentése, ha így is van nem szoktunk ilyet mondani a másikra.

2012. szept. 14. 06:51
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Azért nem mindegy hogy hogy mondja, és ugye az sem mire. Ha olyan dologba kontárkodik valaki amihez nem ért és okoskodik az is más. Természetesen amúgy nem szokták az ilyesmit a másik fejéhez vágni.
2012. szept. 14. 07:00
 2/34 anonim ***** válasza:
90%

Ha igaza van,akkor talán azért mondta,hogy műveld magad.

Sem az érettségi, sem a diploma nem ad automatikusan műveltséget.

2012. szept. 14. 07:10
 3/34 anonim ***** válasza:
87%
Attól is függ, hogy milyen szövegkörnyezetben merült fel! Mi volt az, amit nem tudtál?
2012. szept. 14. 07:17
 4/34 anonim ***** válasza:
81%
Ha neki egy kapcsolatban a papír számít, vegyél neki egy csomag jó minőségű toalettpapírt.
2012. szept. 14. 07:18
 5/34 A kérdező kommentje:
Akkor tette a kijelentést amikor az elvált barátnője mondta, hogy a leendő partner választásnál figyelembe veszi, hogy van-e diplomája. Ekkor, csak úgy spontán bevágta, hogy "neked hiányos az alapműveltséged". Neten találtam egy inteligencia tesztet amit külön kitöltöttünk, nekem 125 pontom lett, neki 103.
2012. szept. 14. 07:29
 6/34 anonim ***** válasza:
54%

Az intelligencia nem egyenlő a műveltséggel, a netes IQ-tesztek pedig nagyjából semmit sem érnek. Ha valóban 125 pont volna az IQ-értéked a MAWI-teszten is (ez az egyetlen, hivalalos, amit orvoslialg is figyelmebe vesznek), akkor nem álltál volna meg az érettséginél.

Az már egy erős jelzés, hogy miért mentél hozzá magasabb végzettségű emberhez? Miért becsülöd le intellektuálisan saját magadat?

Két lehetőséged van?: vagy elkezded megszerezni az alapműveltségedet (pl. szorgalmasan olvasol, vagy beíratkozol esti főiskolára), vagy elválsz ettől a bunkótól, aki intellektuálisan fölényeskedik.

A valóban okos ember soha nem aláz meg másokat azért, mert azok butábbak nála vagy buták. Lehet, hogy nem tud velük szót érteni, lehet, hogy unja őket vagy elkerüli, de nem alázza meg!

2012. szept. 14. 07:50
 7/34 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem elég nagy bunkóság ilyet mondani ok nélkül,akkor is,ha így van.Én megkérdezném tőle,hogy letegyem e a diplomát a kedvéért,hogy ne legyek ennyire "tudatlan tuskó"?
2012. szept. 14. 08:15
 8/34 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem az erettségi lehet pont az, ami megadja az embernek az alapműveltséget, kb. igazolást ad róla. De ettől függetlenül én nem szoktam kevésbé tájékozottnak beállítani azokat az embereket sem, akiknek nincsen érettségije, mert szerintem nem egy papir dönti el, hogy mennyire, intelligens, tájékozott stb valaki. Egy szakmunkás vagy nyolc osztállyal rendelkező valaki is lehet intelligens, mert ki tudja mi miatt nem tudott továbbtanulni, attól viszont még olvashat művelődhet, amikor ideje van, járhat nyitott szemmel a világban, ha fogékony a tudásra, akkor rá is ragadhat annyi, mint akár egy diplomás emberre. Más kérdés , hogy sok esetben én azon is meglepődöm, hogy diplomások nem tudnak egyes dolgokat, amik számomra nagyon alapvetőnek tűnnek... És akkor itt jön az a kérdés, hogy mi az ami alapvető egyáltalán??! Mert ami nekem alapvető az lehet, hogy másnak nem az, de ami meg másnak alapvető az lehet meg nekem nem lesz az...Szerintem pont ezért mindenkinek van tudásbeli hiányossága valamilyen téren. Általában aki egyetemet főiskolát végez az is egy-egy dologhoz ért jobban, mivel azokat a tárgyakat tanítják a képzésen, de egy teljesen más területhez való színű nem, vagy csak alig tudna hozzászólni. Ha nekem ilyet mondana a párom, hogy nem vagyok elég művelt, valószínű elgondolkodnék mi a fenének mondja ezt, keresném magamban a hibát... Viszont sértőnek is találnám, mert mint mondom: garantált, hogy valamiben te vagy a jobb valamiben meg a párod, így nem lenne joga ilyet mondani! Arra is gondolnék, hogy lehet ő fölényhelyzetben érzi magát, mert diplomája van, és azt hiszi attól automatikusan jobb lesz. Pedig nem lesz jobb, még okosabb se...
2012. szept. 14. 08:18
 9/34 A kérdező kommentje:
9-es hozzászóló hova tünt el?
2012. szept. 14. 08:43
 10/34 anonim ***** válasza:
68%

Attól lenne valaki művelt, hogy pár hónapra bemagolja azt, amit a többi pár százezer?Blődli!...

Közben lehet, hogy nincs semmi egyéni gondolata és az élet általános dolgaihoz sík hülye.Lényeg, hogy papírja van?

2012. szept. 14. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!