Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3,5hónapos terhes vagyok és...

3,5hónapos terhes vagyok és szétmentünk a párommal egy ideje. A babám az én nevemen lesz és sehol nincsen feltüntetve hogy ki az apa, akkor nem tud tenni semmit ugye hogy esetleg később láthassa?

Figyelt kérdés
Föleg ha eddig nem is akarta a gyereket, majd csak ezután kezdi el érdekelni esetleg.
2009. júl. 29. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%
Ha ő nem akart gyereket,te miért akartad?Egyedül akarod felnevelni ?Elég felelőtlen vagy a gyerekeddel szemben.
2009. júl. 29. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Odáig igaz, ha nincs apasági nyilatkozat és nem élsz házasságban akkor a baba a Te vezetéknevedet kapja. Minden ilyen gyerek rendezetlen családi jogállásúnak számít és az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A dolgot úgy kell fel fogni, hogy a gyerek nem tehet semmiről és nem eszköze az apán való esetleges bosszúállásnak. Hosszútávon kell a gyerek érdekeit kell nézni, neki joga van az apjához is. Persze az is igaz, hogy hiába állapítják meg az apaságot arra nem lehet kényszeríteni, hogy törődjön a gyerekével, de neked sincs igazán jogod őt abban megakadályozni, hogy törődjön a gyerekével.
2009. júl. 29. 20:09
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

Tulajdonképpen idegen, és csak neked vannak jogaid.

De perelhet, apasági vizsgálatot kérhet és jogokat magának, ha később úgy dönt.

2009. júl. 29. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Mielőtt válaszolnék,először megszeretném kérdezni,hogy mióta voltatok együtt és milyen (házastársak,élettársak)kapcsolatban,és hogy miért lépett le?
2009. júl. 29. 20:12
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Ugyanazt akartam írni, mint a második hozzászóló... szerintem ha később eszébe jut, hogy ő mégis akarja a gyereket, kérhet láthatást a bíróságon utólag is. Végülis biológiailag ő az apa és ha más nem lép a helyébe? Szegény babát nehéz helyzetbe hoztad...
2009. júl. 29. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Az elsonek uzenem, h nem az a felelotlen aki meg akarja tartani a gyereket, hanem az aki lelepett, es nem vallal felelosseget azert a paranyi eletert. Sok kitartast es boldogsagot az anyukanak! Ha nem ad es fogadsz el gyerektartast tole, akkor nincs joga a gyerekehez.Ha viszont fizet ahogy kell, akkor ha nincs ez ellen birosagi hatarozat, meg kell engedned, h tartsak a kapcsolatot. Egyebkent is jobb egy gyereknek, ha ismeri, es tudja ki az apja...csak uresseget, bizonytalansagot hagy benne, es meg jobban felebreszti majd a kivancsisagat kesobb. Mindket szulore szuksege van, meg ha nem is vagytok egyutt.
2009. júl. 29. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Én ugyan így jártam Tapasztalatból írom, ne hamarkodd el. Én sem akartam hogy a nevén legyen. Aztán mégis......Az érzések változnak, várj még egy kicsit gondold át végül is ő az apja. Beszélj vele, hogy ő mit szeretne. Aztán az hogy apaként viselkedik vagy sem nem a névtől függ.No meg ha nincs a nevén gyerektartást sem kaphatsz ha nem ismeri el. Ne dönts most, várj még!!
2009. júl. 29. 20:29
 8/12 A kérdező kommentje:
A babát terveztük, csak mikor tudatosult benne hogy apa lesz nem törödött semmivel nem járt haza meg nem csinált semmit amit kellett volna, elvárta hogy én tartsam, el szinte,meg nekem kellett gondoskodnom mindenröl meg hasonlok és összekaptunk és lelépett,amugy már több mint 6.5 éve voltunk együtt.
2009. júl. 29. 20:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A gyermek családi jogállását rendezni kell én úgy tudom. Ez azt jelenti, hogy az apát vagy úgymond "egy" apát meg kell nevezni.

Nekem így mesélte egy volt osztálytársam az osztálytalálkozón. Vele is hasonló történt, mint amit te leírtál.

2009. júl. 29. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek három éves koráig rendezni kell a családjogi helyzetét. Vagyis a gyámhatóság fel fog szólítani az apa megnevezésére. Ha az apa esetleg úgy dönt, hogy vállalja, akkor a jogait is gyakorolhatja, ha lemond róla, akkor nem.
2009. júl. 29. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!