Mi áll annak a hátamögött, hogy egy (majdnem) 23 éves lányt nem engednek (! ) a szülei kettesben nyaralni?
No...a lakótársamról van szó, most lesz 23 éves, és a szülei kijelentették, hogy nem mehet a barátjával nyaralni kettesben. Most lesz a diplomaosztója és CSAK úgy jöhet a srác, ha a lány tesójáéknál alszik.
Én értem a féltést a szülők részéről, de mi a francot akarnak ezzel egy húszon felüli lánnyal???
Engem is féltettek 17-18-19 évesen, bevallom, haza kellett érjek mindig 10-11 re, meg nem aludtam a párommal (akivel egyébként még mindig együtt vagyunk) és sokszor ezt is túlzásnak tartottam. Az én szüleim úgy látom már eltudták fogadni, hiszen 22 évesen még jó hogy!
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egyébként többdiplomás szülők, hogy ilyen napellenzősek...ja persze, ők 21 évesen már házasok voltak :-O
"ja persze, ők 21 évesen már házasok voltak :-O"
Szerintem ebben a mondatban van a titok nyitja! Gondolom nem szeretnék, hogy a lányuk is hasonló butaságot csináljon! Nyílván Ők megbánták, hogy fiatalon elkötelezték egymást!
Ez a helyzet csak addig áll fenn, amíg a lakótársad a sarkára nem áll, és ki nem harcolja magának ezt a szabadságot otthon.
Valószínű, hogy eddig még nem találkozott egy olyan személlyel, akiért úgy érezte volna, hogy érdemes lenne a szüleivel összetűzésbe kerülni.
"Kiharcolja magának a szabadságot?"
Akkor mehet szabadon dolgozni, szabadon elmehet albérletbe, szabadon eltarthatja magát.
Nem mindig fair, de igaz a mondás: amig otthon lakik, és a szülő kenyerét eszi a gyerek, addig az van, amik őt akarnak.
Ha ez nem tetszik, akkor 18 év felett szabadon el lehet menni otthonról.
Milyen szabadságharcról beszélsz?
Csak elvi síkon. Leülni, megbeszélni velük, és lehetőleg közös nevezőre jutni a dologban.
De ahogy írtam, véleményem szerint a lakótárs még nem találkozott azzal a fiúval, akiért mindezt érdemesnek tartja felvállalni.
:D
Egyébként nálunk is az volt: "amíg az én kenyeremet eszed, addig az van, amit én mondok"
Nem normális egy majdnem 23 éves lányt ennyire korlátozni.
Ilyen erővel akkor ha feleség lesz akkor is megfogják mondani neki, hogy mit csinálhat és mit nem.
A lány pedig kiállhatna magáért, felnőtt nő, bár nem tudom milyenek a szülők.
Engem is féltenek, de megbíznak bennem, 21 évesen 1,5 hétre elutaztunk nyaralni tavaly a párommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!