Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én reagáltam túl? Vagy van...

Én reagáltam túl? Vagy van némi igazam?

Figyelt kérdés
Anyukámmal összevesztem. Kiöntött valamit a WC-be, pontosabban maradék levest. Ezután lehúzta a Wc-t, betette a mosatlant a mosogatóba, és kézmosás nélkül elkezdte pakolni a tiszta tányérokat a konyhaszekrénybe. Én allergiás vagyok ilyenekre, és szóltam érte, hogy előbb a WC lehúzóhoz ér, meg a kilincshez, utána meg úgy pakolja a tányérokat, hogy nem mosott kezet...hiába nem pisilt, meg ilyenek, akkor is hozzáért a gombhoz. Ezen felkapta a cukrot, és most én vagyok a rossz. Szégyenlem is magam, de én az ilyenekre allergiás vagyok :( Most lehet túlreagáltam?
2012. szept. 5. 17:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Próbáltam már kicsit lazábban venni, mert néha már engem is zavar, hogy másokat piszkálok a kézmosással, de nem igazán ment, hogy ne vegyem észre. Minden esetre inkább próbálom szó nélkül hagyni. Jobb a békesség. Meg amúgy sem vagyok az a nagyon megmondó típus, hogy ki mit tegyen, csak anyukámnak is jót akartam, hisz szeretem. Tudom, hogy valamennyi baktérium kell azért a szervezetnek, hogy meg tudja tanulni, hogy hogyan kell védekezni, nem is kötök bele mindenbe, de én magamnak azért betartom a kézmosásokat.

A mosogatószivacsot használat után mindig kimosom, utána kiszárítom, 2 naponta mikróba teszem. De általában egy héten 2 szivacs fogy el nálam. Szóval egy szivacs a második mikrózást nem éli meg, mert lecserélem. Mondjuk lehet nem kéne ilyen gyakran cserélni, elég lenne mikrózni, de ez nálam már csak megszokásból van így. A billentyűzetet is gyakran sterilizálom. De ezt Anyukám is ugyanígy csinálja, csak ez a kézmosás volt most Tőle is idegen.

Utolsó hozzászóló, ez nem semmi, hogy az anyukája kezét hypoval mosta, mondjuk az azért már szerintem is elég durva. Szegény anyukája. Az én Anyukám keze vitiligos (pigmenthiányos) lett 3 éve, és mit meg nem adnék, ha megóvhatnám a kezét, nem hogy még hypoba mártsam. Juj....

2012. szept. 5. 19:16
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem keress egy jó pszichológust. Totál kényszeres vagy.
2012. szept. 5. 22:11
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
Ez már kényszeres, ne is haragudj...
2012. szept. 5. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

végiggondoltad már ezt a bacilus dolgot?

Elmégy wc-re,lehuzod,mégy kezet mosni,megengeded a vizet a "bacis"kezeddel,megmosod a kezed majd elzárod a vizet,ugyanazt a fogantyut fogod meg tiszta kézzel amit előzőleg a bacis kezeddel nyitotad meg.

Okés az ember figyeljen az alap dolgokra de nekem amit te csinálsz már sok lenne.

2012. szept. 6. 07:47
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem baj, ez legyen a legnagyobb hibám az életben :) Nem akadályoz a mindennapi életemben, és nem is szekálok ezzel senkit. A kézmosás számomra olyan, mint a levegővétel, jön automatikusan, ennyi. Nem gondolnám, hogy azért mert szeretek kezet mosni, azért pszichológushoz kéne fordulnom. Az, hogy Anyukámnak szóltam ilyenért, az az első alkalom volt. Mint mondtam, nem szeretek veszekedni, és ha fel is tűnt már máskor is, hogy ilyen volt, akkor inkább nem szóltam semmit. Ergo miért zavarna bárkit is akkor, ha én kezet mosok. Tudom, hogy a csap is bacis, tisztában vagyok vele.

Ha állandóan itthon gumikesztyűben mászkálnék, és minden port letakarítanék, és minden vendég után törölgetném a széket meg állandóan tisztítószer lenne a kezemben, és mászkálnék fel-alá a lakásban bacik után kutatva meg stb, akkor elgondolkoznék, hogy orvosi segítség kell, de hála Isten ott nem tartok, és soha nem is fogok. Szerintem 10/8 ember ilyen, mint én, hogy ha szükségét érzi, megmossa a kezét, és nem csak akkor, ha WC-n volt, hanem ne adj Isten főzés előtt, vagy a lakásba megérkezéskor, stb. Ezért nem érzem magam betegnek, de köszönöm a válaszokat.

2012. szept. 6. 11:36
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
sztem nagyon fiatal lehetsz meg, ket szivacs egy hetem OMG es nehogy azt hidd, h 10bol 8ember ilyen...talan ketto...foleg ha majd lesz a pasid, na elmondom, hogy ok nem ilyenek egyaltalan, es sok konfliktusod lesz ha ezzel szekalod majd folyton, hogy pl mikor belep a lakasba meg akar simogatni, te meg azt mondod, h mosson kezet elobb, vedd kicsit lazabban az eletet sztem, a bakteriumok is itt elnek velunk a foldon az elet reszei, a borod tested stb tele van bacilussal, nem is latod, azt hiszed egy kezmosas leviszi oket? ha nem leszel lazabb kicsit, sulyosbosni fog a helyzet idovel es tenyleg kenyszerbeteg leszel
2012. szept. 6. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!