Hogy értessem meg a férjemmel hogy én kettesben
szeretnék vele menni Párizsba, nem pedig vele és az
édesanyjával?
Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nagyon jól kijövök az anyukájával, jobb anyóst nem is kívánhatnék. DE a férjem Németországban dolgozik, 4 hét után tud hazajönni csak egy hétre. Így is nagyon ritkán tudunk együtt lenni. Pláne hogy van egy két évesünk, így alig van időnk kettőnkre. Tegnap felmerül benne, hogy mivel a francia határtól nem messze dolgozik, mi volna ha kimennénk hozzá egyik alkalommal és elmennénk Párizsba. Nagyon megörültem neki, végig futott az agyamon, hogy arra a pár napra szüleim vigyáznának a gyermekünkre, és az elmaradt nászutat nem is lehetne jobban "pótolni". Erre alig hogy végig futott a gondolat a fejemen, máris mondta hogy és szeretné ha az anyukája is velünk jönne. Hallotta, hogy lefagytam és nem igazán tudtam mit reagálni. Mondta hogy azért, mert sokat köszönhetünk neki, és hogy ő egyedül, önerőből oda soha nem jutna ki. Én ezt maximálisan megértem, de pár évvel ezelőtt ugyanezzel az indokkal vittük magunkkal Horvátországba. Ilyen felállásba, hogy a gyerekkel, meg a férjem anyukájával, valahogy elment a kedvem az egész párizsi úttól. Arról nem is beszélve, hogy februárra várjuk a második babát, így ha megszületik ő is még kevesebb lesz az esélye hogy bárhova is elutazzunk kettesben. :( Mondtam neki azt is hogy menjen el nyugodtan az édesanyjával, és akkor eljut oda ő is meg az anyukája is. Ez a felállás azonban nem tetszett neki. Mit tegyek? Hogy mondjam el neki hogy én mit szeretnék?
Hogy-hogy hogyan mond meg neki? Így,ahogy ide leírtad,őszintén.Vagy elé állsz és megmondod neki,hogy mit érzel,vagy kénytelen leszel elviselni anyukát is. azt nem értem,hogy a férjed miért gondolja normálisnak,hogy magatokkal viszitek az anyját is,mikor egy ilyen útra kettesben kellene menni... vagy nem tud elszakadni két napra az anyjától? Beszéld meg vele,határozottan,komolyan,nem kell szégyenlősködni!
A kisbabához meg sok boldogságot nektek! :)
2012. szept. 5. 08:49
2/32 anonim válasza:
mesélj neki kicsit arról,hogy mi mindent csinálnál vele ha ketten lennétek (ha érted mire gondolok)
2012. szept. 5. 08:49
3/32 anonim válasza:
linkeld be neki ezt, amit most nekünk leírtál :P ha elmondod neki, hogy ezt te amolyan pótnászútnak szeretnéd és nem csak utazgatásnak, akkor biztos megérti, főleg ha jön a baba mindjárt. Aztán persze majd az anyukájával is kimehettek, de hát tényleg, ha mindjárt megint baba van, akkor aztán pár évig megint nem lesz erre lehetőség. Úgy még simán elmehettek, hogy két gyerek meg ez az anyja... vagy hazajön németországból? mert ha nem, akkor inkább a ti pótnászutatok a sürgősebb :P
2012. szept. 5. 08:53
4/32 anonim válasza:
Szegénykém, nem könnyű !
Szerintem 2 dolgot tehetsz :
1. kerek-perec megmondod, hogy ezúttal kettesben kívánod tölteni az utazást, majd legközelebb jöhet az anyóscsomag is:)
2. mennyen a mama, de akkor a gyerkőcöt is vidd, hagy kösse le magát az anyós :)
2012. szept. 5. 08:54
5/32 anonim válasza:
ja nem így akartam írni hogy "ez az anyja" xD -ez
2012. szept. 5. 08:54
6/32 anonim válasza:
Mi lenne ha az anyukájának szereznétek egy társaságot, így ti is tudnátok kettesben lenni.
2012. szept. 5. 08:57
7/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) A második válaszolónak az ötletével még nem próbálkoztam, de nagyon tetszik! :D
Természetesen mondtam már neki az érveimet, de nem igazán érzem hogy felfogta vagy megértette volna. Tegnap lezártam a beszélgetést azzal hogy van még 2-3 hónapunk, majd megbeszéljük. Tudom, hogy ez nem megoldás. Én azt is megértem hogy az anyukája egy egyszerű vidéki asszony, és hogy soha nem jutna ki. De mondtam neki hogy ezzel az erővel a keresztgyerekeit is magunkkal vihetnénk, mert ők se fognak soha kijutni. Ez persze megint nem tetszett neki. Bízom benne, hogy át fogja ő még ezt gondolni, de majd még próbálkozom a meggyőzésével!
Még egyszer köszi a válaszokat! :)
2012. szept. 5. 08:59
8/32 anonim válasza:
Én megpróbálnám megérteni a férjemmel ezt, amit leírtál. Így ahogy van, mond meg neki. És ha nem ért egyet, akkor nem tudsz túl sokat tenni... Vagy elmentek mind hárman, vagy senki sem megy. Mert gondolom a férjed nélküled nem akarna Párizsba menni az anyjával.
Amúgy igazad van teljes mértékben! Csak próbáld meg ezt megértetni a férjeddel. Keveset vagytok együtt, hát még kettesben, és nem sokára jön a kövi baba, akkor még annyit sem lesztek amennyit eddig voltatok, ennek a kapcsolatnak SZÜKSÉGE van erre a párizsi útra!! Nem anyós (tor)túrára van itt szükség, hanem egy szerelmes légyottra Párizsban! :D
Remélem ketten mentek, majd írd meg hogy mi volt... :)
Sok sikert!
2012. szept. 5. 09:02
9/32 anonim válasza:
Hát az baj, ha nem érti, de még valóban van rá 2-3 hónapod, hogy magyarázd, addig talán meg fogja érteni. A lényeg, amit hangsúlyozz, hogy ha több időtök lesz, mert mondjuk már végleg hazajön vagy ha mondjuk nyáron hosszabb időre jön szabira, akkor nem bánod, ha az anyukáját is viszitek valahová, azonban azt értse meg, hogy most ti nagyon ritkán tudtok találkozni és te vágysz arra,hogy kettesben legyetek, csak egymással tudjatok foglalkozni, gyakorlatilag a házasságotokat ápoljátok. Ezt pedig nem lehet anyukával a nyakatokon. Ő már (elvileg) elszakadt anyukától, neki már te és a gyereke a családja. Egyébként ilyen alapon, hogy anyukáját magával akarja vinni, pl. a gyereketeket miért nem említi, hogy ő is menjen?
2012. szept. 5. 09:08
10/32 A kérdező kommentje:
Számára az alap hogy visszük a gyereket is. Szóval első körben le kell harcoljam hogy ne vigyük az édesanyját, a másodikban meg hogy a gyereket se vigyük. :( Nem lesz egyszerű, de remélem megérti. Hosszabb időre nem tud hazajönni. Ez egyfajta munkarend, hogy 4 hét után 1 hét pihi. Remélem sikerül majd vele megértetni, meg felnyitni a szemét, hogy ha nem most, akkor csak nagyon sokára lesz lehetőségünk kettesben kimozdulni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!