Miért várnak el mindent a férfiak a nőktől?
én egyetlen egy dolgot várok el a lánytól : szeressen
és nem kell körbeugrálnia:)
Azért ez sok esetben nem ilyen egyszerűen fekete-fehér ám. Volt egy hasonló kérdés is a napokban, amiben a kérdező ezt látja maga körül, hogy így szokás, ezt várják el a nőktől. De vannak esetek (nem azt mondom, hogy mind), amikor nem teljesen úgy néz ki a dolog, ahogy a külső szemlélő látja. Nem vitatom, vannak férfiak akik úgy gondolják, hogy minden a nő dolga, de hát akinek ez nem kell, az ne kezdjen ilyen emberrel. Most ez kb. olyan, mint hogy én nem szeretem az alkoholista férjeket, pedig annyi van belőlük, jajj mi lesz velem. Hát majd nem alkoholistához megyek hozzá és pont.
Szóval a lényeg, hogy én is megkaptam, már, hogy minek hagyom kihasználni magam, mert én csinálok gyakorlatilag minden házimunkát. Valójában egyáltalán nem érzem úgy, hogy kihasznál a párom, nem is elvárás, hogy mindezeket megcsináljam, azért teszem, mert nekem így jó. Én legkésőbb 4 körül haza szoktam érni hét közben, a párom fél 7 körül, de van hogy később, attól függ mennyit kell még maradniuk. Na már most én aztán nem fogok bokáig gázolni a koszban csak azért, hogy esélyegyenlőség legyen és ugyan ő is csináljon már valamit. Este nekem sincs már semmi kedvem nekiállni takarítani vagy főzni. Ezen kívül a napi takarítás megvan úgy 20-30 perc alatt, nem szeretem húzni halasztani a dolgokat, ha nekiállok gyorsabban megvan és akkor még van időm mondjuk olvasni vagy tanulni is, mielőtt haza ér ő is. Vagy mondjuk a főzés. Nyilván nem hét közben fogok neki egy 4 fogásos vacsorának és nem vagyok saját magam ellensége, hogy akkor álljak neki kipróbálni egy 4-5 órás receptet. Szóval azért vannak olyan kaják, amiken nagyon nem kell agyalogni és nem kell velük pepecselni. Viszont ha nem csinálok semmit, akkor sincs parasztgyalázat, mert nem elvárás, hogy ezeket megcsináljam.
Hétvégén persze kívánságműsor van ebéd terén, de akkor én főzök, addig a párom takarít. Vagy ő vásárol be amíg én összekapom kicsit a lakást. Szóval ha itthon van, akkor természetesen nem működik, hogy ő döglik a TV előtt amíg én főzzek-mossak-takarítsak. De hét közben nem kell semmit csinálnia. Így másoknak sokszor úgy tűnik, hogy én vagyok a háztartási robot, pedig közel sincs a valósághoz. Csak a saját "lelki békémet" is zavarná, ha csak azért nem csinálnék semmit, mert ő sem. Ez olyan óvodás hozzáállás. Már csak saját magam miatt sem szeretnék koszos lakásban ücsörögni és minden este szendvicset enni. Engem zavarna, van is időm rá, miért ne csinálnám meg?
Ezt én is felháborítónak tartom. És most hogy ezt kiveséztük a következő 4 oldalon beszéljünk a világbékéröl. Pro kontra érvek, ki ellene, ki mellette?
Én mellette vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!