Sok diplomás szülő miért nem nézi jó szemmel ha a gyerekük nem diplomással jön össze?
Figyelt kérdés
Nekem nincs diplomám igaz de cserében 3 olyan szakmám van amivel bármikor eltudok helyezkedni,beszélek idegen nyelvet is,jó rálátásom van a világra és elég sok mindenhez értek és elég sok mindent meg csinálok.Jól is keresek a szakmámmal amivel itthon vagy külföldön bármikor eltudok helyezkedni!Volt egy nagy szerelmem még 6 évvel ezelött,de a lány egyetemre járt,jó megvoltunk és jól működött köztünk a dolog,de a szülei bemocskoltak engem elötte és ott tettek keresztbe nekünk ahol csak tudtak.Tudom hogy azért mert diplomás pasit akartak neki,meg is kapta a diplomás pasit.De 1 évvel ezelött találkoztunk és elmondta hogy soha senkivel nem volt ilyen jó,és ezt minden téren érti.Azt mondta már nagyon bánja hogy akkor nem engem választott és hogy ennyire senkit nem szeretett.Most ehelyett van egy diplomás pasija akivel nem érzi jól magát,mert szíve mélyén tudja hogy én voltam neki az igazi.A lényeg nem is a mi sztorink ezt csak mellékesként írtam le ide,mert sokszor hallottam már magamon kívűl még ilyen sztorikat hogy szülő ellenezte a kapcsolatot vagy minden meg is tett azért hogy vége legyen a kapcsolatnak.2012. szept. 13. 11:26
21/24 anonim válasza:
a szülők azt szeretnék, hogy ugyanolyan jó legyen a gyerekük, mint ők maguk.
Az már más, hogy a gyerekük akkor is lehet jó, ha nem lesz ugyanolyan, mint a szüleik.
Sok szülő ezt nem hiszi el.
22/24 anonim válasza:
Mert skatulyáznak. Ilyenek az emberek. Ha Ők elérnek valamit akkor az aki kevesebbel rendelkezik alacsonyabb szinten áll. Ez a társadalmi lépcsőződés alapja. Kevesen tudják levetkőzni ezt és még kevesebben a gyerekük kapcsán, mivel, Te az Ő szemükben rangon aluli vagy, ezért nem nézik jó szemmel, hogy a lányuk olyannal van aki nem az Ő súlycsoportjuk a megszerzett cédulák tekintetében. Ilyenkor jön az, hogy nekem 3 dilomám van, neked meg csak egy??? Pfúj. Önnön kasztjukon belül is fikázódnak. Viszont a csajjal kapcsolatban nem értelek. Az meg sem fordult benned, hogy ha akkora volt a szerelem akkor mit számított a szülő szava??? Most meg siránkozik. 6 év alatt nem találtál nála jobbat, aki nem hagyja hogy befolyásolják veled kapcsolatban, hanem úgy szeret ahogy vagy???
23/24 anonim válasza:
Én meg azt nem nézem jó szemmel, hogy a férjem szüleinek nincs diplomája. Bocsi, de van különbség. Nem tudják a férjemet támogatni, nem értenek minket, annyira más világban élnek. Ez nem értelmi különbség, csak sajnos sok mindenre nincs igényük. A családomban a diplomások követik a változásokat, tanulnak (70 felett is). Soha nem tudtam volna egy nem diplomáshoz férjez menni, és az ismeretségi körben is mindenki így gondolkodik.
Amúgy anyós és após ki nem állhatnak engem, mert én értem a fiúkat, ők meg sohasem fogják.
24/24 anonim válasza:
Van olyan elképzelés, hogy kaszt rendszerben gondolkodnak és ők még a 16 éves kamaszt is bírokolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!