Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám legyőzni az...

Hogy tudnám legyőzni az önzőségem és a gyerekem érdekét nézni? Anyukák, ti meg tudnátok tenni?

Figyelt kérdés

A volt férjem januártól Amerikában fog dolgozni határozatlan ideig, szeretné elvinni a 7 éves fiunkat.

Tudom, hogy engednem kéne, de csak a kifogásokat keresem.

Hogy győzzem meg magam? Hogy engedjem el?

2012. szept. 10. 20:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

18: az apjáról van szó, teljes mértékben megbízok benne. Miért hagyná este magára? Miért nem tudja délután iskola után hazavinni? Neki rugalmas munkaideje van, nekem meg magyar munkahelyem, magyar főnököm - szerinted ki tud könnyebben elmenni mondjuk táppénzre?

Amerikába nem lehet csak úgy kimenni, vízum kell, ha nem találok munkát küldenek haza.

2012. szept. 11. 08:55
 22/28 A kérdező kommentje:
Ja, és nem törtöltettem senkinek a válaszát!
2012. szept. 11. 08:55
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

én önző lennék, nem engedném.

egy gyereknek az anyja mellett a helye.

2012. szept. 11. 12:14
 24/28 anonim ***** válasza:
10%

A 18. vagyok még egyszer:

"az apjáról van szó, teljes mértékben megbízok benne."

Ez OK, ezt nem is vitattam.

"Miért hagyná este magára? Miért nem tudja délután iskola után hazavinni? Neki rugalmas munkaideje van,2

Eddig nem derült ki, hogy hogyan dolgozik, ezért gondoltam, hogy vagy nappal dolgozik, és akkor nem tud a gyerekért elmenni az iskolába, vagy nappal otthon van és éjjel dolgozik - ekkor meg éjjel lenne egyesül.

A rugalmas munkaidö viszont a legtöbb helyen - föként nyugatabbra - CSAK annyit jelent, hogy mehet késöbb, vagy jöhet elöbb, de ettöl függetlenül napi 8-10 órát benn kell lennie a munkahelyén - tehát a gyereknek valamikor csak egyedül kell lennie közben.

Ha netán önálló munkavállaló és otthonról dolgozik, az már téma, akkor el tudja látni a gyerek felügyeletét.

"nekem meg magyar munkahelyem, magyar főnököm - szerinted ki tud könnyebben elmenni mondjuk táppénzre?"

Ha kimennél, akkor már nem lenne többé magyar munkahelyed meg fönököd. Viszont nyugaton olyan nincs, hogy a gyerek miatt elmehet valaki táppénzre 6 éves kora után.

Tehát ezt is CSAK akkor tudja a férjed megoldani, ha otthon dolgozik vagy pedig tud valakit fogadni, aki a gyerekel van akkor, amikor otthon van vagy beteg.

Ha ezek biztositva vannak, akkor nem annyira rossz a dolog, de ekkora gyereknek azért még igen nagy szüksége van az anyjára is. (Négy gyereket neveltem fel és még 15-16 évesen is hozzám jöttek, ha problémájuk volt, pedig az apjukkal is jó a kapcsolatuk - csak éppe anyu az, aki jobban bele tud érezni a helyzetükbe.)

2012. szept. 11. 13:09
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

"egy gyereknek az anyja mellett a helye": Igen, ha 2 hónapos, de nem akkor ha 7 éves.

Ha el tudod engedni nagyon erős vagy, szerintem nagy előnye száramzik később ebből. Kössd ki hogy egész nyáron itthon kell lennie, plusz tavaszi, őszi téli szünetben, Így már nem is tűnik olyan rossznak. Ha nem tetszik neki a kinti élet, bármikor hazajöhet, nem veszíthettek semmit.

2012. szept. 11. 14:33
 26/28 anonim ***** válasza:
6%
Te jó ég, ki az az elmeroggyant, aki szerint egy hétéves gyereknek már nincs szüksége az anyjára???? Jézusom!
2012. szept. 11. 20:53
 27/28 anonim ***** válasza:
81%
Az hogy szüksége van az anyjára nem egyenlő azzal hogy az anyja mellett a helye. Persze hogy szüksége van rá, és ha ügyesen megoldják simán lehet hogy egy évben 4 hónapot is itthon van az anyjával. Sőt az is lehet hogy fél év múlva sírva hazajön hogy ez sz.r. Mindenképp tapasztaltabb lesz, és nem egyedül lesz kint hanem az apjával, akire ebben a korban ugyanúgy szüksége van.
2012. szept. 11. 22:06
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
Én biztosan nem engedném ki, de nálam ez nem is lenne vita tárgya. Ráér még a nagy lehetőséggel, hétévesen még nem fogják felvenni multihoz félmillás fizetéssel... ezek az előnyök ugyanúgy meglesznek pár év múlva. de hétévesen mellettem lenne a helye a gyerekemnek, akár fiú akár lány. De ez a privát véleményem, szerintem sokat ártasz a gyereknek érzelmileg.
2012. szept. 12. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!