Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak mindenhol hisztisek, mindent túlreagálnak, folyton aggódnak és morognak? Nem gondolnak arra, hogy ez a viselkedés kicsit sem férfias?
Lehet, hogy rossz partnereket fogtam ki, de sosem éreztem, hogy na én most nő lehetek, hanem mindig nekem kell az erősnek lennem, mert a pasik nagy része nyápic, nyafog, hisztizik... :(
A másik pedig a kioktató hangnem...
2 év után kezdődnek a gondok?
Nem akarom kioktatni. Én szoktam tőle megkapni, mert 5 évvel idősebb, ls szeret lehurrogni...
Nő szeretnék lenni mellette, csupán ennyi. :) Egy hisztiző férfi cseppet sem kelt magabiztos benyomást. Szeretem a határozottságot, magam is az vagyok, de nem irányító módon.
Köszönöm a választ.
Megszületik a fiú baba. Három évig anyával van, aki nő és nőies viselkedésmintákat ad át.
Apa közben gürizik, a férfias minták átadására se ideje, se ereje de az is lehet, hogy ő se tudja mik azok, mert már ő is úgy nőtt fel, mint a fia...
Aztán jön az ovi. Óvónők és dadusok között van, akik szintén nők, férfiminta eltanulására semmilyen módja sincs a törpének. Az óvónők ráadásul jobban díjazzák a "jó" csendesebb, nőiesebb viselkedésformákat, mint a "rossz" kissé - pozitív értelemben - agreszívabb, keményebb férfiasabbakat.
"Apa közben gürizik, a férfias minták átadására se ideje, se ereje."
Ha időközben elválnak, ahogyan a házasságok kicsivel több mint felében történik, akkor már jelen sincs...
Jön az általános iskola, ahol a tanári kar 95%-a - sok helyen a 100%-a - nő. A fiú megint csak női főnökség alá kerül, ahol az elvárás és a pozitív tanári vélemény kialakításának a módja, ha nőies megoldási stratégiákat alkalmaz.
Mire középiskolás lesz, addigra már kialakult az alap jelleme, bár még ott is a főnökei - hiszen a tanárok azok ott - 75-80%-ban nők, nőies elvárásokkal.
18 év női vezetés és nevelés és nők által elvárt női viselkedésminták követése és bevésése után - hiszen csak ezeket tanulhatta el, illetve ezek vezettek pozitív eredményre az elbírálásakor - mitől kéne határozott, erős, stb. férfiaknak lenniük?
Egész életükben nők tanították és vezették őket, és akarva-akaratlan neveltek belőlük nőies férfiakat. A fiúk pedig megtanultak női fejjel gondolkodni, nőknek engedelmeskedni, a határozottság helyett csendes vagy épp hisztis, de nőies, "hátulról mellbe" módszereket alkalmazni.
Aztán meg épp a nők vetik huszon-harminc éves korukban a szemükre, hogy nem elég férfiasak. Ironikus.
Szóval innen szalajtják őket. Sajnos.
Na igen, meg sok nő és férfi totálisan keveri a fogalmakat.
Ha pl egy férfi jogosan dühös, vagy jogosan nem tetszik neki valami, persze a legkönnyebb annyit mondani, hogy hisztis... Vagy pl ha nem akar keményen odaszólni, akkor finomabb hangon szól, akkor meg "nyafog".
A kioktató hangnem is egy olyan dolog, hogy bárkire rá lehet fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!