Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok diplomás szülő miért nem...

Sok diplomás szülő miért nem nézi jó szemmel ha a gyerekük nem diplomással jön össze?

Figyelt kérdés
Nekem nincs diplomám igaz de cserében 3 olyan szakmám van amivel bármikor eltudok helyezkedni,beszélek idegen nyelvet is,jó rálátásom van a világra és elég sok mindenhez értek és elég sok mindent meg csinálok.Jól is keresek a szakmámmal amivel itthon vagy külföldön bármikor eltudok helyezkedni!Volt egy nagy szerelmem még 6 évvel ezelött,de a lány egyetemre járt,jó megvoltunk és jól működött köztünk a dolog,de a szülei bemocskoltak engem elötte és ott tettek keresztbe nekünk ahol csak tudtak.Tudom hogy azért mert diplomás pasit akartak neki,meg is kapta a diplomás pasit.De 1 évvel ezelött találkoztunk és elmondta hogy soha senkivel nem volt ilyen jó,és ezt minden téren érti.Azt mondta már nagyon bánja hogy akkor nem engem választott és hogy ennyire senkit nem szeretett.Most ehelyett van egy diplomás pasija akivel nem érzi jól magát,mert szíve mélyén tudja hogy én voltam neki az igazi.A lényeg nem is a mi sztorink ezt csak mellékesként írtam le ide,mert sokszor hallottam már magamon kívűl még ilyen sztorikat hogy szülő ellenezte a kapcsolatot vagy minden meg is tett azért hogy vége legyen a kapcsolatnak.
2012. szept. 13. 11:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim diplomások és ugyan sosem áskáltak egy kapcsolatomban sem, ők sem tagadták, hogy tanult embert szeretnének mellém. Nem azért, mert elitnek, vagy különbnek érzik magukat bárkinél, csak a legjobbat szeretnék nekem és azt, hogyha már én annyit tanulok/tanultam azért, hogy az életben elérjek valamit, akkor ne a párom miatt ne tudjam megvalósítani az álmaimat. Nem jelenti ez egyértelműen azt, hogy diplomás legyen, csak legyen az illető talpraesett, értelmes, dolgos ember.

Hozzátenném a jelenlegi párom egyelőre csak gondolkodik, hogy szakma után elvégez egy egyetemet is, a szüleim még is imádják! Mindketten mérnökök, én is annak készülök (nő létemre), páromnak köze nem lesz ehhez a szakmához mégsincs egy rossz szavuk sem, mert tudják hogy boldogok vagyunk együtt!

2012. szept. 13. 12:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
a szüleim diplomásak (több diploma ráadásul) én nem, nem is erőltették soha. Ebből kiindulva nem néznék rossz szemmel ha a párom sem lenne diplomás
2012. szept. 13. 12:59
 13/24 A kérdező kommentje:

ma 12:42

Hát igen ez az...tanult embert.Ki tanult ember?Az akinek 2 diplomája van?Itt vannak az emberek hatalmas nagy képzavarban...

Ha valakinek diplomája van az nem azt jeletni hogy tanult ember,igen tanult egy szakmát évekig,de lehet hogy egy szeget nem tud beverni és foggalma sincs arról hogy mi hogyan zajlik a világban.A tanult ember az aki mindenhez hozzá tud szólni,és diploma nélkül a sz@rbol is képes várat építeni és rá lát a világ kis és nagy dolgaira és ez nem diploma függő!Én nekem nincs diplomám,de én minden emberrel megtalálom a hangsúlyt,van orvos ismerősöm,ügyvéd és még sorolhatnám,de látják rajtam azt hogy a diploma az semmit nem jelent mert olyan dolgokat tudnam meg tőlem amiről elött halvány lilla fingjuk nem volt.

2012. szept. 13. 13:00
 14/24 A kérdező kommentje:

olyan dolgokat tudnam meg tőlem amiről elött halvány lilla fingjuk nem volt.

Természetes nem a szeg beverésre gondoltam..

2012. szept. 13. 13:02
 15/24 anonim ***** válasza:
81%

Hol érdekel téged, hogy a szülei mit gondolnak?

Nem velük akarsz élni, nem velük akarsz együtt lenni, ne legyetek már ennyire gyerekek...

2012. szept. 13. 14:26
 16/24 anonim ***** válasza:
78%

12:42 vagyok.

Akkor légy oly kedves tovább olvasni az előző hozzászólásomat és értelmezni, mert le is írtam, hogy "ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy diplomásnak kell lennie" vagy valami hasonló... Ahogy azt is leírtam, hogy a páromnak kilátásban sincs a diplomája még is elfogadják páromnak és nem áskálódnak ellene!

2012. szept. 13. 15:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A legviccesebb, hogy nem csak a diplomás szülők ilyenek. Anyukám szakközepet végzett, semmilyen nyelven nem beszél, mégis egész nap csak szidja azt, akinek nincs diplomája, én nem jöhetek össze olyannal, aki "csak" egy szakmunkás, meg engem is állandóan nyomatnak, hogy akkor melyik egyetemre is fogok menni stb. Most főleg, mert idén 3 ponttal lecsúsztam az orvosiról és mindennap azt hallgatom, hogy jövőre már csak kéne valami jobb felsőoktatási intézménybe járni. Mondom köszi.
2012. szept. 13. 16:45
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

1. vagyok.

17.! sajnálom, sajnos ez ilyen.

Nekem anyám szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezik, de messze lenéz mindenkit, ez a legszánalmasabb az egészben.

Fel a fejjel, egyszer csak el kerülsz otthonról és akkor nem kell ezt hallgatni!

2012. szept. 13. 18:08
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is sajnálom. Egy ilyen rongyrázós rokonom van, a lánya leérettségizett és minden áron diplomás férjet akart a gyerekének a lány viszont hozzáment egy szakmunkáshoz. Már eltelt pár év és a szülők is megenyhültek azóta. Mondjuk nagyon meredek ez a nő, sose értettem.

Ott a másik példa is, az orvosomnak kőműves a férje és nagyon régóta együtt vannak. Szóval semmit nem ér a diploma szerelmi téren. Röhejes hogy sokan mekkora jelentőséget tulajdonítanak neki.

2012. szept. 13. 18:41
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimnek soha nem volt semmilyen szavuk a választottam végzettsége felől.

Viszont volt pár fordított helyzetem. Én diplomás vagyok és egyik exem állandóan azzal jött, hogy "mert ő nem engedhette meg magának". Én hiába mondtam, ez nem érdekel, előbb-utóbb már teli volt a hócipőm, hogy mindenre az a kifogása, mert ő milyen családi háttérrel indult. Azért nincs diplomája, azért nincs munkája, azért nincs szakmája, azért él máról holnapra, mert ő mennyire hátrányos helyzetű...

És azóta is többször előfordult, hogy amint megtudták a végzettségem (jogász) egyből előítéletekkel álltal hozzám, mert biztosan lenézem a nem diplomásakat. Pedig ez nem így van! Nem minden diplomás nézi le a nem diplomásakat! Pontosan tudom, hogy azért van diplomám, mert volt türelmem/kedvem/pénzem/időm/lehetőségem végigülni X évet egy egyetemen és nem azért, mert okosabb/tanultabb/műveltebb stb lennék.

A férjemnek nincs diplomája, de ez soha nem is volt gond. Még egyszer nem került szóba a téma.

(Lehet lepontozni, mert igen, diplomás vagyok....)

2012. szept. 18. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!