Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a férjemmel...

Hogy értessem meg a férjemmel hogy én kettesben szeretnék vele menni Párizsba, nem pedig vele és az édesanyjával?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nagyon jól kijövök az anyukájával, jobb anyóst nem is kívánhatnék. DE a férjem Németországban dolgozik, 4 hét után tud hazajönni csak egy hétre. Így is nagyon ritkán tudunk együtt lenni. Pláne hogy van egy két évesünk, így alig van időnk kettőnkre. Tegnap felmerül benne, hogy mivel a francia határtól nem messze dolgozik, mi volna ha kimennénk hozzá egyik alkalommal és elmennénk Párizsba. Nagyon megörültem neki, végig futott az agyamon, hogy arra a pár napra szüleim vigyáznának a gyermekünkre, és az elmaradt nászutat nem is lehetne jobban "pótolni". Erre alig hogy végig futott a gondolat a fejemen, máris mondta hogy és szeretné ha az anyukája is velünk jönne. Hallotta, hogy lefagytam és nem igazán tudtam mit reagálni. Mondta hogy azért, mert sokat köszönhetünk neki, és hogy ő egyedül, önerőből oda soha nem jutna ki. Én ezt maximálisan megértem, de pár évvel ezelőtt ugyanezzel az indokkal vittük magunkkal Horvátországba. Ilyen felállásba, hogy a gyerekkel, meg a férjem anyukájával, valahogy elment a kedvem az egész párizsi úttól. Arról nem is beszélve, hogy februárra várjuk a második babát, így ha megszületik ő is még kevesebb lesz az esélye hogy bárhova is elutazzunk kettesben. :( Mondtam neki azt is hogy menjen el nyugodtan az édesanyjával, és akkor eljut oda ő is meg az anyukája is. Ez a felállás azonban nem tetszett neki. Mit tegyek? Hogy mondjam el neki hogy én mit szeretnék?
2012. szept. 5. 08:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
51%

Igen, itt nem is az az igazi gond, hogy az anyós megy-e, vagy sem, hanem az, hogy a férjnek nem hiányzik a romantika kettesben a feleségével.

Engem ez szomorítana el.

2012. szept. 5. 09:42
 22/32 A kérdező kommentje:
Hát ezaz! Én is azt szeretném hogy a férjem belássa, hogy ha most ezt a lehetőséget nem használjuk ki, akkor csak nagyon sokára akad egy másik ilyen esély. Így is nagy pocakkal megyek majd, úgy sem olyan lesz mint egyébként. Remélem ha ma nyugodtan el tudom neki ezeket mondani, akkor leesik neki a lényeg! A múltkor mikor itthon volt, a háta mögött leszerveztem egy éjszakai fürdőzést. A gyerekre vigyáztak szüleim, így csak kettesben el tudtunk menni. Olyan nagyon örült neki, és olyan nagyon jó volt! Remélem most is ráébred erre.
2012. szept. 5. 09:46
 23/32 anonim ***** válasza:
58%

Ha ez segít bármit is, akkor mi itt szorítunk neked!

Mikor beszélsz vele legközelebb?

2012. szept. 5. 09:58
 24/32 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván lelkiismeretfurdalása van az anyukája miatt, hogy nem tud neki otthon segíteni, és ezért mond ilyen marhaságokat mint hogy menjen veletek Párizsba. Ezért felesleges magyarázni neki a romantikázást, mert a lelkiismeretfurdalása akkor is meglesz, nem tudod belőle kiírtani. Ezért inkábbaz anyjával beszélj, telefonon. Mondd el neki, hogy tudod hogy a fia elhívta, és örülnél is neki, de tudja hogy milyen keveset tudtok kettesben lenni, mit szólna ha most nem jönne, hanem máskor mennétek együtt Bécsbe.. Teljesen egyet fog érteni, és meg fogja mondani a fiának hogy milyen hülyeségeket akar. mert tudod ha a fia hívja, akkor nem biztos hogy érezni fogja, hogy kettesben akartok lenni. Sok házasságban ez már nem szempont. :) ami elég gáz, de hát ez van.
2012. szept. 5. 10:00
 25/32 anonim ***** válasza:
28%

Ha négy hét után lenne egy szabad hete a férjednek,akkor azt szerinted a gyereke nélkül töltené el? Lenne rá lehetősége,hogy lássa a családját és te megfosztanád ettől?

Ez szerintem ÖNZŐ dolog lenne.Képzeld magad a helyébe.

A másik: szülőként sok mindenről le kell mondanod.Ilyen például egy megkésett nászút.Meg amúgy is,miért jelentene problémát,ha az anyós is ott lenne? Gondolom nem egy szobában fog mindenki aludni...

A férjed így láthatja a családját és kettesben is lehettek kicsit.

2012. szept. 5. 12:04
 26/32 A kérdező kommentje:
Hát ha ez önzőségnek számít, akkor lehet hogy én önző vagyok. Így is nagyon sok mindenről mondok le szülőként. De úgy vélem hogy egy házasságért tenni kell. És nem csak a gyerekről, gyerekekről szól, hanem a férjről és feleségről is. És ha nincs időnk egymásra, ha nem tudunk együtt lenni, ha nem fordítunk kellő időt egymásra, akkor előbb utóbb azt megsínyli a házasság és én azt nem szeretném. Nem a teljes hétről lenne szó, hanem pár napról. Utána hazajövünk és lehet a gyermekével is.
2012. szept. 5. 12:25
 27/32 anonim ***** válasza:
14%
Akkor talán így meséld el neki a történetet.
2012. szept. 5. 12:32
 28/32 anonim ***** válasza:
68%

Aki azt mondja, hogy az anyós jelenléte nem lenne zavaró, mert úgy sincsenek együtt egész nap, az még soha nem utazott együtt olyannal, akivel nem akar. Ha az anyja nem a fiával akarna lenni, mégis ki a bánattal lenne az egész út alatt?

Egyedül majd a kedves mama nekivág Párizsnak és felfedezi egyedül, este meg majd beszámol, mi volt...

Eszembe nem jutna anyámat is vinni Párizsba, főleg nem egy ilyen szituációban. Szerveznék egy külön utat, ahol barátnőm is eleve úgy készülne, ha együtt mennénk valahova netán, de ha elsőnek mennék Párizsba, csak a barátnőmmel szeretnék menni, ne legyen ott más, már a tudat is b@szogatna végig.

2012. szept. 5. 12:40
 29/32 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem látnám csak 4-5 hetente a gyerekemet, akkor őt vinném el a párizsi Disney-be!

Azután feltenném a kérdést, hogy

na, ki akar még jönni??

2012. szept. 5. 12:41
 30/32 A kérdező kommentje:
Az elmúlt napokban beszélgettünk! Amikor rátértünk a Párizs témára és előhozakodtam azzal, hogy én kettesben szeretnék vele menni, magától mondta hogy erre már ő is rájött! :) :) 2napot leszünk, úgyhogy a gyerkőccel is tud lenni ha hazajövünk! :D Köszönöm a válaszokat!!
2012. szept. 8. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!