Szerinteted sértő, ha a párod azt mondja rád, hogy
hiányos az alapműveltséged?
21/34 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
20-as, a Pitagorasz-tétel már általános iskolában is tananyag. Vagy mondok jobbat, tudod mi az a predikatív szerkezet? Általános iskola második osztály ('95-ben voltam másodikos), még emlékszem rá, hogy anyám hogy kiakadt, hogy miért tanítanak ilyeneket. Ez is az általános műveltség része?
2012. szept. 17. 09:53
Azért ez igazán megalázó és nem szép a párodtól. Egy igazán okos ember nem mond ilyet. Valaki írta is, hogy nem alázzuk meg a másikat. Én egyetemet végeztem, de eszembe sem jut éreztetni mással ezt, akinek esetleg nincs ilyen végzettsége. Az intelligencia pedig valóban nincs összefüggésben a diplomával. Egy szakmunkást végzett ember is lehet nagyon intelligens és tájékozott, míg egy diplomás sajnos lehet buta. Szomorú a párod gondolkodása.
2012. szept. 17. 09:57
24/34 A kérdező kommentje:
Sok értelmes válasz kapcsán megállapítottam, hogy nem igazán lehet meghatározni, hogy ki rendelkezik alapműveltséggel. Ezen el lehetne vitázni hosszú ideig, de nem jutnánk a végére. Ahány ember annyi féleképpen látja a dolgot. Mindenki ahoz ragaszkodik amihet ért, tud, szerinte az az alapműveltség.
Nem olvastam az összes korábbi választ.
Igen, amennyiben ilyet mód szerintem az sértő, ugyanis felcimkéz téged olyannak, amilyennek ő lát téged.
2012. szept. 17. 10:50
Nagyon sok nőt, közöttük engem is zavart az ha a páromnak nem volt diplomája mint nekem. Pl: elmentünk külföldre és nem beszélte a nyelvet, nekem kellett intézni mindent. A nyelvismeret régebben egyenes arányban állt a jó diplomáva. Ma már persze sok érettségizett is jól tud idegen nyelveket. De én pl kevésbé éreztem nőnek magam egy olyan pasi mellett akire nem tudtam ilyen szempontból támaszkodni. Ennek ellenére azt mondom hogy valakinek ez fontos, mint nekem akkor ne válasszon mást és ne dörgölje senki orra alá hogy nincs diplomája, attól még lehet értékes ember ős is, sokszor műveltebb is. Ne értsd félre, de valószínűleg a párodat zavarja a helyzet, csak eddig nem mondta ki és az orrod alá dörgölte ilyenképp. Valószínűleg nem az alapműveltségeddel van a baj, hanem azzal a tipikus női gondolkodással hogy a férfi legyen a dominánsabb (ha ki mondjuk ha nem azt szeretjük) és fel lehessen rá nézni ilyen téren is.
2012. szept. 17. 11:09
Ha 50 évesen felmerül benned ez a kérdés, akkor igen, sértő.
2012. szept. 17. 11:11
Hát ez elég szubjektív valóban, de embertől függ. Ha nekem mondaná, akkor nem hiszem, hogy megsértődnék, vagy sértőnek találnám, mert igaza lenne. Bizonyos dolgokban művelt vagyok, pl irodalom, művészet, viszont pl történelemből vagy földrajzból nem vagyok egy 16 éves szintjén sem szerintem. Szóval nem sértődnék meg, hanem ha ilyen témában jönne ez elő, akkor mosolyognék rajta, hogy hát ja, ez van. Ami nem érdekel, az nem marad meg bennem, még az alapok sem...
2012. szept. 17. 11:32
Én is sértőnek érezném. Nekem azt mondta a volt barátom miután szakítottunk, hogy szerinte én butának éreztem magam mellette, mert neki van diplomája, nekem pedig csak érettségim. Nem tudom honnan jött ez neki, mert bennem sosem volt rossz érzés emiatt. Én is mentem fősulira érettségi után, de pár hét után otthagytam, mert inkább pénzt akartam keresni és tudom, hogy még így is bármikor elkezdhetem, ha lesz kedvem hozzá. Voltam a diplomaosztóján is, együtt örültünk a sikerének...
Így utólag visszagondolva nem én éreztem magam butábbank tőle, hanem ő érzte magát felsőbbrendűnek a diplomája miatt. Szerintem nálatok is valami ilyesmi lehet a házzérben
2012. szept. 17. 13:07
Azért sértő, mert ha alpvetően műveletlennek tart téged, akkor mi a fenének van veled... ráadásul elég régóta. Ha én megismerkedek egy pasival, pár hét- 1-2 hónap alatt simán kiderül hogy hiányos a műveltsége, mégpedig nagyon, és általában ha így van, akkor a beszédén is érezni, hogy műveletlen, valamint a dolgokhoz való hozzáállása sem megfelelő. (ezeket nagyjából a családi háttér adja, nem is az iskola) Szóval, ha egy ilyen férfi mellett maradok, akkor utólag igencsak bunkó dolog ezt az orra alá dörgölni, mert ha nem tetszik, akkor miért nem kerestem magamnak mást... Nem igaz? Ez pont olyan mintha egy pasi a nőjének azt mondja, hogy elég csúnya vagy.
2012. szept. 17. 13:21
Kapcsolódó kérdések: