Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi áll annak a hátamögött,...

Mi áll annak a hátamögött, hogy egy (majdnem) 23 éves lányt nem engednek (! ) a szülei kettesben nyaralni?

Figyelt kérdés

No...a lakótársamról van szó, most lesz 23 éves, és a szülei kijelentették, hogy nem mehet a barátjával nyaralni kettesben. Most lesz a diplomaosztója és CSAK úgy jöhet a srác, ha a lány tesójáéknál alszik.

Én értem a féltést a szülők részéről, de mi a francot akarnak ezzel egy húszon felüli lánnyal???

Engem is féltettek 17-18-19 évesen, bevallom, haza kellett érjek mindig 10-11 re, meg nem aludtam a párommal (akivel egyébként még mindig együtt vagyunk) és sokszor ezt is túlzásnak tartottam. Az én szüleim úgy látom már eltudták fogadni, hiszen 22 évesen még jó hogy!

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egyébként többdiplomás szülők, hogy ilyen napellenzősek...ja persze, ők 21 évesen már házasok voltak :-O

2012. jún. 26. 07:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
42%
Sznobság, esetleg félnek, hogy megszólják őket a szomszédok, ismerősök, rokonok.
2012. jún. 26. 08:18
 12/29 anonim ***** válasza:
94%
A lányban is lehetne egy kis talpraesettség, hogy elmagyarázza a szüleinek a dolgok állását. Azonban, ha ez egy külföldi nyaralás és még repülős út is van benne, lehet, hogy ezért féltik őt, és ezt teljesen megértem. Ha viszont csak egy egyszerű belföldi pár napos kikapcsolódásról lenne szó, akkor nem értem ezt a túlzott szigort. Ilyenkor a lánynak kellene a sarkára állnia.
2012. jún. 26. 08:24
 13/29 anonim ***** válasza:
81%

Szemellenzősek, nem nap:-DD

Hát, én ha a lány helyében lennék odaállnék és megkérdezném, hogy miért is nem mehetek.

Kár találgatni, ezt csakis a szülők tudják.

2012. jún. 26. 08:33
 14/29 anonim ***** válasza:
81%

pff, ez gáz

a barátnőmet elengedték nyaralni velünk külföldre, pedig akkor még csak 16 volt, a szülei nem hogy tiltották neki, hanem örültek hogy elvisszük külföldre, világot lát, és ezért még fizetnie sem kell :)

2012. jún. 26. 08:53
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

#8: lakótársról van szó a kérdésben. Ez alapján feltételezhető, hogy nem a szüleivel él. Így is normálisnak tartod a helyzetet?

Addig fogják a szülei így kezelni, amíg szó nélkül eltűri.

2012. jún. 26. 09:08
 16/29 anonim ***** válasza:
61%
Engem meg nem érdekelne, hogy engedik e vagy sem. Ha ilyenek lennének a szüleim, akkor már rég a magam lábán állnék. Biztosan vaskalaposak voltak régebben is, nem bírtam volna ezt és amint egyetemre megyek, megkeresem magamnak a kenyérre valót. Épp ideje lenne a lánynak a sarkára állnia és kijelenteni, hogy már pedig elmegyek nyaralni a barátommal. Hogy mi áll e mögött? A szülők idióták, a lányt egész életében elnyomták, lázadni nem lázadt(nem értem miért nem), és most ez van. Egy kis teszetosza csaj lett belőle, aki nem képes kiállni magáért. A helyedben én beszélnék vele és meg próbálnám megértetni vele, hogy ez így nem jó, és álljon a sarkára, mert mi az hogy 23 évesen beleszólnak az életébe..
2012. jún. 26. 10:34
 17/29 anonim ***** válasza:
60%

Stzülők viselkedése konzervatív, a mai világban kissé szokatlan, de nem példa nélküli. Egyértelműen nem tudom őket elítélni.

Inkább azt mondanám, hogy a lánynak lassan fel kell építeni a saját életét úgy, hogy a szülei is elfogadják azt, illetve a lányuk felnőtté válását. Nehéz ebbe a dologba kívülről, az öszes tényező ismerete nélkül bele szólni.

Alapvetően ki kell mondani, hogy egy 23 éves lány felnőtt, felel tetteiért és azok következményeiért.

A szülők meg féltik, de ez már csak így van:)

2012. jún. 26. 10:55
 18/29 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem vallásosak a szülők, ebből adódik a dolog.

Soha nem felejtem el, amikor az exem mesélte, hogy az elöző barátnőjét hazavitte (a távolság miatt ott kellett aludnia a lánynak is) és lámpaoltáskor kiküldték a lányt az exem szobájából a vendégszobába - náluk a vallás miatt volt így.

Egyébként fel nem tudom fogni miért kell korlátozni egy 23 éves felnőtt nőt.

2012. jún. 26. 10:59
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Ja és azt sem értem, hogy a lány miért hagyja.
2012. jún. 26. 10:59
 20/29 anonim ***** válasza:
78%

Hát nemtudom, itt valakire nézve nagyon "érdekes" a dolog.

Most eddig mindenkinek az esett le, hogy a szülőkben a hiba.

De ismerve magamat meg tesómat simán elhiszem, hogy a lány lehetnem oly tartpraesett, életképes hogy nem feltétlen csinál mindent felnőttként mint amit a kora feltételez, esetleg sok butagásot csinál, hirtelen cselekszik stb. Pl.: más simán összekaphatta volna magát, ha már tart egy ideje a kapcsolat, hogy azt mondja anyu apu had csinálja már amit én akarok, vagy nélkületek lessz az a diploma osztó s olyannal ünneplem akit én is érdeklek stb. Vagy önállóságot mutat melóval, viselkedéssel, szavahihetőséggel stb.

Vagy a fiú az akivel van valami gikszer amitől a lányukat óvni akarják a szülei. Erre a tesónál alvás is utalhat. Pl ellenséges velük, szevedélybeteg,irányítgatja, gyakori veszekedések a lánnyal stb.

Nem azt mondom, hogy tuti valamelyik de ezt is feltételezhetjük. Esetleg más, volt valami traumájuk kirándulás közben, repülő-hajótól való féltés, esetleg nincs rá pénz stb.

2012. jún. 26. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!