Bevállalnátok így az esküvőt?
Azt mondod, nem érdekel a pénz.. Na, akkor pont ezért írd alá.
Teljesen normális dolog a házassági szerződés, sosem lehet tudni, mi lesz 20 év múlva.
Bár, már itt írták, hogy örökség, sosem lesz a tiéd, 100 év múlva sem.
1. Ennek eleve semmi jelentösége, mert MINDEN, ami a házasságkötés elött a völegényedé volt, az övé is marad örökre (a pénz is - illetve amit vesz belöle nagyobb dolgot, meg az ingatlanok is), akkor is ha 100 évig lesztek házasok.
2. A házassági szerzödés a mai társadalomban eleve nem jelent igazán bizalmatlanságot, csak egészséges elövigyázatosságot. Gondolj bele, hogy hány házasságot láttál már életedben, ami felbomlott, pedig egész biztos lehetsz abban, hogy MINDEKI úgy kezdte, hogy nem akar elválni.
3. Az, hogy egy válaskor ki mit igényel, soha nem lehet elöre megmondani, könnyen lehet, hogy te magadnak soha nem akarnál az ö vagyonából, de ha gyerekeitek vannak, és az ö megélhetésükröl van szó, akkor azért nagyon kevés anya van, aki nem kér a férj vagyonából a gyerekeknek.
4. Szerintem beszéld meg vele, hogy mi bajod ezzel a kéréssel, DE mindenképpen ird alá, amit akar és nyugodtan köss vele házasságot. Ez éppen azt mutatja nekem, hogy felelöségteljes ember, és ez az együttélésetek során csak elöny mindkettötöknek.
5. Ha végképp nem tudtok dülöre jutni, akkor a bírósági panasznapon kaptok tanácsot, mert - mint irtam - eleve soha nem lesz ezekböl közös vagyon, ez a jogszabály.
Én nem házasodnék így. Tudom milyen a világ, meg is értem valahol a vőlegényedet, de akkor sem. Lehet, hogy egy ilyen kijelentés után el is hidegülnék.
Meg amúgy is, én úgy tudom, hogy házasság előtt szerzett vagyon nem feleződik. Vagyis válás esetén se lenne közöd a házhoz, max. annak arányosságában illetne meg pénz, hogy mennyit költöttél te rá, a házasság alatt, nem?
A pénzről nincs tudomásom, de azt is örökölte, szintén házasság előtt, szóval ahhoz sincs közöd, nem?
Régi vágású vagyok, nálam első a bizalom, a másik szavában való hit, tehát túl mélyen sebezne meg egy ilyen dolog ahhoz, hogy utána boldogan házasodjak.
És mielőtt valaki azt gondolná, hogy pénzéhes vagyok, a vőlegényemnek csak hitelei vannak...
Én nem értem mi a bajod kérdező, te azt mondod nem érdekel a pénz, akkor mi tart vissza attól hogy aláírd?
Így pont egy pénzéhes szajhának tűnsz, nem írja az alá a szerződést, mert igényt tart a lehetőségre, hogy övé legyen egy válás után ami nem az övé.
Az én párom is megkérdezte tőlem, hogy alá írnék-e egy házassági szerződést? Mi még nem is vagyunk eljegyezve, de már szóba került sokminden. Az én párom saját erejéből érte el azt, amilye van. Kocsi, lakás. Senki nem támogatta, senki nem adott neki milliókat. Párom azt hitte, hogy én nem írnám alá ezt a papírt, és hogy hisztiznék. Mondtam neki, hogy nekem nem jelent problémát, aláírom. Meglepődött, azt hitte, hogy én ilyet soha nem írnék alá.
De egyébként fordított helyzetben én is így cselekednék.
Ha lenne lakásom, és kocsim, ha csak 5-6 millióról lenne szó, akkor is én is megkérném rá őt, hogy írja alá.
Nem lehet tudni mi lesz később, nagyon sok válás van Magyarországon.
Szerintem gondold át, hogy mit érzel.
Sajnos mi nők, nagyon megszívjuk hogy nőknek születtünk.
Kevesebbet keresünk mint a férfiak, ha gyereket szülünk utána nehéz visszatérni a munka világába, munka mellett ugyanúgy el kell látni a háztartást is. Mindemellett nőnek is kell maradni, saját magunkra is kell idő.
A férfiak pedig kihasználnak, egy ilyen szerződéssel pedig úgymond "megaláznak" , kellemetlen helyzetbe hoznak, de ez van! Vagy akkor nem kell férjhez menni. Mert a mai világban semmi nem biztos. A házasság mire garancia? Semmire. Ugyanúgy el lehet válni, hiába van gyerek, vagy közös hitel, már semmi nincs amit két embert örökre összetartson. Sajnos ez van :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!