Mi áll annak a hátamögött, hogy egy (majdnem) 23 éves lányt nem engednek (! ) a szülei kettesben nyaralni?
No...a lakótársamról van szó, most lesz 23 éves, és a szülei kijelentették, hogy nem mehet a barátjával nyaralni kettesben. Most lesz a diplomaosztója és CSAK úgy jöhet a srác, ha a lány tesójáéknál alszik.
Én értem a féltést a szülők részéről, de mi a francot akarnak ezzel egy húszon felüli lánnyal???
Engem is féltettek 17-18-19 évesen, bevallom, haza kellett érjek mindig 10-11 re, meg nem aludtam a párommal (akivel egyébként még mindig együtt vagyunk) és sokszor ezt is túlzásnak tartottam. Az én szüleim úgy látom már eltudták fogadni, hiszen 22 évesen még jó hogy!
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egyébként többdiplomás szülők, hogy ilyen napellenzősek...ja persze, ők 21 évesen már házasok voltak :-O
Szemellenzősek, nem nap:-DD
Hát, én ha a lány helyében lennék odaállnék és megkérdezném, hogy miért is nem mehetek.
Kár találgatni, ezt csakis a szülők tudják.
pff, ez gáz
a barátnőmet elengedték nyaralni velünk külföldre, pedig akkor még csak 16 volt, a szülei nem hogy tiltották neki, hanem örültek hogy elvisszük külföldre, világot lát, és ezért még fizetnie sem kell :)
#8: lakótársról van szó a kérdésben. Ez alapján feltételezhető, hogy nem a szüleivel él. Így is normálisnak tartod a helyzetet?
Addig fogják a szülei így kezelni, amíg szó nélkül eltűri.
Stzülők viselkedése konzervatív, a mai világban kissé szokatlan, de nem példa nélküli. Egyértelműen nem tudom őket elítélni.
Inkább azt mondanám, hogy a lánynak lassan fel kell építeni a saját életét úgy, hogy a szülei is elfogadják azt, illetve a lányuk felnőtté válását. Nehéz ebbe a dologba kívülről, az öszes tényező ismerete nélkül bele szólni.
Alapvetően ki kell mondani, hogy egy 23 éves lány felnőtt, felel tetteiért és azok következményeiért.
A szülők meg féltik, de ez már csak így van:)
Szerintem vallásosak a szülők, ebből adódik a dolog.
Soha nem felejtem el, amikor az exem mesélte, hogy az elöző barátnőjét hazavitte (a távolság miatt ott kellett aludnia a lánynak is) és lámpaoltáskor kiküldték a lányt az exem szobájából a vendégszobába - náluk a vallás miatt volt így.
Egyébként fel nem tudom fogni miért kell korlátozni egy 23 éves felnőtt nőt.
Hát nemtudom, itt valakire nézve nagyon "érdekes" a dolog.
Most eddig mindenkinek az esett le, hogy a szülőkben a hiba.
De ismerve magamat meg tesómat simán elhiszem, hogy a lány lehetnem oly tartpraesett, életképes hogy nem feltétlen csinál mindent felnőttként mint amit a kora feltételez, esetleg sok butagásot csinál, hirtelen cselekszik stb. Pl.: más simán összekaphatta volna magát, ha már tart egy ideje a kapcsolat, hogy azt mondja anyu apu had csinálja már amit én akarok, vagy nélkületek lessz az a diploma osztó s olyannal ünneplem akit én is érdeklek stb. Vagy önállóságot mutat melóval, viselkedéssel, szavahihetőséggel stb.
Vagy a fiú az akivel van valami gikszer amitől a lányukat óvni akarják a szülei. Erre a tesónál alvás is utalhat. Pl ellenséges velük, szevedélybeteg,irányítgatja, gyakori veszekedések a lánnyal stb.
Nem azt mondom, hogy tuti valamelyik de ezt is feltételezhetjük. Esetleg más, volt valami traumájuk kirándulás közben, repülő-hajótól való féltés, esetleg nincs rá pénz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!