Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi áll annak a hátamögött,...

Mi áll annak a hátamögött, hogy egy (majdnem) 23 éves lányt nem engednek (! ) a szülei kettesben nyaralni?

Figyelt kérdés

No...a lakótársamról van szó, most lesz 23 éves, és a szülei kijelentették, hogy nem mehet a barátjával nyaralni kettesben. Most lesz a diplomaosztója és CSAK úgy jöhet a srác, ha a lány tesójáéknál alszik.

Én értem a féltést a szülők részéről, de mi a francot akarnak ezzel egy húszon felüli lánnyal???

Engem is féltettek 17-18-19 évesen, bevallom, haza kellett érjek mindig 10-11 re, meg nem aludtam a párommal (akivel egyébként még mindig együtt vagyunk) és sokszor ezt is túlzásnak tartottam. Az én szüleim úgy látom már eltudták fogadni, hiszen 22 évesen még jó hogy!

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egyébként többdiplomás szülők, hogy ilyen napellenzősek...ja persze, ők 21 évesen már házasok voltak :-O

2012. jún. 26. 07:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
80%

#15,

#8 vagyok. Talán félreérthetően fogalmaztam. egyáltalán nem tartom normálisnak, még akkor sem ha otthon lakna. De sajnos sok helyen van ez az "amig a mi kenyerünket..."

a lakótárs alatt nem tudom mit kell érteni. Ha albérlőtársak, és a lány anyagilag független, akkor simán elmehet nyaralni.

Ha esetleg kollégista, és még iskolás, akkor sajna, ez van...

2012. jún. 26. 11:11
 22/29 anonim ***** válasza:
82%

"amíg az én kenyeremet eszed, az van amit én mondok"

Milyen idióta hozzáállás ez? Az ilyen tartson aranyhörcsögöt, ne gyereket. Jó, vannak alapvető morális szabályok, de azért pitiánerséggel nem megyünk semmire. Nehogy már a gyerek kérjen elnézést, mert megszületett és él. Nevetségesek az ilyen szülők.

2012. jún. 26. 11:35
 23/29 A kérdező kommentje:

Szerintem ennél idiótább felfogás, hogy "míg az én házamban élsz"... nem nagyon van...nem tudom milyen szülő, az ilyen szülő. Persze nem kell semmibe venni a szülők szvait, döntéseit, elvárásait, de ebben akorban már legyen egy határ.

A srác okos, 3 nyelvet beszél, summa cum laude végzett egyetemet...elég szimpatikus nekem.

Nem tudom:-S

2012. jún. 26. 11:48
 24/29 anonim ***** válasza:
57%

Hát, szerintem ezt a dolgot úgy hívják, hogy konfliktus-kerülés, a lány valamiért nem áll ki a saját elveiért és érdekeiért. Nem egy jó dolog, sok kellemetlensége lesz még belőle az életben...

Szóval az embernek a meccseit meg kell vívni a maguk idejében, más nem fogja helyette...

A szülő meg olyan, amilyen, az a sehova sem vezető út, ha azt kezdjük elemezni, hogy a szülőnek hogyan kellene viselkednie vagy gondolkodnia. Az ember azon nem tud változtatni, csak azon, hogy ő mit tesz, vagy mit nem tesz, felvállalja-e a konfliktust, vagy inkább kerüli és szív...

2012. jún. 26. 11:53
 25/29 anonim ***** válasza:
59%

gondolom a lány eddig sem mert velük szembeszállni, különben most nem tartana itt.

lehet, h a szülők érzelmileg zsarolják, pl azzal, h fizették neki az egyetemet, akkor most azt csinálja, amit ők mondanak.

az én anyukám szerencsére nem ilyen. tudja, h milyen fontos és jó dolog, hogy az ember világot lát.

már 18 évesen befizetett nekem egy görög utat az akkori barátommal. ezt kaptam ballagásra. ennyi idősen már mégsem járkálhat az ember a szüleivel nyaralni, pláne, ha felelősen tud gondolkodni, és nem él vissza ezzel.

gondolom elég jól ismered a lányt, ha vele laksz. visszahúzódó? olyan kis magának való, irányítható? lehet emiatt féltik a szülők.

mert ha igazán menni akarna, akkor menne. ha kell, akkor wc pucolással szedné össze rá a pénzt, hiszen csak nem köthetik a székhez a szülők, h márpedig te itt maradsz...

2012. jún. 26. 13:29
 26/29 anonim ***** válasza:
57%

"gondolom a lány eddig sem mert velük szembeszállni, különben most nem tartana itt."

Bizony, erről van szó, mint említettem (a jól lepontozott) előző válaszomban, ezt a konfliktust a lány helyett senki sem fogja kezelni, és csak egyre rosszabb lesz. Az tisztán látszik, hogy 14 évesen nem vívta meg azt a csatáját, amit a 14 évesek szoktak, 16 évesen azt nem, amit a 16 évesek szoktak, 18 évesen azt nem amit a 18 évesek... és így jutott 23 évesen ebbe a helyzetbe. Ilyenkor már nehéz pótolni a kihagyott kamaszkori lázadást...

2012. jún. 26. 13:33
 27/29 anonim ***** válasza:
72%
Azért mert a középkorban élnek a szülei, vagy mert kényelmesebb egy gyereket korlátozni, mintsem normálisan felvilágosítani. Egyébként a lány a hibás miért nem áll a sarkára, már nem gyerek hogy a szülei dirigáljanak neki.
2012. jún. 26. 14:15
 28/29 anonim ***** válasza:
57%

Komolyan, én ilyet még nem hallottam... 23 éves, és még a szülei dirigálnak, úgy hogy ő külön él?! Pff...

Ilyenkor hálát adok a sorsnak, hogy az én szüleim nem ilyenek!!! 21,5 éves voltam, mikor férjhez mentem. És anyuéknál laktunk. Érdekes lett volna, ha nem "engdenek" férjez. Ja, és mikor én 23 éves lettem, addigra már a kislányom is megszületett. Igaz, addigra már külön laktunk, de mikor még terhes voltam, akkor is otthon laktunk náluk.

Szegény csajnak majd engedélyt kell akkor is kérni, ha gyereket akarnak?! Álljon már a sarkára, és mondja meg, hogy ő már FELNŐTT!!!!

2012. jún. 26. 20:44
 29/29 anonim válasza:
Felnott vagy . Te dontesz magadrol , mar nem ok felelosek erted ! Azt csinalsz amit akarsz :
2012. júl. 31. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!